پسوریازیس

آیا می دانید بیماری پوستی پسوریازیس چیست ؟

یکی از بیماری های شایع پوستی بیماری پسوریازیس است که با برهم زدن چرخه زندگی سلول های پوستی عموما در اطراف پوست سر،آرنج و زانو دیده می شود.این بیماری سبب به جود آمدن تکه های ضخیم و قرمز رنگ پوستی در این مناطق می شود و می تواند برای بعضی از افراد بسیار آزار دهنده و دردناک به شمار آید .اگر می خواهید اطلاعات جامع و کاملی راجع به این بیماری کسب نمایید با سلامت وب امروز همراه شوید.

بیماری پسوریازیس چیست؟

بیماری پسوریازیس شایعترین بیماری پوستیست که به شکل تکه های نقره ای ضخیم و یا قرمز خشک بر سطح پوست آرنج و یا زانو دیده می شود .این بیماری در حالت عادی دردناک نبوده و در صورت همراهی آن با ورم مفاصل و یا آرتریت روماتوئید می تواند آزار دهنده و خطرناک محسوب شود .در این دسته از افراد این بیماری در صورت عدم درمان می تواند از کار افتادگی عضلات و مفاصل بدن را به همراه داشته باشد.

راه درمان پسیوریازیس


نشانه های ابتلا به بیماری پسوریازیس کدامست؟

  • خشکی پوست و قرمزی پوست مناطق ذکر شده
  • ترک های همراه با خونریزی در روی پوست
  • خارش و سوزش برخی نقاط  پوستی
  • ناخن های ضخیم و برآمده
  • مفاصل سفت و متورم

نشانه های ابتلا به پسوریازیس


 انواع پسوریازیس

1-پسوریازیس پلاکی (Plaque psoriasis):

این نوع شایع ترین شکل این بیماری می باشد و بیشتر افراد مبتلا به این بیماری دچار پسوریازیس پلاکی می باشند.این بیماری با علایمی هم جون زخم ها و جراحات پوستی در آرنج و زانو و پوست سر بروز پیدا می کند و سبب خشکی و خارش پوست می شوند.

2-پسوریازیس پوست سر (Scalp psoriasis):

این نوع از بیماری همانگونه که از نامش پیداست بیشتر در پوست سر دیده می شود و سبب خارش شدید پوست سر می شود.در صورت عدم درمان می تواند سبب ریزش شدید موی سر شود.

3-پسوریازیس ناخونی (Nail psoriasis):

این نوع از پسوریازیس بر ناخن های فرد اثر گذاشته و سبب غیر عادی شدن ناخن ها و تغییر شکل آن ها می شود .افراد مبتلا به این نوع از بیماری پسوریازیس علایمی نظیر (رشد بیش از حد ناخن ، رفتن رنگ ناخن و حتی جداشدن ناخن ازدست ) را تجربه می نمایند.

4-پسوریازیس قطره‌ای (Guttate psoriasis):

در این شکل بیماری شاهد بروز قطره هایی بر روی قفسه سینه >دست ها و پاها خواهیم بود .این بیماری در صورت پیشرفت به پسوریازیس پلاکی تبدیل می شود و می تواند سبب بروز عفونت در گلو می شود.

5-پسوریازیس معکوس (Inverse psoriasis):

این شکل از بیماری در زیر بغل ، کشاله ران و اطراف آلت جنسی ایجاد می شود .این نوع از پسوریازیس در افراد چاق شایع تر بوده و به شکل تکه های نرم و قرمز رنگی دیده می شود.


علت ابتلا به این بیماری چیست؟

  1. وراثت و عوامل ژنتیکی
  2. عفونت های دهانی
  3. آسیب و صدمات پوستی
  4. استرس
  5. قرار گرفتن در معرض هوای سرد
  6. استعمال دخانیات
  7. مصرف برخی از داروها
  8. چاقی
  9. ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  10. کمبود ویتامین د بدن

این بیماری چگونه درمان می شود؟

شما می توانید برای درمان این بیماری به یک متخصص داخلی و یا یک پزشک روماتولوژ مراجعه کنید .عموما برای درمان این بیماری روش های لیزری و استفاده از کورتون ها و کورتیکواستروئیدها موثر می باشد اما شما می توانید با اصلاح شیوه زندگی خود و مصرف مواد غذایی مفید و ارزشمند و خودداری از قرار گرفتن در شرایط استرس زا تا حدودی روند این بیماری را تحت کنترل خود در آورید.روش های زیر ساده ترین و طبیعی ترین راه های درمان این بیماری به شمار می روند:

  1. استحمام روزانه
  2. مرطوب نگهداشتن ضایعات پوستی ناشی از این بیماری
  3. استفاده از بخور گرم در فصل زمستان
  4. پوشاندن قسمت های آسیب دیده پوست در هنگام خواب

درمان دارویی پسوریازیس

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *