شیره‌ خرما و ارزش‌غذایی آن + خواص و مضرات شیره‌ خرما

شیره‌ خرما یکی از مواد‌غذایی بسیار مفید و ارزشمند است که مصرف آن مزایای بی‌شماری را برای سلامتی و تأمین انرژی بدن به همراه دارد. این ماده‌غذایی بسیار مقوی علاوه بر دارا بودن ارزش غذایی بسیار بالا در درمان برخی بیماری‌ها نیز نافع بوده و در نتیجه می تواند از سلامتی شما محافظت نماید. در مقاله امروز سلامت وب می‌خواهیم در مورد این ماده مفید و پر‌انرژی اطلاعات بیشتری را در اختیارتان قرار دهیم و شما را با این بمب انرژی‌زا و خواص ارزشمند آن بیشتر آشنا کنیم.

شیره‌ خرما چیست؟

شیره‌ خرما ماده‌غذایی بسیار پر خاصیت، بسیار مقوی و بسیار مغذی است که مصرف آن در وعده صبحانه و یا حتی به عنوان میان وعده می‌تواند انرژی مورد نیاز روزانه شما را به خوبی تأمین کرده و بدن را به خوبی تقویت نماید. طبع شیره‌ خرما گرم و تر بوده و مصرف آن در فصول سرد سال یعنی پاییز و زمستان توسط متخصصان طب‌سنتی به تمامی افراد با دارا بودن هر نوع مزاج توصیه می‌گردد.

طریقه مصرف شیره خرما


ارزش‌غذایی شیره‌ خرما

خاصیت اصلی انواع شیره همانند شیره‌ انگور و شیره‌ خرما خاصیت انرژی‌زایی بودن آن‌هاست به همین دلیل در پاییز و زمستان که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد این محصولات به عنوان بهترین غذا محسوب می‌شوند. این ماده‌غذایی حاوی سطح بالایی از پروتئین و ویتامین هایی مانند B5، B3، B2، B1، A و Cو D بوده و قند موجود در آن کاملاً طبیعی و از نوع گلوکز، ساکارز و فروکتوز می‌باشد. مواد معدنی هم چون آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر،‌پتاسیم و زینک نیز در این محصول به وفور یافت شده به همین دلیل این ماده از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشد.


نحوه تهیه شیره‌ خرما

شیره خرما شربتی غلیظ و قهوه‌ای رنگ و بسیار شیرین است که همان گونه که از نامش پیداست از خرما استخراج می‌گردد. برای تهیه شیره‌خرما در منزل به یک‌ کیلو خرما و یک لیتر آب نیاز دارید. چنان چه خرما نرم است هسته آن درآورید و در صورت سفت بودن خرما، آن را درون آب خیس کرده و پس از خارج نمودن هسته آن را با آب درون ظرفی ریخته و بر روی حرارت ملایم قراردهید. یک تا یک ساعت و نیم زمان دهید تا آب به خوبی بجوشد پس از آن ظرف را از روی حرارت برداشته و پس از خنک شدن محتویات آن را درون پارچه تنظیف ریخته و آن را صاف نمایید. آب خرمای به دست آمده را مجدداً درون ظریفی ریخته و بر روی حرارت کم قرار دهید تا جوشیده و به غلظت مناسب برسد. لازم به ذکر است بدانیدکه شیره خرما پس از سرد شدن غلظت بالاتری پیدا می‌کند و از همین رو مراقب باشید که در حین جوشیدن زیاد غلیظ نشود. با تهیه شیره‌ خرما به صورت خانگی محصولی سالم و بدون مواد‌ افزودنی و نگهدارنده را جهت تأمین و انرژی روزانه بدن در اختیار خواهید داشت.

مضرات شیره خرما


تفاوت شیره‌ خرمای سنتی و صنعتی

شیره‌ خرمایی که به روش سنتی تهیه شده است در هوای گرم رقیق بوده و در هوای سرد غلظت بیشتری پیدا کرده وشکرک می‌زند که با گرم کردن مجدد آن به راحتی می‌توان این مشکل را برطرف نمود.اما  شیره‌ خرمای صنعتی در هوای سرد و گرم همیشه رقیق بوده و هیچگاه شکرک نمی‌زند.


خواص درمانی شیره‌‌ خرما

مهم ترین خواص درمانی شیره‌ خرما در طب سنتی شامل موارد زیر می‌باشد:


1.ضد یبوست

این محصول به علت دارا بودن آب و فیبر بالا خاصیت ملینی دارد. بنابراین مصرف آن عملکرد روده‌هارا در پاکسازی سموم و مواد زائد از بدن تسهیل کرده و فرایند دفع را آسان می‌نماید.


2.تقویت قدرت بینایی

وجود سطح بالایی از ویتامین آ و پیش‌ساز آن بتاکاروتن به همراه کاروتنوئید‌ها در این ماده آن را به ماده غذایی مفید و قدرتمندی برای مراقبت از سلامتی چشم‌ها تبدیل نموده است. مصرف این محصول خطر خشکی چشم و ابتلا به سایر بیماری‌های چشمی را کاهش داده و از بروز بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن هم چون آب‌مروارید جلوگیری می‌نماید.


3.درمان کم‌ خونی

با توجه به وجود آهن و اسید‌فولیک در این خوراکی شما می‌توانیدبرای درمان بیماری کم‌خونی از این ماده و مزایای درمانی آن استفاده نمایید. این ماده غذایی خون‌ساز بوده و با تولید و افزایش سطح گلبول‌های قرمز در خون به درمان و رفع کم‌خونی کمک بسیاری می‌نماید.


4.بمب انرژی

ویتامین‌های گروه ب و آهن موجود در این محصول آن را به معجونی شگفت‌انگیز و قدرتمند تبدیل نموده است. مصرف این بمب انرژی برای رفع خستگی و ضعف بسیار مناسب بوده و دوران نقاهت بیماری‌ها را کوتاه‌تر می‌نماید.


5.تقویت و محافظت از سلامت سیستم عصبی

وجود ویتامین‌های گروه ب، آهن ، منیزیم و فسفر در شیره‌ خرما سبب مفید بودن این ماده برای سیستم عصبی شده است. مصرف این ماده سلول‌های عصبی را تقویت کرده و قدرت یادگیری و تمرکز ذهن را افزایش می‌دهد. مصرف شیره‌خرما در دوران بارداری از ایجاد ناهنجاری‌های عصبی در جنین پیشگیری کرده و سلامت سیستم عصبی و طناب نخاعی جنین را تضمین می‌نماید.

طبع شیره خرما


6.ضد سرطان

وجود سطح بالایی از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها درون این ماده در کاهش التهابات بدن، پیشگیری از تشکیل تومور و پیشرفت آن‌‌ها نقش بسزایی دارد. با مصرف این محصول می‌توانید بدن خود را در برابر انواع سرطان‌ها واکسینه نموده و از سلامتی تمامی اندام‌های بدن خود مراقبت نمایید.


7.زیبایی پوست

ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ث و عنصر زینک دوستدار و مراقب سلامتی پوست و موی شما می‌باشند. خواص شیره‌خرما برای پوست شامل روشن شدن رنگ پوست، آب رسانی و شفاف‌شدن پوست و رفع لک‌های پوستی می باشد.


8.محافظت از سلامت استخوان‌ها

این ماده به دلیل دارا بودن کلسیم برای محافظت از سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان نیز نافع و ارزشمند می‌باشد. با مصرف شیره‌خرما استخوان‌ها و دندان‌های قوی‌تر و سالم‌تری داشته باشید.


9.معجون چاقی

برای درمان لاغری، افزایش وزن و چاقی صورت شیره‌خرما مصرف کنید. کالری بالای این محصول می‌تواند در چاق شدن تمام نواحی بدن اثر مفید و مؤثری داشته و مکملی عالی، سالم و بودن عارضه برای رهایی از لاغری به شمارآید.


10.ضد روماتیسم

طبع گرم این محصول آن را به ماده‌ای مفید برای درمان و تسکین درد‌های روماتیسمی و کاهش التهاب دراین بیماران تبدیل نموده‌است. با مصرف متعادل این ماده می‌توان از سلامت مفاصل خود مراقبت کرده و درد‌های ناشی از این بیماری را کاهش دهید.


نحوه استفاده از شیره‌ خرما

شما می‌توانید این ماده را به تنهایی مصرف کرده و یا از آن برای تهیه انواع کیک‌ها، شیرینی‌ها، دسر‌ها، نان‌ها و … استفاده نمایید.

طرز تهیه شیره خرما


مضرات شیره‌ خرما

برای جلوگری از بروز مضرات شیره‌ خرما افراد گرم‌مزاج از زیاده‌روی در مصرف این ماده به دلیل بروز مشکلات صفراوی خودداری نمایند. با توجه به کالری بسیار بالای این ماده زیاده‌روی در مصرف آن سبب افزایش وزن و چاقی می‌گردد و همچنین مبتلایان به دیابت می‌بایست در مصرف این محصول احتیاط نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top