گرفتگی گوش موضوعی بسیار ناراحت کننده است که همه ما حداقل برای یکبار هم که شده آن را تجربه نموده ایم .با کیپ شدن گوش میزان شنوایی کاهش یافته و در برخی اوقات صدای وزوز در گوش ها شنیده و دچار سرگیجه می شویم .اما به راستی علت گرفتگی گوش چیست ؟چگونه می توان باد گرفتگی گوش را درمان نمود؟مطالعه سلامت وب امروز می تواند راه های متعددی را برای رفع این مشکل برایتان بازگو نماید . |
گرفتگی گوش
گرفتگی گوش موضوعی بسیار آزار دهنده است که همراه با کاهش سطح شنوایی ،وزوز گوش و پیچیدن سر و صدا در سر می باشد .این عارضه اگرچه در میان کودکان، شناگران و مسافران هواپیما شایع تر است اما در برخی اوقات می تواند در میان مردم عادی نیز اتفاق افتاده و شما را ناراحت نماید .
نشانه های گرفتگی گوش
گرفتگی گوش می تواند در یک یا هر دو گوش اتفاق افتاده و با نشانه های زر همراه باشد :
- احساس ناراحتی و وجود درد ملایم در گوش
- احساس پری و گرفتگی در گوش
- شنوایی گنگ
- کاهش شنوایی در حد متوسط
- افزایش فشار گوش
- احسا وزوز در گوش
- سرگیجه و حالت تهوع
- خونریزی گوش
گرفتگی گوش به چه علت ایجاد می شود ؟
دلایل بی شماری در گرفتگی گوش موثرند که با هم علت کیپ شدن ناگهانی گوش را مرور می نماییم:
- عفونت گوش
- سرماخوردگی و حساسیت فصلی
- مشکلات فک و دندان و گردن
- جرم گوش
- مسافرت های هوایی یا تغییرات فشار هوا
- افت فشار خون
- وارد شدن آب به داخل گوش در هنگام استخر و استحمام
- عملکرد نادرست شیپور استاش
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
معمولا گرفتگی گوش در حالت معمولی ظرف دو یا سه روز برطرف می شود اما اگر گرفتگی گوش برای مدت بیشتری باقی ماند باید برای اطلاع از علت گرفتگی گوش و درمان گرفتگی به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید .
گرفتگی گوش چگونه درمان می شود؟
پزشک پس از بررسی علت گرفتگی گوش و معاینه گوش ها،حلق و بینی شما بهترین روش را برای مان انتخاب می کند . خوشبختانه روش های متعددی برای رفع گرفتگی گوش وجود دارد که در این مطلب به بررسی و معرفی آن ها می پردازیم.
1. مانور والسالوا (باد کردن لپها و بینی) را انجام دهید
برای انجام این عمل ابتدا یک نفس عمیق بکشید و سپس نوک بینی خود را با هر دو انگشت گرفته و سعی کنید هوا را از طریق بینی به بیرون هدایت کنید .در این هنگام احساس می کنید که گوشتان باز شده و بهتر می توانید صداها را بشنوید .البته فراموش نکنید برای جلوگیری از صدمه زدن به پردهی گوش خود هوا را محکم بیرون ندهید.
2.استنشاق بخار را امتحان کنید
برای این کار کافیست به حمام رفته و با داغ کردن محیط حمام در حمام بنشینید تا مخاط درون گوش شما شل شود .همچنی می توانید حوله گرمی را بر روی گوشتان قرار دهید و بدینوسیله کیپ بودن گوش خود را از بین ببرید .
3. از داروهای بدون نیاز به نسخه استفاده کنید
استفاده از برخی از داروهای بدون نسخه مانند آنتی هیستامین ها ،داروهای ساده سرماخوردگی و داروهای ضد احتقان می تواند در درمان حساسیت ها و سرماخوردگی های مولد گرفتگی گوش موثر باشد .
4. از قطره های گوش کمک بگیرید
قطره های گوش با نرم کردن جرم گوش می توانند باعث خروج جرم از گوش شود .در برخی مواقع پس از احساس پری و سنگینی در گوش پزشک گوش شما را معاینه نموده و پس از مشاهده جرم در گوش شما دستور استفاده از قطره های گوش قبل از شست و شوی گوش را داده و پس از مدت زمان یاد شده گوش شما را می شوید .پزشک در این روش از ابزارهای مخصوصی برای ایجاد حالت مکش و جدا کردن جرم از گوش استفاده کرده و در نهایت برای رفع گرفتگی های گوش در اثر عفونت مصرف داروهای آنتی بیوتیک (عفونت گوش، عفونت سینوس)،داروهای ضدقارچ (گوش شناگر) و آنتیهیستامین را برایتان تجویز می نماید .
5.جراحی
در برخی مواقع وجود نوروم آکوستیک که یک نوع تومور غیرسرطانی و خوشخیم بر روی عصب جمجمه است، در گرفتگی گوش موثر است که پزشک می تواند برای حذف این تومور از جراحی برای بهبود شنوایی شما استفاده نماید .
6.درمان بادگرفتگی گوش در طب سنتی
جهت درمان بادگرفتگی گوش در طب سنتی هسته آلبالو را در ماهی تابه خشک برشته کنید و بکوبید و مجددا داغ کنید سپس در پارچه ای ریخته و در آن را ببندید و پس ازگرم کردن بر روی هر گوش به مدت 5 دقیقه قرار دهید .همچنین برای درمان گرفتگی گوش در طب سنتی می توانید از دمنوش بادرنجبویه استفاده نموده و پشت گوش ها را با روغن بادام تلخ ماساژ دهید .جهت درمان گرفتگی گوش با عسل چکاندن پنج تا ده قطره عسل داخل گوش را فراموش نکنید.
تذکرات مهم
در نهایت بهتر است بدانید اگر گرفتگی گوش و سرگیجه به طور توامان ایجاد شود می بایست به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا با انجام تست ساده ای به نام تست تعادل از عملکرد صحیح گوش میانی و داخلی خود اطمینان یابید .