گیاه شبدر چیست؟

گیاه شبدر و جوانه آن + فرق بین شبدر و یونجه چیست؟

گیاه شبدر ، از جمله گیاهان دارویی بوده که دارای خواص شفا بخش و درمانی گسترده ای در طب سنتی می باشد.این گیاه به عنوان یک معجزه گیاهی در درمان بسیاری از بیماری ها علی الخصوص بیماری کم خونی شناخته شده است .این سبزی یکی از زیباترین سبزی های چمنی است که از قدیم دمکرده آن مصارف بی شماری برای سلامتی داشته است .در نوشتار امروز شما را بیشتر با خواص گیاه شبدر و فواید درمانی آن آشنا می کنیم.

گیاه شبدر چیست؟

گیاه شبدر (Clover) با (نام علمی: Trifolium) یکی از گیاهان دارویی پر خاصیت است که از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار بوده و دارای گونه های متنوعی می باشد .اگر چه از این گیاه بیشتر برای تغذیه حیوانات استفاده می شود اما بهتر است بدانید این گیاه در درمان بسیاری از بیماری ها نیز موثر است و کاربرد دارد.

نام های دیگر گیاه شبدر


مشخصات ظاهری گیاه شبدر

گیاه شبدر یکی از گیاهان چند ساله است که شبیه گیاه یونجه می باشد.این گیاه سه برگی دارای برگ هایی بیضی مانند با طولی در حدود  15 تا 30 میلی متر و عرضی در حدود 8 تا 15 میلی متر می باشد. گل های این گیاه با توجه به گونه های مختلف آن به رنگ قرمز، ارغوانی، سفید و زرد و به صورت متراکم در گل آذین مشاهده می شود. گل های این گیاه مهم ترین منبع تغذیه زنبورهای عسل بوده و خود این گیاه به عنوان منبعی برای علوفه دام استفاده می شود. مناطق کاشت گیاه شبدر مناطق معتدل و مرطوب بوده و کاشت شبدر از طریق بذر انجام می شود.نام های دیگر گیاه شبدر ذرق، شرویت، ادقوقو و…بوده و طبع شبدر گرم و خشک می باشد.

طبع گیاه شبدر


انواع گیاه شبدر

انواع گیاه شبدر بر حسب رنگ گل و طبقه بندی گیاهی شامل موارد زیر می باشد:

  1. شبدر سفید
  2. شبدر قرمز
  3. شبدر مصری
  4. شبدر برسیم
  5. شبدر بیابانی
  6. شبدر وحشی
  7. شبدر ایرانی
انواع شبدر

شبدر قرمز


ترکیبات غذایی گیاه شبدر

گیاه شبدر حاوی املاح معدنى از قبیل كلسيم ، منيزىم ، پتاسیم ،فسفر، گوگرد، سيليس ، سديم ، آهن ، آلومينيوم ، منگنز، روى ، مس و ويتامين های گروه ب، آ ، ث، و اى و ويتامين كا می باشد.


خواص درمانی گیاه شبدر

گیاه شبدر یکی از پر کاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی بوده و خواص آن بسیار عجیب و شگفت انگیز است .در ادامه سلامت وب امروز قصد داریم تا شما را با خواص شگفت انگیز این گیاه بشتر آشنا نماییم:

  1. دمکرده این گیاه بهترین راه بهبود بیماری سوزاک است.
  2. وجود ویتامین های گروه ب در این سبزی شگفت انگیز آن را به ماده ای عالی برای تقویت اعصاب و رفع افسردگی تبدیل نموده است.
  3. این گیاه و جوانه آن به علت دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوان خاصیت ضد سرطانی بالایی دارد .
  4. وجود آهن و ویتامین ث به طور هم زمان در این گیاه سبب شده است تا این گیاه دارویی موثر برای بیماری کم خونی به شمار آید و در درمان غلظت خون ،پلاکت پایین و سایر مشکلات خونی کاربرد مفیدی داشته باشد .
  5. ترکیبات موجود در این گیاه آن را به ماده ای سم زدا مبدل کرده و در نتیجه مصرف آن در پاکسازی کبد و بهبود بیماری های کبدی بسیار نافع است.
  6. ویتامین ث و ویتامین های گروه ب موجود در این گیاه در زیبایی پوست،رفع لک و چین و چروک تاثیر بسزایی داشته و از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
  7. کلسیم،فسفر،منیزیم موجود در این گیاه از پوکی استخوان زودرس جلوگیری نموده و سلامت استخوان هایتان را تضمین می نماید .
  8. پماد (مرهم) شبدر برای درمان بیماری های پوستی مثل اگزما و پسوریازیس بسیار سودمند است و مشکلات پوستی را به راحتی برطرف می نماید .
  9. برای رفع مشکلات پس از یائسگی مانند گرگرفتگی می توانید از مزایای درمانی این گیاه استفاده کنید .
  10. درمان مشکلات تنفسی ،آسم و سرفه از دیگر مزایای استفاده از این گیاه جادویی است.
  11.  روغن گرفته شده از شبدر جهت درد مفاصل مفید است.

خواص درمانی گیاه شبدر


تفاوت شبدر و یونجه در چیست؟

فرق بین شبدر و یونجه چیست؟تفاوت شبدر با یونجه از بعد ظاهری در شکل و رنگ برگ های این دو گیاه می باشد .چرا که برگ های یونجه بیضی شکل بوده و برگ شبدر گلابی شکل می باشد .رنگ برگ شبدر سبز شفاف و رنگ برگ یونجه سبز تیره می باشد .همچنین بهتر است بدانید میزان قند در شبدرها بیشتر از یونجه‌ بوده و مقاومت شبدرها کمتر از گیاه یونجه‌ می باشد همچنین میزان مواد غذایی قابل هضم یونجه از شبدر بیشتر است.


جوانه شبدر چیست؟

برای تهیه جوانه شبدر کافی است مقداری از دانه شبدر را پس از پاک کردن شسته و درون ظرف آبی بخیسانید .این ظرف را در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید و روزانه آب ظرف را یک الی دوبار تعویض نمایید .پس از دو روز جوانه ها را درون سبدی ریخته و آبکشی نمایید اکنون آن را در ظرفی ریخته و دستمالی مرطوب روی آنها قرار دهید.دستمال را مرطوب نگهدارید تا ظرف 3 الی 5 روز جوانه ها آماده شود سپس آن ها در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.طرز استفاده از جوانه شبدر نیز بسیار ساده است شما می توانید روزانه یک قاشق غذاخوری از جوانه تازه را میل کرده و یا آن را به غذاهایتان ،سالادتان اضافه کنید .همچنین می توانید جوانه ها را خشک و آسیاب کرده و به ماست ،سوپ و سایر خورش هایتان اضافه کنید .برای دوری از عوارض جوانه شبدر در مصرف آن حد تعادل را رعایت کرده تا از عوارض مصرف جوانه شبدر در امان باشید.


خواص درمانی جوانه شبدر

  • سم زدایی بدن
  • کاهنده وزن
  • درمان سرطان
  • درمان مشکلات پوستی
  • درمان کم خونی
  • درمان کبد چرب
  • کاهنده کلسترول و فشار خون

مضرات گیاه شبدر


مضرات گیاه شبدر

مهم ترین مضرات گیاه شبدر شامل موارد زیر می باشد:

  1. ترکیبات شبه استروژنی موجود در شبدر قرمز می تواند در بروز مشکلات جنسی در مردان تاثیر داشته باشد.
  2. زیاده روی در مصرف این گیاه می تواند در بروز اختلال قاعدگی در زنان نقش داشته باشد.
  3. مصرف عصاره ی این گیاه به صورت توامان با داروهای رقیق کننده ی خون مثل وارفارین و داروهای هورمونی منجر به بروز تداخل دارویی می گردد .
  4. افراد دارای سابقه ابتلا به سرطان سینه می بایست از مصرف این گیاه خودداری نمایند .
  5. مصرف این گیاه توسط زنان باردار،شیرده و کودکان ممنوع می باشد.

کاشت شبدر

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *