فلافل و بایدها و نبایدهای مربوط به خوردن آن

فلافل و بایدها و نبایدهای مربوط به خوردن آن

امروزه علاوه بر افزوده شدن غذای فلافل به منوی فست فودهای مناطق مختلف در هر کوی و برزنی نشانی از یک مغازه فلافلی پیدا خواهید نمود .این غذای ساده و خوشمزه که در گذشته غذای کشورهای عربی بود امروزه در تمامی کشورها علی الخصوص ایران طرفداران پر وپا قرصی دارد .به همین دلیل در سلامت وب امروز تصمیم گرفتیم تا به معرفی ارزش تغذیه ای فلافل و بایدها و نبایدهای تغذیه با فلافل بپردازیم و شما را بیشتر با این غذای خوشمزه آشنا کنیم.

فلافل چیست؟

فلافل یک غذای بسیار تند و خوشمزه است که ماده اصلی تشکیل دهنده آن نخود می باشد .در واقع فلافل ترکیبی از نخود و ادویه جات مختلف است که به صورت گلوله هایی درون روغن فراوان سرخ می شود و مصرف آن در کشورهای عربی علی الخصوص لبنان ،سوریه و عراق رایج می باشد .همچنین این غذای عربی در شهر های جنوبی کشور نیز تهیه و توزیع می شود .

خوردن فلافل برای زنان باردار


خاصیت فلافل چیست؟

اگر می خواهید بدانید که خاصیت فلافل چیست ؟ باید بگوییم فلافل یک غذای بسیار خوشمزه، ساده و سبک است که با قیمت مناسبت‌ تر نسبت به سایر خوراکی‌ ها می توان آن را تهیه نمود .در ضمن با توجه به ترکیبات تشکیل دهنده غذایی مفید و مغذی برایتان خواهد بود .


ارزش تغذیه ای فلافل

کالری فلافل و مواد مغذی موجود در هر 100 گرم  فلافل را در جدول ارزش غذایی فلافل به تفکیک مشاهده می فرمایید:

مواد مغذی موجود در هر ۱۰۰ گرم فلافل
انرژی۳۳۳ کیلوکالری
کربوهیدرات‌ها۳۱٫۸۴ گرم
چربی۱۷٫۸۰ گرم
پروتئین۱۳٫۳۱ گرم
آب۳۴٫۶۲ گرم
ویتامین آ۱۳ IU
ویتامین ب۱ (تیامین)۰٫۱۴۶ میلی‌گرم
ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)۰٫۱۶۶ میلی‌گرم
ویتامین ب۳ (نیاسین)۱٫۰۴۴ میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵)۰٫۲۹۲ میلی‌گرم
ویتامین ب۶۰٫۱۲۵ میلی‌گرم
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۷۸ میکروگرم
ویتامین ب۱۲۰٫۰۰ میکروگرم
کلسیم۵۴ میلی‌گرم
آهن۳٫۴۲ میلی‌گرم
منیزیم۸۲ میلی‌گرم
منگنز۰٫۶۹۱ میلی‌گرم
فسفر۱۹۲ میلی‌گرم
پتاسیم۵۸۵ میلی‌گرم
سدیم۲۹۴ میلی‌گرم
روی۱٫۵۰ میلی‌گرم

آیا مصرف فلافل در لاغری موثر است؟

برای تهیه این غذای خوشمزه در منزل به مواد زیر نیاز دارید:

  1. نخود خام
  2. جعفری،گشنیز ،سیرخورد شده
  3. زیره ،نمک،فلفل،پاپریکا به عنوان ادویه و به میزان لازم
  4. کنجد
  5. روغن

نخود را به مدت یک شبانه روز در آب بخیسانید و در این مدت برای از بین بردن نفخ آن چند بار آب آن را عوض کنید .سپس آن را شسته و خوب آب کشی نمایید و تمامی ترکیبات نامبرده را درون غذا ساز یا مخلوط کن ریخته و با یکدیگر مخلوط نمایید.اکنون مواد را به مدت نیم ساعت درون یخچال قرار دهید و سپس در تابه گودی مانند شیر داغ کن روغن ریخته و پس از قالب زدن فلافل ها را در روغن داغ و فراوان سرخ نمایید .سپس آن را بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.


مضرات فلافل چیست؟

در پاسخ به این سوال که آیا فلافل ضرر دارد؟ باید گفت که این غذا بسیار ساده و سبک بوده و به دلیل ترکیبات تشکیل دهنده اش غذایی کاملا مفید و مغذی به شمار می آید.اما مهم ترین نکته ای که می بایست در مورد مصرف فلافل بدان توجه نمود پخت این غذا با روغن مناسب و کاملا سالم می باشد .اگر این غذا با روغنی که چند بار حرارت دیده است سرخ شود امکان سرطان زایی آن بالا رفته و به غذایی کاملا مضر تبدیل می شود .بنابراین هنگام تهیه این غذا به این مورد توجه نموده و حتما از اغذیه فروش های معتبر و بهداشتی اقدام به خرید فلافل نمایید.

کالری یک عدد فلافل


مصرف فلافل و ارتباط آن با افزایش کلسترول و قند خون

علیرغم آن که نخود ماده ای مناسب برای کاهش کلسترول خون و کاهش نیاز به انسولین در افراد دیابتی محسوب می شود اما به دلیل پخت این غذا در روغن فراوان خواص نخود در این غذا کم رنگ می شود و زیاده روی در مصرف آن می تواند عاملی برای افزایش کلسترول و قند خون به شمار آید .پخت این غذا با روغن فراوان سبب افزایش چربی این غذا و کاهش میزان فیبر موجود در آن می شود.


هنگام خرید فلافل به چه نکاتی می بایست توجه نمود؟

  1. از خرید فلافل هایی که با جوش شیرین و بکینگ پودر حجیم شده اند به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماری کم خونی ،سوزش سر دل و رفلاکس معده جدا خودداری نمایید.
  2. از مصرف این غذا به صورت نیمه آماده و بسته بندی شده جدا اجتناب کنید .
  3. از بهداشتی بودن مواد مورد استفاده در تهیه این ساندویچ،شست و شوی صحیح سبزیجات مورد استفاده ،کیفیت روغن مورد استفاده و رعایت بهداشت توسط کارگران اغذیه فروشی اطمینان یابید .
  4. برای تهیه این غذا به اغذیه فروشی هایی که مورد تایید وزارت بهداشت و اصناف می باشند مراجعه بفرمایید.

نشانه های پایین بودن کیفیت فلافل چیست؟

  • نشت چربی یا نفوذ رطوبت در ظروف بسته بندی
  • بافت خمیری یا ذرات سوخته روی فلافل
  • طعم نامطلوب روغن سوخته

نتیجه گیری

اگرچه این غذا ،غذایی ساده و سبک می باشد اما اگر در رستوران های کثیف و با افزودنی ها و مواد غیر بهداشتی تهیه شود ماده غذایی مضر و بسیار خطرناک برای سلامتی بدن به شمار می آید .بنابراین با توجه به در دسترس بودن ترکیبات این غذا و تهیه اسان ترکیبات آن پیشنهاد می کنیم این غذای خوشمزه را در منزل تهیه نموده و با خیال راحت از سالم بودن آن ،آن را نوش جان فرمایید.

 

درباره نویسنده

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *