کاربردهای پی آر پی+مزایای روش پی آرپی

تکنیک prp تکنیکی است که قدمتی در حدود بیست سال دارد و از آن در ابتدا برای درمان ریزش مو استفاده می شده است اما تحقیقات و مطالعات نشان می دهد این تکنیک علاوه بر در مان ریزش مو کاربردهای گسترده دیگری دارد که در سلامت وب امروز به معرفی آن ها می پردازیم .اگر شما نیز علاقمندید تا با سایر کاربردهای این تکنیک پزشکی آشنا شوید مطالعه مقاله امروز سلامت وب را از دست ندهید .

کاربردهای پی آر پی چیست؟

کاربردهای پی آر پی بسیار گسترده می باشد و از این تکینک می توان در رفع تمام مشکلاتی که به نوعی با بازسازی بافت همراه می باشند استفاده نمود .شما می توانید با توجه به کاربردهای پی آر پی بسیاری از مشکلات مربوط به زیبایی را برطرف نموده و قوام ،شکل و قابلیت ارتجاعی پوستتان را افزایش دهید .در ادامه با معرفی کامل این تکینیک و فرایند انجام آن آشنا شده و با کاربردهای آن بیشتر آشنا می شوید .

عوارض پی آر پی


پی آر پی چیست؟

پی آر پی (PRP) یکی از فراورده های خونی غنی از پلاکت می باشد که در طی فرایندجداسازی از خون تازه و لخته نشده خود فرد به دست می آید .

کاربردهای پی آر پی


پلاکت چیست؟

پلاکت ها دسته ای از سلول های خونی می باشند که در هنگام بروز التهاب،آسیب های بافتی و پاره شدن عروق شروع به فعالیت نموده و با تشکیل لخته سبب انعقاد خون می شوند و با ترشح نوعی پروتئین خاص سبب ترمیم بافت آسیب دیده می گردند .این سلول ها با دارا بودن فاکتورهای رشد سبب رفع مشکلات ایجاد شده در بافت ها می گردند .

هزینه پی آر پی


 مکانیسم عمل پی آر پی چیست؟ 

پس از تهیه پی آر پی و تزریق آن به بافت مورد نظر می توان موجب فعال گشتن پلاکت های موجود در آن منطقه شد و از این طریق بافت آسیب دیده را ترمیم نمود .در واقع می توان گفت پی آر پی باعث تجدید و بهبود فرایند ساختار بافت در زمانی کوتاه می گردد و استفاده از آن در موارد بسیاری موثر می باشد .


پ

مراحل تهیه پی آر پی به چه صورت می باشد؟

برای تهیه سلول های پی آر پی مقدار 8 تا 10 سی سی از خون فرد گرفته می شود و خون گرفته شده در داخل کیت هایی که حاوی ژل جدا کننده پلاکت و مایع سیترات جهت ممانعت از انعقاد خون هستند ریخته می شود .کیت ها در داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار داده می شوند و به وسیله این دستگاه در دور و زمان مشخص پلاکت ها از خون جدا می گردند .پس از آن آن ها را با ماده خاصی ترکیب نموده تا فاکتورهای رشد داخل آنها آزاد و فعال گردند.

پی آر پی زانو


نحوه انجام روش پی آر پی به چه صورت می باشد؟

پس از تهیه پی آر پی نوبت به استفاده از آن می رسد که به منظور افزایش کیفیت و کارایی این سلول ها می بایست سریعا از آن ها در موضع مورد نظر استفاده نمود .بدین منظور پس از بی حسی موضعی محل مورد نظر با استفاده از کرم بی حس کننده ,پی آر پی با استفاده از سر سوزن های ظریف تزریق می شود .در برخی مواقع با ایجاد سوراخ های بسیار ریز توسط دستگاه رولر در پوست سر ،صورت و یا دست ها می توان پی آر پی را در محل مورد نظر ریخته و به وسیله ماساژ جذب پوست نمود.لازم به ذکر است بدانید کل این فرایند از ابتدا تا انتها به زمانی در حدود 30 الی 45 دقیقه نیاز دارد .

پی آر پی مو


مراقبت های لازم پس از انجام پی آر پی چیست؟ 

  • عدم شست و شوی موضع مورد نظر به مدت 24 ساعت
  • استفاده از یک ضد آفتاب مناسب
  • عدم قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید
  • استفاده از عینک آفتابی
  • استفاده از کرم های لازم

در چه مواردی می توان از پی آر پی استفاده نمود؟

امروزه با توجه به پیشرفت روز افزون علم و انجام تحقیقات فراوان مشخص گردیده است کاربرد پی آر پی بسیار گسترده می باشد و از این روش می توان در موارد زیر استفاده نمود:

  1. درمان چین و چروک های ناشی از افزایش سن
  2. رفع خطوط اخم و خنده
  3. درمان طاسی سر و ریزش مو
  4. درمان اسکار آکنه و یا زخم های ناشی از سوختگی و بریدگی
  5. درمان گودی و سیاهی زیر چشم
  6. درمان زخم های مربوط به بیماری دیابت
  7. جراحی های زیبایی
  8. درمان آسیب های عصبی
  9. ترمیم و بازسازی استخوان
  10. جراحی دهان
  11. درمان آسیب های ورزشی در ورزشکاران مانند پی آر پی زانو
  12. درمان آسیب عضله قلب و ….

کاربرد پی آر پی در درمان ریزش مو

پی آر پی مو با تزریق پی آر پی در کنار فولیکول های مو بافت مو را ترمیم نموده و از این طریق سبب رویش مجدد و طبیعی مو می شود .در واقع این سلول ها از سه طریق زیر سبب افزایش عمر موهای موجود و درمان ریزش موها می گردند :

  1. تحریک رشد مجدد موهای ریخته شده
  2. تقویت شکل و قوام و کیفیت فولیکول های موجود
  3. طولانی کردن دوره آناژن

بهتر است بدانید این روش جایگزین روش های پیوند مو نبوده ولی همراهی هم زمان آن با پیوند مو می تواند نتایج درخشانی را در درمان ریزش مو به همراه داشته باشد .

عکس پی آر پی صورت


کاربرد پی آر پی در جوانسازی پوست

فاکتورهای آزاد شده از پلاکت ها با تحریک سلول های فیبروپلاست سبب افزایش میزان ساخت کلاژن ،الاستین و گلیکوز آمینوگلیکان در پوست گشته و از این طریق موجب افزایش قابلیت ارتجاعی پوست و رفع چین و چروک می شوند.شما می توانید با انجام 3 جلسه درمانی به صورت 6 هفته یکبار اثرات جوان سازی پوست را به سرعت مشاهده نمایید و با استفاده از این روش چروک پشت دست،تیرگی، گودی و پف زیر چشم و چروک های صورت و گردن را درمان نمایید .عکس پی آر پی صورت را در زیر مشاهده می نمایید:


استفاده از پی آر پی چه مزایایی دارد؟

  1. از آن جا که از خون خود فرد استفاده می شود فرد با عوارضی نظیر عفونت ،احتمال بیماری و پس زدن مواجه نخواهد شد.
  2. روش انجام آن بسیار آسان و درمان با آن بسیار کوتاه می باشد .
  3. به صورت غیر تهاجمی انجام می شود و خطرات استفاده از آن بسیار پایین می باشد .
  4. دارای اثرات طولانی و ماندگار می باشد .
  5. هزینه آن نسبت به سایر روش های مشابه پایین تر می باشد.
  6. در تمامی نواحی بدن قابل استفاده می باشد .
  7. افزایش دهنده اثر بخشی پیوند مو ،تزریق ژل و تزریق چربی

معایب استفاده از پی آر پی

  1. کسب نتایج به صورت آهسته و تدریجی
  2. عدم کسب نتایج دلخواه در افتادگی متوسط تا شدید پوست , ضایعات عروقی و  …

معایب پی آر پی


عوارض احتمالی پی آر پی چیست؟

قرمزی ،تورم ،سوزش و درد خفیف از عوارض نادر این روش به شمار می آیند . در صورت بروز عوارض پی آر پی ،به صورت خود به خود و ظرف مدت کوتاهی برطرف خواهند شد.


 استفاده از پی آر پی در چه افرادی ممنوع می باشد؟ 

  • افراد مبتلا به سرطان پوست
  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به سوء تغذیه
  • افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی پوست
  • افراد مبتلا به ضایعات پیشرفته ناشی از نور خورشید

هزینه پی آر پی به چه صورت محاسبه می گردد؟

هزینه پی آر پی با توجه به دستمزد پزشک ،موضع تحت درمان ،تعداد جلسات درمانی انجام شده ،کیت های مورد استفاده جهت تهیه پی آر پی و هزینه های آزمایشگاهی و کلینیکی محاسبه می گردد .


نتیجه گیری

با توجه به موراد ذکر شده می توان گفت پی آر پی یک روش کارآمد و پر کاربرد در عرصه پزشکی و زیبایی می باشد که با تحریک فرایند بازسازی بافت مورد نظر می تواند عارضه ایجاد شده در آن بافت را برطرف نماید .نتایج درمان با این روش در افراد مختلف متفاوت بوده و به عنوان یک روش درمانی تکمیلی می تواند نتایج مثبتی را برایتان به همراه داشته باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *