خشکی چشم چیست؟+بهترین روش های درمان خشکی چشم

با توجه به گم شدن هوا ممکن است شما در چشمان خود احساس سوزش و یا خارش داشته باشید و پس از آن سفیدی چشمان شما کاملا قرمز شود این عارضه خشکی چشم نام دارد و ممکن است در تمامی ساعات شبانه روز و در تمامی افراد بروز پیدا نماید .برای درمان خشکی چشم روش های متفاوتی وجود دارد که در سلامت وب امروز به بررسی خشکی چشم و روش های درمان آن می پردازیم .

خشکی چشم چیست؟

خشکی چشم یکی از شایع ترین مشکلات چشمی است که می تواند سبب بروز خارش و یا سوزش در چشمان شود و شما را راهی کلینیک های چشم پزشکی نماید .با توجه به گرما و آلودگی هوا این عارضه شیوع نسبتا بیشتری داشته و سبب تغییردر کیفیت یا کمیت اشک چشم شود .

عوامل بروز خشکی چشم

 


علایم و نشانه های ابتلا به خشکی چشم

علایم خشکی چشم می تواند تنها در یک چشم و یا هر دو چشم مشاهده شود که شامل موارد زیر می باشد:

  • احساس خارش و سوزش در چشمان
  • ایجاد مخاط خارش آور در اطراف چشم
  • حساسیت به نور
  • قرمزی چشم
  • احساس وجود جسم خارجی در چشم
  • تاری دید
  • خستگی چشم

عوارض خشکی چشم


چه عواملی در بروز خشکی چشم موثر است؟

خشکی چشم یا کراتوکنژکتیویت سیکا  عمدتا به دلیل فقدان اشک کافی بروز پیدا می کند و عوامل زیر مهم ترین عوامل بروز خشکی چشم می باشد:

  1. افزایش سن
  2. ابتلا به بیماری هایی نظیر دیابت ،روماتیسم ،بیماری لوپوس و….
  3. کمبود ویتامین آ در بدن
  4. مصرف برخی داروها نظیر داروهای ضد حساسیت ،داروهای هورمونی و ضد افسردگی
  5. پلک زدن کم در افراد
  6. کمبود آب بدن
  7. آلودگی هوا

روش تشخیص خشکی چشم چیست؟

در صورتی که مبتلا به هر یک از علایم بالا مانند سوزش،خارش و … در چشم خود می باشید می بایست به یک چشم پزشک مراجعه کنید .پزشک با معاینه چشمان شما و در صورت نیاز انجام آزمایشی به نام شرمیر به بررسی و سنجش حجم اشک های شما می پردازد و از این طریق خشکی چشم را در شما تشخیص می دهد .

درمان خشکی چشم با طب اسلامی


درمان خشکی چشم به چه صورت می باشد؟

برای درمان قطعی خشکی چشم معمولا استفاده از قطره های استریل چشم و پماد های چشمی رایج می باشد .اشک مصنوعی اسم قطره خشکی چشم و رایج ترین قطره چشمی برای درمان این عارضه است که می توانید بدون نسخه آن را از داروخانه تهیه نموده و به صورت مداوم و در درازمدت از آن استفاده نمایید .سایر قطره های مورد استفاده برای درمان این عارضه به منظور تمیز نمودن سطح چشم و بهبود کیفیت اشک تجویز می شوند و شامل موارد زیر می باشند:

  • ویزوکروم
  • باکتی ماید
  • فلوکورت
  • پماد کورتینیل

اسم قطره خشکی چشم


روش های خانگی درمان خشکی چشم

برای درمان این عارضه به صورت خانگی و درمان خشکی چشم با طب اسلامی می توانید از روش هایی که در زیر ارائه می شود استفاده نمایید :


1- آب و نمک

مخلوط آب و نمک یک درمان خانگی ساده برای درمان چشم های خشک و تحریک شده است. نمک دارای عوامل ضد باکتری است که می توانند باکتری را از بین ببرند و آب در تمیز نمودن چشم تاثیر بسزایی دارد .برای تهیه این مخلوط خانگی دو قاشق چای خوری نمک را به یک فنجان آب مقطر اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید تا نمک به خوبی در آن حل شود و پس از خنک شدن از آن برای شست و شوی چشم خود استفاده نمایید .

درمان قطعی خشکی چشم


2-چای بابونه

بابونه با دارا بودن اثرات ضد آلرژی داروی خانگی بسیار قوی برای شست و شوی چشم و درمان خشکی چشم می باشد. برای تهیه چای بابونه و درمان خشکی چشم با چای بابونه  1 قاشق چای خوری بابونه را در یک فنجان آب گرم به مدت 5 دقیقه بجوشانید و سپس صاف کنید. پس از خنک شدن چای از آن برای شستشوی چشم خود به صورت 2 تا 3 بار در روز استفاده کنید.

درمان خشکی چشم با چای بابونه


3- گلاب

گلاب در درمان چشم های قرمز و خارش آن بسیار موثر است. این ماده به عنوان یک خنک کننده برای چشم عمل می کند و باعث می شود تا خشکی چشمان به صورت فوری تسکین یابد. برای استفاده از گلاب علاوه بر شست و شوی چشم با این ماده می توانید گلوله های پنبه ای را به گلاب آغشته کنید و سپس آن ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در چشم های بسته قرار دهید. این عمل را 2 تا 3 بار در روز تکرار کنید.

خشکی چشم در کودکان


4-شیر سرد

شیر سرد یک درمان محبوب برای درمان خارش چشم ها می باشد. این ماده احساس سوزش چشم را تسکین می دهد و باعث بهبود وضعیت چشم می شود. برای استفاده از شیر می توانید توپک های پنبه ای را آغشته به شیر کرده و بر روی چشمتان قرار دهید .

درمان خشکی چشم با شیر


5-خیار

خیار دارای خواص آنتی اکسیدانی است که به کاهش التهاب و تحریک چشم کمک می کند. طبیعت خنک کننده خیار نیز در کاهش پف و دایره های تاریک زیر چشم موثر است. خیار را بشویید و پس از برش زدن برش ها را برای 20 دقیقه بر روی چشم های بسته خود بگذارید و  این عمل را 4 یا 5 بار در روز تکرار کنید.

خشکی چشم و سر درد


6- چای سبز

چای سبز مزایای سلامتی فراوانی دارد. از خارش چشم جلوگیری کرده و به علت مزایای ضد التهابی آن چشم ها را تسکین می دهد. چای سبز همچنین به مبارزه با عفونت های ویروسی و باکتری کمک می کند که ممکن است احساس خارش در چشم را ایجاد کند. برای درمان این عارضه می توانید چشم ها را دو بار در روز با چای سبز خنک شده شستشو دهید. شما همچنین می توانید جهت درمان یک کیسه چای سبز مرطوب و سرد را بر روی پلک های بسته خود قرار دهید.

روش های خانگی درمان خشکی چشم


 7- آلوئه ورا

آلوئه ورا دارای خواص آرام بخش و مرطوب کننده است، که باعث می شود از آن به عنوان یکی دیگر از روش های خانگی موثر برای درمان خشکی چشم و خارش ناشی از آن استفاده شود. برگ های آلوئه ورا را باز کنید و ژل را استخراج کنید. استفاده از ژل در خارج از پلک ها به مدت  15 تا 20 دقیقه و شست وشوی چشم پس از آن می تواند نتایج درمانی خوبی به همراه داشته باشد.


 عوارض خشکی چشم چیست؟

عوارض خشکی چشم در افراد مبتلا به این عارضه شامل موارد زیر می باشد:

  • عفونت های چشمی: خشکی چشم ریسک ابتلا به عفونت های چشمی را افزایش می دهد .
  • آسیب قرنیه: شدت یافتن این عارضه و عدم درمان آن ممکن است منجر به التهاب چشم، سایش سطح قرنیه، زخم قرنیه و … شود.
  • کاهش عملکرد روزانه شما: خشکی چشم می تواند در انجام اموری مانند مطالعه کار با رایانه و تماشای تلویزیون اختلال ایجاد نماید .

نقش تغذیه در درمان خشکی چشم

برای درمان خشکی چشم می توانید کیفیت تغذیه خود را بهبود بخشید و از مواد غذایی حاوی ویتامین آ (گیلاس،هویج ،طالبی ،کلم بروکلی و …) امگا 3 و امگا 6 که به مقدار فراوان در ماهی های چرب ، آجیل ها و روغن های گیاهی موجود می باشد استفاده کنید .

نقش تغذیه در درمان خشکی چشم


 چگونه از بروز خشکی چشم جلوگیری نماییم؟

  1.  از قرار گرفتن در معرض هوا و باد مستقیم سشوار ،کولر و پنکه خودداری نمایید .
  2. در فصل زمستان از دستگاه های بخور برای تامین رطوبت محیط زندگی خود استفاده کنید .
  3. استفاده از عینک آفتابی را فراموش نکنید .
  4. از مطالعه کردن و کار با رایانه به صورت مستمر اجتناب کنید .
  5. فاصله ایمنی با وسایلی مانند تلویزیون و رایانه را حفظ کنید .
  6. از استعمال دخانیات خودداری نمایید .
  7. نوشیدن آب فراوان را فراموش نفرمایید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *