چای سیاه و خواص آن +مضرات چای سیاه برای پوست

یکی از نوشیدنی های بسیار دلچسب ایرانی نوشیدنی به نام چای سیاه است که می تواند پس از یک روز کاری خسته کننده خستگی را از جسم و ذهنتان بزداید .این نوشیدنی یکی از پر طرفدارترین نوشیدنی های ایرانی و یکی از دو نوشیدنی پرطرفدار جهانی است که تاریخچه ای بسیار جالب و خواصی بسیار بی نظیر دارد که در سلامت وب امروز به توضیح بیشتر آن ها خواهیم پرداخت .

چای سیاه چیست؟

چای سیاه (TEA) با نام علمی کاملیا سیننسیس یکی از برترین نوشیدنی های جهانی است که از طریق گیاهی به نام چای تهیه می شود .بهتر است بدانید واژه چای واژه ای چینی است که در چین و شمال هندوستان به کار رفته و با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده‌  است.این منبع گیاهی حاوی منگنز ، فولات ،کافئین، تئوفیلین، تیانین و آنتی اکسیدان‌ ها بوده ،طبع چای سرد بوده و طعم آن کمی تلخ و گس می‌باشد.مصلح چای سیاه نیز هل و دارچین می باشد .

چای سیاه


انواع چای

انواع چای از نظر سنتی بر اساس درجه و دوره تخمیر شدن (اکسیداسیون) برگ‌ ها، و نحوه فراوری به گروه‌ های زیر طبقه بندی می‌شود:

  1. چای سفید
  2. چای سبز (تخمیر نشده)
  3. چای اولانگ (Oollong)(نیمه تخمیری)
  4. چای قرمز
  5. پوئر (Pu-erh)
  6. چای زرد
  7. کوکیچا (Kukicha)
  8. ژنمایکا (Genmaicha)
  9. چای (عطری)
  10. چای سیاه (تخمیری)

انواع چای سیاه


تاریخچه پیدایش چای سیاه

تاریخچه چای به زمان پیش از اسلام می گردد و پس از آن براساس نوشته های بجا مانده از مورخین مصرف چای در ایران از اواخر قرن پانزدهم از طریق مصرف چای وارداتی آغاز شد تا در سال 1279 هـ ش ، با تلاش محمد میرزای چایکار ملقب به کاشف السلطنه کاشت چای در ایران ، در باغات لاهیجان و کلار آباد آغاز گردید .و پس از پیشرفت کشاورزی در زمینه چای کاری سازمان چای کشور در سال 1337 توسط دولت ایران تاسیس شد .در حال حاضر زمین های کشاورزی شهرهای صومعه سرا ، فومن ، شفت ، رشت ، لاهیجان ، آستانه اشرفیه ، سیاهکل ، لنگرود ، رودسر و املش در استان گیلان و شهرهای رامسر و تنکابن تا حوالی چالوس در استان مازندران به کشت چای اختصاص دارد .


خواص درمانی چای سیاه

این نوشیدنی پر خاصیت ،گرم و دلچسب ملین و مقوی دستگاه هضم می باشد و می تواند فواید بی شماری برای بدن داشته باشد  که در ادامه شما را با مهمترین خواص چای سیاه آشنا می کنیم .


1.بهبود وضعیت دهان و دندان

شاید شما نیز فکر می کنید که چای عاملی برای پوسیدگی دندان ها و یا تیره شدن رنگ دندان هاست .باید به شما بگوییم که بر اساس مطالعات انجام‌ شده توسط انجمن تحقیقات سلامت تجارت ،نوشیدن روزانه دو تا سه فنجان چایمی تواند رشد باکتری های مضر دندان را محدود کرده و به افزایش سلامت دهان و دندان ها کمک نماید .


2.بهبود وضعیت قلب و عروق

اگر علاقمندید تا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهید روزانه سه فنجان چای بنوشید .نوشیدن چای در روز می تواند خطر سکته‌ی مغزی و قلبی را تا حدو بسیار زیادی کاهش داده و سلامت قلب و مغزتان را تضمین نماید .


3.ضد سرطان

خواص آنتی اکسیدانی چای  به علت وجود پلی فنول ها سبب شده است تا بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال آزاد مقاومت بیشتری داشته و با مصرف چای بتوانید از ابتلا به برخی از سرطان ها علی الخصوص سرطان تخمدان پیشگیری کنید .


4.تقویت استخوان ها

آنتی‌اکسیدان فیتوکمیکال (مواد شیمیای گیاهی) موجود در چای،سبب تقویت استخوان ها و محافظت از آن ها در برابر پوکی استخوان خواهد شد و احتمال پیشرفت آرتریت (التهاب مفاصل) را در افراد مصرف کننده کاهش خواهد داد.


5.کاهش خطر ابتلا به دیابت

نوشیدن چای سیاه به صورت تلخ و بدون افزودن شکر و قند می تواند در کاهش دیابت نوع 2 نقش داشته و از ابتلا به دیابت در میان سالمندان جلوگیری نماید .با مصرف متوسط روزانه یک و نیم فنجان چای سیاه می توانید خطر ابتلا به دیابت را تا 70درصد کاهش دهید.

مصلح چای سیاه


6.ضد استرس

اگر از داشتن استرس بالا رنج می برید و به دنبال راهی برای کسب آرامش و رهایی از استرس هستید ما نوشیدن یک فنجان چای را به شما پیشنهاد می کنیم .اسید آمینه‌ی ال‌ تیاتین موجود در چای سیاه با دارا بودن خواص آرامبخشی می تواند ترشح هورمون استرس‌ زای کورتیزول را کاهش داده و شما را از شر استرس ها نجات دهد.


7. تقویت سیستم ایمنی بدن

وجود آنتی‌ ژنی بنام آلکیل‌ آمین (alkylamine) در چای سیاه در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و تقویت آن در مقابله با عوامل بیماریزا بسیار موثر است و می تواند از بدن شما در برابر عوامل بیماریزا و ابتلا به بیماری های واگیردار و عفونی محافظت نماید.


8.بهبود عملکرد دستگاه گوارش

تانن موجود در چای سیاه در درمان بیماری‌ های معده و روده مؤثر بوده و سبب تسهیل فرایند گوارش و هضم غذا می شود .با نوشیدن یک لیوان چای در وعده صبحانه می توانید تمامی مزایای نامبرده را کسب کرده و روزی شاد و پر نشاط داشته باشید .

برگ چای سیاه


سایر خواص چای سیاه

  • درمان سردردها و بیماری های روانی
  • درمان سنگ کلیه
  • درمان بیماری پارکینسون
  • درمان بیماری آلزایمر
  • کمک به لاغری و کاهش وزن
  • افزایش دهنده شیر مادران
  • خواب آور
  • آرامبخش قوی
  • تسکین دهنده درد بواسیر
  • درمان خستگی چشم

نحوه استفاده از چای سیاه

با ریخن چای سیاه در آب جوش در یک قوری چینی مزه و رنگ چای به آب وارد شده و عطر و مزه آن به آب انتقال می یابد .زمان دم کشیدن چای به نوع چای ،حرارت آب و ….بستگی داشته و معمولا زمانی بین 5 تا 10 دقیقه لازم است تا چای زود دم شما دم کشیده و آماده ریختن در فنجان های زیبایتان شود .و شما با نوشیدن یک فنجان چای تازه دم ،خوشرنگ و خوش طعم از تمام خستگی ها و استرس ها رها شده و شاداب و پر نشاط شوید .

تاریخچه چای


در هنگام خرید چای سیاه به چه نکاتی توجه نماییم ؟

اگر چه امروزه شرکت های مختلفی اقدام به عرضه و بسته بندی چای در شکل ها و طعم های مختلفی نموده اند اما چای ایرانی جایگاه خود را هنوز از دست نداده است .اگر اقدام به خرید چای فله ای ایرانی می نمایید توجه کنید چای سیاه خوب و ممتاز دارای برگ های شل و بزرگ تری بوده و برگ های آن تماما سیاه و فاقد گرد و غبار می باشد .چای ایرانی خوب دیر دم بوده و در مجاورت قرار گرفتن با آب سرد تغییر رنگ نداده و دارای عطر و بوی خاصی می باشد .

مضرات چای مانده


مضرات چای سیاه

نوشیدن چای سیاه به اندازه و روزانه سه فنجان می تواند خواص بی شماری را برایتان به ارمغان آورده و از سلامتی بدن شما محافظت نماید .اما زیاده روی در مصرف چای می تواند سبب بروز عوارضی برای شما شده و شما دچار مضرات چای سیاه شوید .مهم ترین این عوارض عبارتند از:

  • مصرف چای پس از صرف غذا سبب ایجاد اختلال در جذب آهن غذا و بروز کم خونی خواهد شد .لذا تا دو ساعت پس از صرف غذا از نوشیدن چای خودداری نمایید .
  • عدم استفاده از چای ارگانیک می تواند در بروز مشکلات گوارشی نقش داشته باشد .
  • زیاده روی در مصرف قند و شکر به همراه چای در بروز دیابت و خراب شدن دندان ها نقش بسزایی دارد.
  • مصرف چای به جز چای کمرنگ برای کودکان مضر می باشد.

مضرات چای کهنه دم

چای که بیشتر از ده دقیقه بجوشد چای جوشیده نام دارد و چای جوشیده دارای رنگ سیاه، بو و مزه‌ای نامطبوع است و مصرف آن شما را دچار مضرات چای کهنه دم مانند ابتلا به یوبست ،زخم معده و سایر مشکلات گوارشی خواهد کرد .

مضرات چای


مضرات چای سیاه برای پوست

اگر چه مصرف چای سیاه برای پوست فواید بی شماری دارد اما زیاده روی در مصرف چای می تواند در تیره شده رنگ پوست اثر داشته باشد .به همین دلیل با مصرف به اندازه چای می توانید بسیاری از مشکلات پوستی خود را برطرف نمایید اما با زیاده روی در مصرف آن دچار مضرات چای سیاه برای پوست که همانا تیره شدن رنگ پوست و پیری زودرس آن می باشد خواهید شد .

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *