درمان چسبندگی مخاط بینی

علت چسبندگی مخاط بینی+درمان چسبندگی مخاط بینی

بینی یکی از اجزای مهم دستگاه تنفسی است که مهم ترین نقش و وظیفه آن تهویه و تصفیه هوای تنفسی و جلوگیری از ورود مواد خارجی و مضر به درون ریه ها می باشد .مخاط بینی نیز با پوشاندن سطحی داخل بینی و سینوس ها و ترشح موادی خاص باعث تنظیم میزان رطوبت در داخل سطح بینی و سینوس ها می شود .مخاط بینی در بهبود عملکرد بینی نقش بسیار مهم و ویژه ای دارند اما در برخی مواقع پس از جراحی زیبایی بینی دچار مشکلاتی مانند چسبندگی می شوند . به همین دلیل سلامت وب در مقاله امروز خود به بررسی علت چسبندگی مخاط بینی و درمان این عارضه پرداخته است .

چسبندگی مخاط بینی چیست؟

چسبندگی مخاط بینی به چه علت به وجود می آید؟در صورتی که جراح در حین عمل زیبایی بینی داخل بینی را زیاد دستکاری نماید مخاط بینی آسیب دیده و زخمی می شود .در صورت زخمی شدن مخاط بینی مخاط بینی در هنگام ترمیم به هم چسبیده و سبب بروز انسداد یا گرفتگی بینی می شود .مهم ترین علت چسبندگی مخاط بینی برداشتن مخاط بینی در حین جراحی و یا وارد کردن آسیب شدید به آن در حین جراحی می باشد.

علت چسبندگی مخاط بینی


مخاط بینی چیست؟

مخاط بینی لایه ایست سطحی که داخل بینی و سینوس ها را می پوشاند .این غشای سطحی علاوه بر دارا بودن رگ های خونی و اعصاب دارای سلول های مترشحه می باشد و وظیفه آن مرطوب سازی سطح داخل بینی و سینوس ها می باشد . رطوبت تولید شده توسط مخاط بینی به بهبود تنفس و مرطوب شدن هوای تنفسی کمک کرده و نقش ویژه ای در این زمینه دارد.


ویژگی یک جراحی بینی اصولی چیست؟

مهم ترین ویژگی یک جراحی زیبایی بینی اصولی حفظ عملکرد بینی و زیباتر شدن فرم بینی می باشد .به عبارت دیگر بایدگفت جراح در حین جراحی علاوه بر تغییر فرم و ظاهر بینی بتواند از بروز اختلال در عملکرد بینی و انسداد آن جلوگیری نماید. بدین منظور می بایست پس از انتهای عمل بینی مخاط بینی را ترمیم نموده تا از بروز هر گونه چسبندگی بینی جلوگیری نماید .بدین منظور در هنگام جراحی تیغه میانه بینی پس از بلند کردن مخاط بینی از روی بافت های غضروف و استخوان زیرین ،انحرافات تیغه میانی بینی را اصلاح نموده و مجددا مخاط بینی به وضعیت اولیه بازگردانده شود .

درمان چسبندگی بینی بعد از عمل


مهم ترین عوارض ناشی از جراحی غیر اصولی بینی

رایج ترین مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی به علت آسیب دیدن مخاط بینی در قسمت تیغه بینی ، پارگی و سوراخ شدن آن اتفاق می افتد و شامل موارد زیر می باشد:

  • ایجاد سکار های داخلی بینی در محل برش های جراحی
  • چسبندگی مخاط بینی
  • کوچک و باریک کردن بیش از حد بینی
  • خشكى بینی
  • سوت کشیدن حین تنفس یا تنفس صدا دار
  • خون ریزی از بینى
  • چسبندگی بینی
  • انسداد با گرفتگی بینی
  • تنفس دهانی
  • خشک شدن گلو به هنگام خواب
  • کاهش حس بویایی

 چسبندگی داخل بینی چیست؟

چسبندگی داخل بینی چیست؟این عارضه یکی از مهم ترین عوارض جراحی بینی می باشد که باعث بروز مشکلات تنفسی در یک یا هر دو طرف بینی می شود .در واقع مهم ترین علت ایجاد این عارضه از بین رفتن لایه مخاطی درون بینی ،عدم ترمیم برش ها و زخم های جراحی و به تبع آن ایجاد چشبندگی در بینی می باشد.تنگی نفس ،گرفتگی بینی و اختلالات و مشکلات تنفسی از مهم ترین نشانه هاي چسبندگي بيني می باشد.


درمان چسبندگی بینی بعد از عمل

جهت درمان چسبندگی بینی بعد از عمل به مدت یک هفته لایه سیلاستیکی درون بینی قرار داده می شود.با قرار دادن این لایه درون بینی برای درمان چسبندگی مخاط بینی چسبندگی قطع گردیده و از نزدیک شدن دو طرف بینی به هم جلوگیری می شود .در همین فاصله زمانی مخاط بینی و پوشش درونی آن ترمیم شده و با بهبود مشکلات تنفسی لایه سیلاستیکی از درون بینی برداشته می شود.

مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی


درمان گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی

جهت درمان گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی ابتدا می بایست علت گرفتگی بینی را ریشه یابی نموده و سپس اقدامات درمانی لازم را در این زمینه اعمال نمود .گرفتگی بینی پس از جراحی راینوپلاستی عموما به دو علت به وجود می آید:

  1. باقی ماندن انحراف در تیغه بینی پس از کوچک شدن بینی
  2. عدم استفاده از تکنیک جراحی مناسب توسط جراح
  3. کوچک شدن بیش از حد بینی

گرفتگی بینی و کیپ شدن بینی تا چند هفته بعد از عمل به علت تورم بینی امری طبیعی می باشد اما در صورت تکرار این موضوع می بایست برای رفع مشکلات یاد شده اقدامات درمانی لازم در این زمینه صورت پذیرد .شایع ترین روش درمان این مشکل جراحی مجدد بینی می باشد.


 تنفس با دهان بعد از عمل بینی

تنفس با دهان بعد از عمل بینی به صورت طولانی یکی دیگر از عوارض جراحی نادرست و غیر اصولی بینی می باشد .علت بروز این مشکل باقی ماندن لخته های خون و ترشحات در راه هوایی بینی و تورم بافت داخلی بینی می باشد.بهترین راه درمان این مشکل پاک کردن بینی از لخته ها و ترشحات می باشد .بدین منظور می بایست از سرم های شست و شوی بینی و یا اسپری های بینی حاوی سالین ( آب نمک ) برای باز نگهداشتن راه هوایی و بهبود وضعیت تنفس از طریق بینی استفاده کنید .

درمان گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی


 گوشت اضافه داخل بینی بعد از عمل

در صورتی که قصد کوچک کردن بینی گوشتی به وسیه جراحی را دارید ممکن است خطر وجود گوشت اضافه داخل بینی بعد از عمل در انتظارتان باشد .کوچک نمودن بیش از حد بینی های گوشتی ممکن است در برخی افراد موجب باقی‌ ماندن جای زخم و گوشت اضافه در کنار پره‌ های بینی شود.بنابراین برای در امان ماندن از عوارض کوچک کردن بیش از حد بینی های گوشتی و وجود گوشت اضافه داخل بینی جراحی راینوپلاستی خود را توسط جراح مجرب و ماهری انجام دهید .


نتیجه گیری

برای انجام رینوپلاستی یا جراحی بینی حتما علاوه بر زیباسازی ظاهر بینی به حفظ عملکردهای طبیعی بینی پس از عمل توجه کرده و بدین منظور برای دستیابی به این دو هدف مهم و جلوگیری از بروز عوارض عملکردی بینی پس از جراحی این عمل زیبایی را نزد یک جراح متخصص و با تجربه انجام دهید .

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *