بیماری آندومتریوز +علت ایجاد،علایم و نحوه درمان آندومتریوز

بیماری آندومتریوز یکی از بیماری های زنانه است که می تواند در صورت عدم درمان به موقع سبب بروز عوارض ناخواسته و یا کاهش قدرت باروری زنان شود .این بیماری مزمن و خوش خیم بوده و در اثر رشد سلئل های طبیعی رحم در خارج از حفره رح ایجاد می شود .در سلامت وب امروز شما را با بیماری آندومتریوز و علایم و نحوه تشخیص و درمان آن آشنا می کنیم.بنابراین به تمامی زنان توصیه می کنیم مطالعه این مقاله علمی و کاربردی را از دست نداده و مطالعه آن را نیز به دیگران پیشنهاد کنند.

بیماری آندومتریوز چیست؟

بیماری آندومتریوز یکی از بیماری های دردناک زنانه است که عموما در میان دختران نوجوان و پس از آن در زنان شیوع فراوانی دارد.این بیماری در اثر رشد بیش از اندازه یک بافت خارجی به نام بافت آندومتری در داخل لوله های تخمدان و رحم ایجاد شده و سبب چسبندگی رحم خواهد شد .در واقع می توان گفت این بیماری شایع سبب رشد پوشش داخلی رحم به نام (آندومتر )در بخش های دیگر بدن مانند تخمدان‌ ها، لوله‌ های فالوپ، داخل شکم و داخل یا اطراف مثانه یا روده خواهد شد .

بیماری آندومتریوز


میزان شیوع بیماری آندومتریوز

بیماری آندومتریوز عموما در دختران و زنان جوانی که در سنین باروری هستند مشاهده شده و شیوع آن در زمان یائسگی بسیار پایین است .این بیماری زنانه جزو مزمن ترین و طولانی ترین بیماری های خوش خیم زنانه است که می بایست به موقع تشخیص داده شده و درمان شود .


علائم بیماری آندومتریوز

علایم بیماری آندومتریوز در افراد مختلف متفاوت بوده و گاه در برخی موارد در برخی افراد این بیماری فاقد علامت می باشد.اما شایع ترین علایم بیماری آندمتریوز عبارتند از:

  1. درد شدید پریود
  2. پریودهای سنگین
  3. درد لگن
  4. احساس درد در حین و پس از رابطه‌ی جنسی
  5. احساس درد یا ناراحتی هنگام دست‌شویی‌رفتن
  6. خون‌ریزی از مقعد یا وجود خون در مدفوع
  7. ابتلا به یبوست و اسهال
  8. احساس خستگی در تمامی اوقات.

علایم آندومتریوز

 

 


عوامل افزایش دهنده ریسک خط ابتلا به بیماری آندومتریوز

  1. ابتلا به اختلالات هورمونی
  2. سابقه ابتلا به این بیماری در زنان و وابستگان درجه یک
  3. ضعف سیستم ایمنی بدن
  4. چاقی بیش از اندازه
  5. شروع زود هنگام قاعدگی
  6. دوره قاعدگی کوتاه مدت

بیماری آندومتریوز چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت مشاهده هریک از علایم بالا و یا ابتلا به کیست های تخمدانی به صورت بلند مدت به یک متخصص و جراح زنان مراجعه کنید .پزشک با بررسی وضعیت شما و شنیدن شرح حال و علایم شما به ابتلای شما به آندومتریوز مشکوک می شود و برای افتراق علایم این بیماری با سایر بیماری ها و تایید ابتلای شما به این عارشه و تشخیص بیماری آندومتریوز از روش لاپاراسکوپی استفاده نماید .در طی این جراحی سرپایی لوله‌ی نازکی ازطریق برش کوچکی که در پوست شکم‌ شما ایجاد شده است وارد بدن شده و به پزشک در دیدن و جستجوی آندومتریوز در داخل لگن کمک می کند .سایر روش های تشخیص بیماری آندومتریوز که بنا به تصمیم و دستور پزشک قابل انجام است روشهایی مانند سونوگرافی ،سی تی اسکن و … می باشد.

آندومتریوز +درمان


بیماری آندومتریوز چگونه درمان می شود؟

با توجه به شرایط بیمار ،سن بیمار،علایم بیماری و بارداری یا عدم بارداری در آینده پزشک روش درمانی را مشخص کرده و از آن برای درمان بیماری آندومتریوز استفاده می کند.متداول ترین روش های درمان موارد زیر می باشد:

تصاویری از آندومتریوز


1- دارو درمانی

تجویز مُسکن‌های ضدالتهابی، مانند ایبوپروفن و داروهای هورمونی به‌نام آنالوگ‌های هورمون آزادکننده‌ی گونادوتروپین (GnRH) به عنوان درمان دارویی این بیماری به کار می روند .


2-بارداری

در برخی موارد پزشک توصیه به بارداری کرده و از فرد مبتلا می خواهد تا سریعا باردار شود .البته بارداری موجب درمان آندومتریوز نمی باشد اما در طول بارداری شدت آندومتریوز کاهش می یابد که البته ممکن است مدتی پس از بارداری آندومتریوز برگشت نماید.

آندومتریوز و بارداری


3- روش جراحی

اگر آندومتریوز هنگام جراحی لاپاراسکوپی تشخیص داده شود پزشک ممکن است بافت آندومتریوز را از بین برده و یا چسبندگی های ایجاد شده را بردارد.و یا در نهایت از طریق جراحی برداشتن رحم (هیسترکتومی) مشکلات ناشی از آندومتریوز را از بین برده و درمان نماید.

تشخیص آندومتریوز


4- سایر روش ها

استفاده از روش‌ های پیشگیری از بارداری از جمله قرص ترکیبی، چسب ضدبارداری، یک سیستم داخل رحمی (IUS) و …


5- تغییر سبک زندگی

تغییر سبک زندگی ،کاهش وزن ،انجام ورزش به صورت منظم ،بهره مندی از یک برنامه غذایی سالم شامل مایعات زیاد و مواد غذایی حاوی فیبر مانند میوه ها و سبزیجات در کاهش علایم این بیماری و کاهش فشار روانی ناشی از دردهای مزمن موثر باشد.در صورت ابتلا به این بیماری می بایست از خوردن کافیین ، لبنیات ،گوشت قرمز ،شکر ،گندم و چربی های اشباع پرهیز شود.


آندومتریوز و بارداری

یکی از عوارض اصلی این بیماری ناباروری و باردار شدن سخت می باشد .انجام جراحی برای برداشتن قسمتی از بافت آندومتریوز می تواند سبب درمان آندمتریوز و بارداری فرد شود .


آیا آندومتریوز سرطان است؟

آیا آندومتریوز سرطان است ؟در پاسخ بدین سوال باید بگوییم این عارضه سرطانی نبوده و خوش خیم می باشد اما زنان مبتلا به آندومتریوز در معرض ابتلا به سرطان تخمدان بوده و در برخی موارد ابتلا به این بیماری می تواند تومورهای بدخیم تخمدان همچون کیلیرسرکارسیلوما یا آندومتریال کارسیوما را ایجاد کند.


درمان گیاهی آندومتریوز

بر اساس تدابیر طب بوعلی سینا جهت درمان گیاهی آندومتریوز می توانید عسل آب شده ،جوشانده برگ انگور قرمز،تنتور مریم گلی را (روزی 20 قطره -دوبار در روز هر بار 10 قطره )استفاده کنید و یا از مواد گیاهی زیر جهت درمان آندومتریوز استفاده کنید .


1-روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک در کاهش دردهای ناشی از آندومتریوز مفید بوده و سبب دفع سموم از بدن می شود .این روغن گیاهی را قبل از شروع دوره قاعدگی مصرف کرده و بدین منظور 10-8 قطره روغن اسطوخدوس را با یک چهارم پیمانه روغن کرچک مخلوط کنید.سپس پارچه ای کتانی را آغشته به این ترکیب نموده و پس از گرم نمودن پارچه آن را به قسمت پایینی شکم بمالید .پس از استفاده و سرد شدن پارچه پوستتان را به آرامی با اب ولرم بشویید.

ایا آندومتریوز سرطان است؟


2-بذر کتان

استفاده از بذ کتان به علت وجود آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا 3 در این دانه گیاهی به کاهش سرعت رشد بافت های آندومتر ناشی از این بیماری کمک می کند.بدین منظور روزانه 4 تا 5 قاشق سوپ خوری از بذر کتان را داخل یک لیوان آب ریخته و پس از گذشت 24 ساعت آن را صاف کرده و میل نمایید.

درمان گیاهی آندومتریوز


3- زردچوبه

زردچوبه به علت دارا بودن ترکیبی به نام کورکومین دارای خواص ضد التهابی بوده و در درمان آندومتریوز سودمند است .برای استفاده از این ماده گیاهی یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را با عسل و آبلیمو مخلوط کرده و داخل آب جوشیده ریخته و سپس میل نمایید.

عکس آندومتریوز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *