بوی بد دهان یکی از مشکلات آزار دهنده است که می تواند در روابط اجتماعی شما و کاهش اعتماد به نفستان در این زمینه تاثیر گذار باشد .مصرف برخی غذاها و یا ابتلا به برخی بیماری ها و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ها در بدبویی دهان نقش داشته و می تواند باعث اضطراب در شما شود .در مقاله امروز سلامت وب به بررسی علل موثر در ایجاد بوی بد دهان و روش های برطرف کردن بدبویی دهان پرداخته ایم . |
بوی بد دهان
بوی بد دهان یا (هالیستویس) یکی از مشکلات شایع دهانی است که سبب بدبو شدن دهان و تنفس شما می گردد و می تواند در روابط اجتماعی شما تاثیر منفی به همراه داشته باشد.برای اینکه بتوانید بدبویی دهانتان را درمان نمایید باید ابتدا علت بوی بد دهان را پیدا نموده و پس از ریشه یابی نسبت به درمان آن اقدام نمایید.
علت بوی بد دهان چیست؟
شایعترین علت بوی بد دهان موارد زیر می باشد که در زیر به مرور آن ها می پردازیم:
- باقی ماندن غذا در لابه لای دندان ها
- مصرف خوراکی های بد بو مانند سیر و پیاز
- استعمال دخانیات
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- خشکی دهان
- مشکلات مربوط به دهان بینی و یا زبان
- مصرف داروها
- ابتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت،نارسایی کبد،نارسایی مزمن کلیه،سینوزیت و …
- عفونت دهان و دندان ها
درمان بوی بد دهان با گیاهان دارویی
بسیاری از گیاهان می توانند در درمان بوی بد دهان موثر واقع شده و به روشی کاملا بدون عارضه و در دسترس بوی بد دهان شما را برطرف نمایند .شما می توانید با جویدن این گیاهان و یا استفاده از آن ها به عنوان نوشیدنی نفستان را خوشبو و بدبویی دهانتان را برطرف نمایید.جهت درمان گیاهی بوی بد دهان می توانید از گیاهان زیر استفاده فرمایید.
1- نعناع
استفاده از نعناع و روغن آن می تواند در درمان بوی بد دهان سودمند به شمار آید .با جویدن برگ های نعناع و یا نوشیدن دم نوش نعناع می توانید به راحتی بر این مشکل غلبه نمایید.
2- شبدر
برگ های شبدر حاوی روغن های مفیدی است که به شما در مبارزه با تنفس بدبو کمک می کنند. آنها دارای اثرات ضد میکروبی و خواص آنتی سپتیک هستند که به کاهش بوی بد دهان کمک می کنند .با جویدن برگ های شبدر و یا دمنوش آن می توانید با بدبویی دهان خود به راحتی خداحافظی کنید.
3- جعفری
جویدن برگ های معطر جعفری در درمان بدبویی دهان موثر است .جعفری دارای سطوح بالایی از کلروفیل است، که این ترکیب دارای خواص ضد باکتریایی است و در نتیجه در برطرف نمودن بوی بد دهان باکتریایی نافع است.
4- سرکه سیب
جهت درمان بوی بد دهان در طب سنتی از سرکه سیب استفاده کنید .سرکه سیب دارای خواص اسیدی و ضدعفونی کننده است که پلاک های دندانی را از بین برده و باکتری های مولد بوی بد دهان را نابود می کند .با اضافه کردن یک قاشق چای خوری سرکه سیب به یک لیوان آب و مصرف آن قبل از هر وعده غذا می توانید دهانتان را خوشبو سازید.
5-از لیمو و دارچین استفاده کنید
لیمو و سایر میوه های زیر مجموعه مرکبات حاوی خواص اسیدی بسیار بالایی هستند که مصرف آن باعث تحریک بزاق و کمک به پیشگیری از رشد باکتری در زبان و لثه می شود. یک قاشق چایخوری آب لیمو تازه را در یک فنجان آب با کمی نمک مخلوط نموده و شب ها قبل از خواب آن را میل نمایید .جویدن رول های دارچین نیز می تواند در درمان دهان بدبو موثر واقع شده و آن را به راحتی برطرف نماید.
یک روال بهداشتی مناسب ایجاد کنید
مسواک زدن منظم و اصولی حداقل دو بار در روز می تواند علائم بدبویی دهان را کاهش داده و به بهداشت دهان و دندان کمک کند. با زدن مسواک به روی زبان خود می توانید زبانتان را تمیز کرده و درنهایت با کشیدن نخ دندان بقایای غذای مصرفی را از لابه لای دندان هایتان پاکسازی نمایید.
مصرف مواد غذایی حاوی فیبر را فراموش نکنید
با مصرف میوه ها و سبزیجات تازه و مواد غذایی حاوی فیبر فراوان می توانید از نفخ معده جلوگیری کرده و تنفس خود را بهبود بخشیید .از این رو پیاده سازی یک رژیم غذایی سالم که شامل خوردن غذاهایی با فیبر بالا، میوه ها و سبزیجات مرکبات و مواد غذایی با پروبیوتیک بالا است می تواند در مبارزه با دهان بدبو به شما کمک کرده و خوشبو شدن دهان را برایتان به ارمغان بیاورد.
از دهانشویه استفاده کنید
استفاده از دهانشویه مناسب می تواند در پاکسازی دهان و ضد عفونی کردن آن نقش داشته و باکتری های مولد بوی بد دهان را از بین ببرد .در هنگام استفاده از دهانشویه ها به دستور العمل های روی آن توجه کنید.
از مصرف غذاهای بدبو اجتناب کنید
مصرف پیاز و سیر را محدود کنید. بوی پیاز و سیر در عرض چند ساعت در دهان شما باقی مانده و سبب بدبو شدن دهان شما می شود .بنابراین از مصرف مواد غذایی بد بو حتی الامکان خودداری نمایید.
از مصرف مواد غذایی زیر اجتناب کنید
مصرف قهوه ،شکلات و نوشابه ها می توانند در ایجاد رفلاکس معده در شما تاثیر داشته باشند و نفس شما را بدبو سازند .بنابراین مصرف این مواد غذایی را محدود کنید.
آب بنوشید
نوشیدن آب فراوان در طی روز می تواند سبب افزایش بزاق دهان شده و از بدبو شدن دهان جلوگیری نماید .نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب علاوه بر مزیت یاد شده در سلامتی عمومی بدن و زیبایی پوست و مو نقش بسزایی دارد.
آدامس بجوید
پس از مصرف غذا از آدامس بدون قند برای خوشبو کردن دهانتان استفاده کنید .این نوع از آدامس ها با افزایش تولید بزاق از تولید باکتری های تولید کننده بوی بد دهان جلوگیری می کنند .
سیگار نکشید
یگار کشیدن علاوه بر خرابی دندان ها و بروز بیماری های مختلف در بدبو شدن دهان نیز تاثیر دارد .با ترک سیگار می توانید تا حدود بسیار زیادی بر این مشکل غلبه نموده و بوی بد دهانتان را کاهش دهید.
از مسواک های طبیعی استفاده کنید
خوردن یک سیب خام، کرفس یا هویج اثری مشابه اثر مسواک زدن دندان هایتان به دنبال دارد. این مواد غذایی می توانند ذرات غذایی باقیمانده در لابه لای دندان هایتان را حذف نموده و تولید بزاق را افزایش دهند .
به دندانپزشک مراجعه کنید
با مراجعه منظم به دندانپزشک هر 6 تا 8 ماه یکبار می توانید مشکلات ایجاد شده در دهان،لثه ها و دندان ها را سریعا ردیابی نموده و نسبت به رفع آن ها اقدام نمایید .در برخی مواقع وجود دندان های پوسیده و یا عفونت های دهانی و دندانی در بروز بوی بد دهان موثرند .
به پزشک مراجعه کنید
به راستی علت بوی بد دهان و درمان آن چیست؟ اگر با انجام تمامی راه حل های فوق هنوز دهانتان بدبوست ممکن است دچار یک بیماری باشید .برخی عفونت ها و بیماری ها می توانند در بدبو شدن دهان نقش داشته باشند که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم:
1- سنگ لوزه
سنگ لوزه یکی از بیماری هایی است که در ایجاد یک دهان بدبو تاثیر دارد .اغلب این بیماری با عفونت گلو و یا گلو درد اشتباه گرفته می شود که با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی می توان سنگ لوزه را به راحتی تشخیص داد .اگر می خواهید در مورد سنگ لوزه اطلاعات بیشتری دریافت کنید به مقاله روشهای از بین بردن سنگ لوزه+درمان قطعی سنگ لوزه مراجعه کنید.همچنین با مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی می توانید بوی بد دهان ناشی از حلق ،درمان بوی بد بزاق دهان و درمان بوی بد ناشی از سینوزیت را به راحتی انجام داده و از شر بوی بد دهانتان رهایی یابید .
2- بیماری های مربوط به معده و سایر اندام ها
در برخی مواقع ابتلا به عفونت ریوی ،التهاب بینی، التهاب سینوس ها یا گلو ، نارسایی مزمن کلیه،دیابت و مشکلات مربوط به معده مانند رفلاکس معده یا اسیدی شدن معده می تواند در بوی بد دهان موثر باشد .بوی بد دهان ناشی از معده عمدتا به علت ترش کردن و نفخ معده به وجود می آید که با مصرف داروهای مفید در این زمینه به راحتی قابل درمان است.