گردو گیاهی جادویی برای زیبایی و سلامتی

گردو یکی از خوراکی های بسیار مفید و مغذی برای سلامتی است که منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، آنتی اکسیدان‌ ها و مواد معدنی به شمار آمده و مصرف آن می تواند مزایای بی شماری برای بدن به همراه داشته باشد .با مطالعه سلامت وب امروز می توانید اطلاعات مفیدی را راجع به این گوی خوشمزه و مقوی به دست آورید .

گردو چیست؟

گردو با نام انگلیسی Walnut و نام علمی Juglans regia یکی از میوه های درختی بسیار خوشمزه و مقوی است که در فارسی دری چهار مغز خوانده شده و مغز آن را به دلیل مشابهت به مغز انسان غذای مغز معرفی نموده اند .مشخصات گیاه شناسی این ماده خوشمزه به شرح زیر می باشد:

خاصیت گردو چیست


مشخصات ظاهری درخت گردو

درخت گردو درختی زیبا و سایه افکن است که به عنوان درخت زینتی نیز کاربرد دارد و مناطق کشت آن منطق معتدله می باشد.گل های نر و ماده این گیاه بر روی یک پایه قرار داشته و میوه آن درون پوست سخت و چوبی آن قرار دارد .در واقع این ماده دارای دو پوسته می باشد که پوسته اول سبز رنگ بوده و پس از خشک شدن از بین رفته و پوسته سخت و چوبی این میوه نمایان می شود. درخت این میوه در سن بیست سالگی شروع به میوه دادن کرده و در سنین پنجاه سالگی باروری آن به حد نهایی و بسیار بالایی می رسد .گردوی ایرانی از معروفترین گردوها در سراسر جهان است و تمام قسمت های این درخت مصرف طبی داشته و ترکیبات تغذیه ای آن شامل موارد زیر می باشد:

درخت گردو


ترکیبات تغذیه ای گردو

این میوه را کسی نیست که نشناسد، حداقل مغز آن را هم دیده یا خورده‌اند اما غالباً از مواد و ترکیبات تشکیل دهنده آن باخبر نیستیم . مغز این ماده گیاهی دارای پروتئین ، قند ، آب ویتامین ها ، املاح معدنی و همچنین مواد چربی بسیار مفیدی می باشد.این ماده غذایی سرشار از ویتامین های گروه ب،ویتامین ث،ویتامین آ و املاحی چون کلسیم،فسفر،پتاسیم،منیزیم،مس ،روی،آهن و منگنز می باشد.مقدار فسفر موجود در آن با ماهی و برنج و حتی تخم‌مرغ برابری می‌کند. مقدار کالری 100 گرم گردو برابر با کالری 300 گرم نان و برابر باکالری 20 گرم پنیر است .مغز گردو دارای بیشترین میزان اسید چرب امگا 3 در میان مواد غذایی گیاهی بوده و خواص درمانی آن عبارت است از:

حداکثر مصرف گردو در روز


خواص درمانی گردو

خاصیت گردو چیست؟ مهم ترین خواص درمانی و مصارف درمانی و دارویی آن در طب سنتی موارد زیر می باشد :


1.درمان بحران‌ های کبدی

برای بهره مندی از خواص گردو برای کبد که پاکسازی و سم زدایی آن می باشد مقدار بیست تا سی گرم از پوست سبز گردو یا خشک آن را در یک لیتر آب به مدت یک ربع بجوشانید و صاف کنید و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از آن بنوشید.


2.درمان تورم غده‌ های لنفاوی 

برای رفع این عارضه عیناً از شربت مشروح در بند فوق استفاده کنید.همچنین برای درمان بیماری نقرس و رماتیسم  از شربت تهیه شده از برگ گردو به شرح بالا عمل کنید تا از بهترین دارو را برای درمان این بیماری ها استفاده نمایید.

خواص گردو با عسل


3.درمان کم خونی

برای درمان کم خونی با برگ یا پوست سبز گردو از جوشانده برگ یا پوست سبز گردو برابر تجویز فوق استفاده کنید .این راه بهترین راه درمان کم خونی و ضعف است.


4.درمان نرمی استخوان 

پیرمردان یا بچه‌ هائی که مبتلا به این عارضه شده‌اند بهتر است از رژیم نوشیدن جوشانده برگ گردو استفاده کنند .خواص گردو برای کودکان علاوه بر جلوگیری از ابتلا به نرمی استخوان افزایش هوش و استحکام استخوان بندی آن ها می باشد.


4.درمان اگزما

مقدار پنجاه گرم از برگ های تازه گردو یا خشک آن را در یک لیتر آب به مدت یک ربع بجوشانید پس از سرد شدن زخم‌ها را با آن بشوئید ضماد و شستشو با جوشانده برگ گردو برای انواع زخم های اگزما و عوارض پوستی مفید است.بنابراین می توانیم بگوییم خواص گردو برای پوست شامل درمان زخم ها،بهبود سریع التهابات پوستی و نرم شدن و لطافت پوست می باشد . چرا که  شستشو با جوشانده برگ این ماده زخم‌ها را شفا می‌بخشد.


5.درمان ترشحات سفید خانم ها 

خانم هائی که این ناراحتی را دارند می‌توانند با تهیه جوشانده برگ گردو با انژکسیون خود را دوبار در روز شستشو دهند و بدین طریق ترشحات سفید را درمان نمایند.


6.درمان گل‌مژه 

اگر چشم شما قرمز شده یا گل‌ مژه پیدا کرده چشم‌ ها را با جوشانده برگ گردو بشوئید.

خواص گردو برای کبد


7.درمان آفتاب‌زدگی

اگر می‌خواهید از شر آفتاب‌ زدگی مصون بمانید روغن گردو بتن خود بمالید بهترین پماد طبیعی برای این کار است.


8.درمان بیماری دیابت

25 گرم برگ خشک گردو را در یک لیتر آب دم کنید و صبح و شب هر بار یک لیوان از آن بنوشند در مدت یک هفته اثرات مفید آن بخوبی و بطور موثری ظاهر خواهد شد.


9.درمان پیچش شکم 

امام صادق (ع) فرموده گردو را بر آتش گذارید تا مغزش کباب شود . مغز بریان شده برای درمان پیچش شکم سودمند است.


10.درمان خنازیر 

ضماد برگ گردو نافع است.همچنین برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون هستند.


11.تقویت قوای جنسی

برای تقویت قوای جنسی افزایش کمیت و کیفیت اسپرم می توانید از خواص گردو با عسل استفاده کنید .ترکیب این دو ماده با یکدیگر برای تقویت و تحریک نیروی جنسی بسیار مفید است.

طبع گردو


برطرف کردن رنگ گردو

هرگاه دست شما در اثر پوست کندن گردو رنگی و تقریباً سیاه شد با کمال تعجب بایستی باطلاع شما برسانم که برطرف کننده و چاره این رنگ خود گردو می‌باشد .این است که می گویند در طبیعت ضد هر چیزی در خود اوست .


مصارف غذایی  گردو

از مغز این میوه مغذی و مقوی به عنوان یک خوراکی خوشمزه می توانید به عنوان تنقلات و خشکبار در میان وعده،تهیه خورشت فسنجان،کشک بادمجان ،زیتون پرورده،کیک ها ،بستنی ها و شیرینی ها و ….استفاده کنید .

خواص گردو برای کودکان


مضرات و زیان های ناشی از مصرف گردو

مضرات گردو در اثر عدم مصرف درست این ماده غذایی و زیاده روی در مصرف آن ایجاد می شود .با توجه به طبع گردو که گرم و خشک است حداکثر مصرف گردو در روز 2 تا 4 عدد برای هر نفر می باشد .به علاوه بهتر است بدانید پس از خوردن گردو برای جلوگیری از ناراحتی مخاط دهان، دهان را با آب بشویند.سایر توصیه های لازم در مورد مصرف این ماده به شرح زیر می باشد:

  1. چون گردو مواد چربی زیاد دارد و دارای آلبومین نیز می‌باشد در سر سفره‌ای که ماهی و سبزیجات و پنیر موجود است خوردن گردو صلاح نیست.
  2. مغز گردو را خوب بجوید، کم بخورید، و خوردن آن قبل از غذا مفید و پس از غذا تقلیل و دیر هضم است.
  3. زیاده روی در مصرف آن برای سلامت انسان زیان‌ آور بوده و در ضمن لثه‌ ها و زبان و گلو را می‌آزارد. خنثی کردن این عارضه‌ ها آب لیمو و شربت‌ های مشابه آنست .
  4. خوردن هم زمان گردو نعناع و خانواده نعناع مثل سوسنبر و غیره زیان‌آور است.
  5. کسانی که ناراحتی معده و روده دارند نباید گردو بخورند و کسانی هم که ناراحتی کبدی دارند باید از افراط در مصرف آن پرهیز کنند.
  6. کسانی که دچار عفونت کلیه هستند و یا اشخاص چاق باید از آن پرهیز کنند.
  7. خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطرناک است و باعث کابوس می‌شود.
  8. در صوت مشاهده هر گونه تغییر در رنگ و بوی این ماده برای جلوگیری از بروز مسمومیت از مصرف این ماده غذایی خودداری نمایید.
  9. افراد گرم مزاج از زیاده روی در مصرف این ماده غذایی خودداری نمایند.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top