عکس به لیمو

گیاه به لیمو ضامن سلامتی شما+کاربردهای به لیمو در طب سنتی

گیاه به‌ لیمو یکی از گیاهان معطر، آرام‌بخش و بسیار پرخاصیت است که مزایای درمانی بی‌شماری داشته و مصرف دمنوش آن در این روز‌های پاییزی می‌تواند در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها مفید و مؤثر واقع گردد. چنان‌چه می‌خواهید با این گیاه شگفت‌انگیز و اثرات جادویی آن بیشتر آشنا شوید توجه شما را به مطالعه مقاله امروز جذب می‌نماییم.

گیاه به لیمو معرفی

گیاه به لیمو با نام انگلیسی Lemon Beebrush و نام علمی Aloysia citrodora یکی از پر مصرف ترین ،محبوب ترین و پرطرفدارترین گیاهان دارویی است که از خواص آن نمی توان به سادگی گذشت.این گیاه معطر و خوش بو سالیان سال است که در طب سنتی به صورت گسترده استفاده می شود و در درمان بسیاری از بیماری ها و بهبود عملکرد ارگان های حیاتی بدن نقش موثری دارد.طبع به لیمو گرم و خشک بوده و مشخصات ظاهری آن به شرح زیر می باشد:


مشخصات ظاهری گیاه به لیمو

به لیمو گیاهی گلدار و دولپه‌ای متعلق به راسته نعناع سانان و تیره شاه‌پسندیان است که درختچه این گیاه دارای ارتفاعی در حدود 1/5 تا 2 متر می‌باشد. برگ‌های این گیاه سبز، ساده و نیزه‌ای به طول 7 تا 10 سانتی متر است که به صورت دسته‌های 3 تایی بر روی ساقه دیده می‌شوند. ساقه این گیاه همیشه سبز ،دراز و منشعب و گل‌های به لیمو کوچک و جامی شکل و به رنگ سفید می‌باشد. اندام دارویی به لیمو برگ‌های معطر آن بوده و تکثیر درخت به لیمو از طریق قلمه‌زدن انجام می‌شود.این گیاه بومی آمریکای جنوبی بوده و در ایران کاشت به لیمو در استان های جنوبی و شمالی کشور و استان مرکزی بیشتر از سایر نقاط می‌باشد.


ترکیبات شیمیایی به لیمو

برگ‌های به لیمو بسیار معطر بوده و بویی شبیه به لیمو می‌دهند. این برگ‌ها غنی از فلاونوئیدها، تری ترپن‌ها، موسیلاژ، تانن و اسانس‌ها هستند و از همین رو این گیاه خواص درمانی بی‌شماری دارد.


خواص درمانی گیاه به لیمو

خواص درمانی گیاه به لیمو در طب سنتی را می‌توان وارد زیر برشمرد:

  • ترکیبات فنلی موجود در به لیمو از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت نموده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌نماید.
  • این گیاه در سم‌زدایی و پاکسازی بدن از حیث وجود سموم کاربرد گسترده‌ای دارد.
  • خواص آنتی‌اکسیدانی این گیاه سبب کاهش التهاب و تقویت عضلات و جلوگیری از گرفتگی عضلات می‌شود.
  • برای کاهش استرس، تنش‌های عصبی و عضلانی و رفع خستگی یک روز کاری نوشیدن دمنوش به لیمو به شما پیشنهاد می‌شود.
  • این گیاه آرامش‌بخش بسیار قوی است لذا مصرف آن قبل از خواب سبب افزایش کیفیت خواب و جلوگیری از بی‌خوابی می‌گردد.
  • با مصرف این گیاه و فرآورده‌های آن عملکرد گوارش را بهبود بخشیده و نفخ، یبوست و روده تحریک‌پذیر را به آسانی درمان نمایید.
  • خواص به لیمو برای کاهش وزن شامل سرکوب اشتها، جلوگیری از پرخوری، افزایش متابولیسم بدن و درمان سلولیت است.
  • خواص به لیمو برای پوست افزایش نرمی و لطافت پوست و رفع التهابات پوستی می‌باشد.
  • این گیاه به علت دارا بودن خواص آنتی باکتریال ضدعفونت بوده و در رفع تب نیز مفید می‌باشد.

نحوه مصرف گیاه به لیمو

شما می‌توانید با مصرف دمنوش به لیمو یا چای به لیمو از تمامی خواص نامبرده بهره‌مند شده و از سلامتی خود محافظت نمایید. آویشن مصلح به لیمو است لذا مصرف دمنوش آویشن و به لیمو می‌تواند در درمان مشکلات تنفسی مفید باشد. دمنوش به لیمو و آویشن و دمنوش به لیمو و دارچین، دمنوش به لیمو و بهار نارنج، دمنوش به لیمو و گل‌محمدی از جمله متداول‌ترین روش‌های مصرف به لیمو می‌باشد و بهترین زمان مصرف و استفاده از دمنوش به لیمو 2 ساعت پس از صرف ناهار یا شام می‌باشد.


عوارض مصرف به لیمو

عوارض مصرف به لیمو در اثر استفاده نادرست از این گیاه بروز پیدا می کند. واکنش‌های آلرژیک و بروز برخی مشکلات کلیوی از جمله اصلی‌ترین مضرات به لیمو است که در اثر زیاده روی در مصرف به لیمو ایجاد می‌شوند. زنان باردار و شیرده می‌بایست از مصرف به لیمو صرف‌نظر نموده و سایر افراد در صورت ابتلا به بیماری یا مصرف دارویی خاص می‌بایست در مورد مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت نمایند.

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *