مضرات گیلاس

گیلاس میوه ای فوق العاده و خاص

گیلاس یکی از میوه های تابستانی بسیار خوشمزه است که به صورت گرد یا بیضی و به رنگ قرمز که پوست و گوشت آن به هسته چسبیده است بر روی درختان در اواخر خرداد ماه خودنمایی می کند .این میوه خاص و بسیار خوشمزه دارای شکوفه هایی به رنگ سفید است که در ماه فروردین و در اوایل فصل بهار بر روی درختان ظاهر می شود .تمامی قسمت های این میوه مانند میوه، دم میوه، پوست شاخه های جوان، برگ درخت و شکوفه ها مورد استفاده بوده و خواص درمانی دارد.بنابراین با توجه به خاص بودن این میوه در سلامت وب امروز قصد داریم تا این میوه خوشمزه و پرخاصیت را به شما عزیزان معرفی نماییم .

گیلاس ،میوه ای گرد و قدرتمند

گیلاس میوه ای تابستانی هم خانواده هلو و آلبالو و غنی از ترکیبات آنتی اکسیدانی است که بر روی درختانی با ارتفاع کوتاه با شاخه هایی صاف و بدون خار در اواخر خردادماه خودنمایی می کند .این میوه بومی منطقه‌ ای بین دریای سیاه و دریای خزر است و استفاده از آن به عنوام میوه ، مربا و یا تهیه دسر و آب میوه میان ایرانیان طرفداران بی شماری دارد.

خواص گیلاس برای کبد


ارزش تغذیه‏ ای گیلاس :

هر 100 گرم گیلاس (حدود 14عدد گیلاس متوسط) دارای پروتئین،فیبر ،مواد معدنی از قبیل کلسیم،فسفر،آهن،پتاسیم،منیزیم،و ویتامین هایی مانند ویتامین آ ،ویتامین ث و ویتامین ب می باشد .

ارزش تغذیه ای گیلاس


 خواص دارویی گیلاس:

  1. وجود مقادیر فراوانی از آنتی اکسیدان ها در این میوه خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در شما کاهش داده و روند پیری را به تاخیر می اندازد.
  2. منیزیم و پتاسیم موجود در این میوه سبب تنظیم فشار خون می شود و از افزایش فشار خون جلوگیری می نماید.
  3. فلاوونوئیدهای فعال موجود در گیلاس از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کنند .
  4. با گیلاس می توانید پوستی زیبا و عاری از چین و چروک داشته باشید .
  5. مصرف این میوه با افزایش سوخت و ساز بدن بهترین راه برای هضم بهتر غذا به شمار می آید .
  6. این میوه می تواند با بهبود عملکرد کلیه ها در روند سم زدایی بدن تاثیر مثبتی داشته باشد .
  7. میوه مناسبی برای کاهش درد و التهاب در مبتلایان به آرتریت، رماتیسم، واریس و دردهای مفصلی می باشد.
  8. با افزایش ترشح هورمون سروتونین در بدن سبب تسکین اعصاب و کاهش استرس می شود .
  9. با دارا بودن فیبر فراوان در بهبود عملکرد سیستم گوارش نقش بسزایی دارد .
  10. مصرف گیلاس با قلیایی نمودن خون  و تنظیم سطح اسید اوریک خون در بهبود بیماری نقرس و علایم ناشی از آن بسیار سودمند است .
  11. با دارا بودن سهم فراوانی از بتاکاروتن پیش ساز ویتامین آ در تقویت قدرت بینایی بسیار موثر است .
  12. یکی دیگر از خواص گیلاس درمان زود انزالی بوده و مصرف آن در افزایش شهوت در مردان بسیار موثر است .
  13. میوه گیلاس با داشتن اسید سیتریک برای مبتلایان به بیماری قند خون مفید است.
  14.  پتاسیم موجود در این میوه موجب دفع مواد زائد از خون مثل اسید اوریک  و کاهش سطح کلسترول خون می شود.
  15. ملاتونین موجود در این میوه باعث بهبود کیفیت خواب می شود و در درمان بی خوابی های شبانه موثر است.

مضرات گیلاس


 مضرات گیلاس

این میوه دارای خواص بی شماری است و مضرات گیلاس محدود به موارد زیر می باشد:

  •  مصرف این میوه به علت دارا بودن خاصیت ملینی در کودکان زیر دو سال ممنوع می باشد .
  • مصرف این میوه به صورت نارس سبب بروز مشکلاتی در سیستم گوارش خواهد شد.
  • این میوه نفاخ بوده و زیاده روی در مصرف آن در دوران شیردهی ممکن است سبب بروز نفخ معده در نوزادتان گردد.

خواص گیلاس


خواص جوشانده هسته و دم گیلاس در طب سنتی

جوشانده دم گیلاس برای درمان ورم پروستات بسیار نافع است و موجب ازدیاد شهوت و نعوظ می شود .مصرف این جوشانده گیاهی با افزایش میزان اکسیداسیون در بدن سبب سم زدایی از بدن و پاکسازی بدن از سموم خواهد شد .با استفاده از جوشانده این میوه می توانید از خواص گیلاس برای کبد که شامل پاکسازی و درمان کبد چرب استفاده نمایید .همچنین با مصرف جوشانده دم گیلاس و هسته آن می توانید انواع بیماری های مربوط به کلیه و مثانه را درمان نموده و بر آن ها به راحتی غلبه نمایید.


نکات مهم در مصرف گیلاس:

  • گیلاس را همیشه یک ساعت قبل از غذا بخورید.
  • اگر بعد از خوردن گیلاس بلافاصله آب خورده شود باعث نفخ معده می‌شود.
  • طبیعت گیلاس سرد بوده و زیاده روی در مصرف آن سبب بروز اسهال و یا نفخ خواهد شد.

علت رنگ قرمز این میوه چیست؟

رنگ قرمز این میوه به خاطر آنتوسیانین‌ های موجود در آن است. این آنتی اکسیدان‌ های قوی عامل موثر و بسیار مهمی در کاهش سطح التهاب در بدن و جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان ها به شمار می آیند.

جوشانده دم گیلاس


جدال با چاقی با گیلاس

این میوه حاوی فیبر فراوان و چربی بسیار کمی می باشد و کالری آن بسیار پایین می باشد .با توجه به جدول ارزش تغذیه ای گیلاس و ترکیبات مغذی موجود در این میوه مصرف آن می تواند در افزایش سوخت و ساز بدن -کاهش حجم چربی های تجمع یافته در بدن و کلسترول و جدال با چربی های انباشته شده در شکم موثر بوده و لاغری را برایتان به ارمغان بیاورد .

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *