خرمالو و خواص شگفت انگیز آن برای سلامتی+مضرات خرمالو

یکی از میوه های خوشمزه و زیبای فصل پاییز میوه ای به نام خرمالو است که سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن می باشد.این میوه به علت دارا بودن خواص فراوان برای سلامتی بدن در میان یونانیان به نام (میوه الهی )شناخته می شود .در مقاله امروز سلامت وب قصد داریم تا شما را با خواص این میوه خوشمزه و فواید درمانی آن برای سلامت عمومی بدن آشنا کنیم .

خرمالو چیست؟

خرمالو با نام انگلیسی persimmons میوه ای درختی است که سالیان سال است در فصل پاییز با رنگ نارنجی اش بر روی درختان خودنمایی می کند میوه محبوب و خوشمزه ای است که علاوه بر داشتن عطر و طعم شیرین خواص درمانی بی شماری نیز دارد.

برگ خرمالو

 


 تاریخچه‌ی خرمالو

خرمالو تاریخچه‌ ای کهن داشته و ریشه آن یونانی و به نام «میوه‌‌ی خدایان»می باشد. به‌نظر می‌رسد خرمالو همان «لوتوس» است که در کتاب ایلیاد و ادیسه‌ی هومر به آن اشاره شده است.


انواع خرمالو

انواع خرمالو شامل موارد زیر می باشد:

  • خرمالو فوئی

این نوع از خرمالو در قسمت پایه “تخت” بوده و به شکل مربع و رسیده آن به رنگ نارنجی و نارس آن به رنگ زرد است.

خرمالو فویی

  • خرمالو هاسیا

دراز و بیضی شکل بوده و مزه آن معمولا ترش است.نام دیگر آن خرمالو پخته می باشد.

خرمالو هاسیا

  • هوشیگاکی (خرمالو خشک شده)

این نوع از خرمالو  همان هاسیا خشک شده می باشد که قند آن خارج شده است.این نوع از این میوه بیشتر مصارف آزمایشگاهی داشته و کمتر در دسترس می باشد.

هوشیکاگی


ترکیبات تغذیه ای خرمالو

این میوه خوشمزه پاییزی محتوی مقدار زیادی فیبر و ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B۶،ویتامین E،ویتامین K ،تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2) و عناصر معدنی از قبیل منگنز،مس،پتاسیم،منیزیم،فسفر می باشد .یک عدد خرمالوی متوسط با وزن 168 می تواند 119 کالری انرژی در بدن تولید نماید .این میوه حاوی کربوهیدرات ،مقدار بسیار ناچیزی پروتئین و فیبرها می بوده و به همین علت خرمالو میوه ای کم کالری به شمار می آید .همچنین این میوه حاوی مجموعه ای گسترده از ترکیبات گیاهی، از جمله تانن ها، فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است که می تواند سلامت بدن شما را تضمین نماید.


خواص خرمالو برای سلامتی

طبع خرمالو گرم و تر است. این میوه علاوه بر داشتن طعم خوب فواید بی نظیری برای سلامتی دارد که در ادامه سلامت وب امروز آن ها را به شما معرفی می نماییم.

خواص خرمالو در بارداری


1.بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مصرف این میوه به علت دارا بودن تانن و فیبر می تواند در جلوگیری از مشکلات رایج گوارشی مانند ابتلا به یبوست موثر باشد .فیبر موجود در این میوه با تسهیل عملکرد گوارش عملکرد روده ها را در جهت دفع مدفوع آسان نموده و به افزایش حرکات روده‌ ای در بیماران مبتلا به یبوست، کمک می کند .همچنین مصرف این میوه با سم زدایی و سلامت کبد، در درمان کبد چرب مفید است.


2.تقویت قلب

بیماری های قلبی مهم‌ترین عامل مرگ‌ و میر در سراسر جهان بوده و سن شیوع آن بسیار کاهش یافته است .بنابراین با مصرف مواد غذایی مفید می توان قلب را تقویت نموده و عملکرد آن را بهبود بخشید .مصرف میوه خرمالو  به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌ های فلاونوئیدی مانند کوئرستین و کمپفرول می تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش داده و وجود اسید تانیک و اسید گالیک با کاهش فشار خون، کلسترول بد (LDL)، و التهابات به سلامت قلب کمک بسیاری نماید .


3.کاهش التهابات

با مطالعه مقالات قبلی سلامت وب متوجه شده اید که  التهاب نوعی واکنش ایمنی طبیعی است، که در صورت مزمن شدن می تواند ریسک ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و بیماری‌ های قلبی-عروقی را در فرد افزایش دهد .آنتی اکسیدان های موجود در این میوه می تواند در کاهش نشانه‌ های التهابات در بدن نقش بسزایی داشته و از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد محافظت نماید.


4.تقویت بینایی

وفور ویتامین A در این میوه در تقویت چشم موثر است .با مصرف این میوه می توانید از علائم کمبود ویتامین A جلوگیری کرده و سایر بیماری های چشمی مانند شب‌کوری، خشکی چشم و …را درمان نمایید .همچنین ویتامین A می تواند از عملکرد غشاهای ملتحمه و قرنیه چشم محافظت نموده و به همراه دو ترکیب لوتئین و زاکسنتین بینایی چشم را افزایش داده و خطر بیماری های خاصی از چشم را که مرتبط با افزایش سن می باشند کاهش دهد.


5.درمان دیابت

آنتی‌اکسیدان‌ ها با رادیکال‌ های آزاد مضر مبارزه کرده و از آسیب به سلول‌ها جلوگیری می‌ کنند .بنابراین مصرف این میوه می تواند خطر بروز دیابت را کاهش دهد .آنتی اکسیدان هایی مانند گالیک اسید و اپیکاتچین‌ گالات درون این میوه وجود دارند که می توانند سطح انسولین در خون را کنترل نموده و از این طریق سلامت بدن را تضمین نموده و از بدن در برابر ابتلا به دیابت محافظت نمایند .در واقع مصرف مواد غذایی غنی از فیبر مانند خرمالو، سرعت هضم کربوهیدرات‌ ها و جذب قند خون را کاهش داده و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند.


6. پیشگیری از سرطان

آنتی اکسیدان های موجود در این میوه دارای خواص ضد سرطانی بوده و با اثرات مخرب رادیکال‌ های آزاد در بدن مبارزه می کند و از این طریق به حفظ سلامت فرد کمک می کند.خرمالو محتوی مقادیر بالایی از ویتامین‌های A و C، ترکیبات فنُلی مانند کاتچین و گالوکاتکول است و به همین علت مصرف این میوه در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرطان موثر است .این ترکیبات می توانند از تشکیل تومورها، گسترش آنها و متاستاز آن ها به نقاط دیگر بدن جلوگیری نماید.


7.جوانسازی پوست

وجود ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین به همراه مقادیر فراوان ویتامین ث می تواند در پیشگیری از پیری زودرس اثر مثبتی داشته باشد .با مصرف این میوه می توانید از بروز علائم ناشی از پیری زودرس مانند بروز لکه‌ های پوستی،چین و چروک ،جوش ها و ….جلوگیری نمایید .

انواع خرمالو


8. بهبود فعالیت متابولیک

مقادیر ویتامین‌ های گروه B مانند پیریدوکسین (ویتامین ۶B)، اسید فولیک (ویتامین ۹B) و تیامین (ویتامین ۱B) در این میوه در سطح بالایی است . وجود این ویتامین‌ ها به عملکرد مناسب اندام‌ های بدن کمک کرده و با بهبود فعالیت متابولیک بدن و افزایش سطح انرژی سبب تناسب اندام و لاغری خواهد شد .


9.سلامت جنین

خواص خرمالو در بارداری فراوان می باشد .مصرف خرمالو در بارداری در تکامل سیستم عصبی جنین و جلوگیری از بروز مشکلات ذهنی در جنین، تنظیم فشار خون و جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری موثر می باشد.همچنین خواص خرمالو برای کودکان شامل افزایش هوش آن ها،تقویت قدرت بینایی و تقویت سیستم ایمنی بدن آن ها می باشد.


نحوه استفاده از خرمالو

از خرمالو چه استفاده هایی می شود ؟خرمالو را می توان به صورت تازه، خشک و یا پخته شده مصرف نمود .این میوه به طور معمول در سراسر جهان در تهیه ژله ها، نوشیدنی ها، کیک ها، کره و پودینگ استفاده می شود.همچنین نان خرمالو نان خوشمزه ای است که با استفاده از خرمالو های رسیده تهیه می شود .همچنین می توانید از این میوه و یا برگ خرمالو در تهیه دمنوش ها استفاده کنید .

از خرمالو چه استفاده هایی میشود


خرمالو را از کجا تهیه کنیم و در هنگام خرید به چه مواردی توجه کنیم؟

خرمالو‌ را می توان در فصل پاییز و زمستان با مراجعه به میوه‌ فروشی‌ ها، سوپرمارکت‌ ها و فروشگاه‌ های مواد غذایی تهیه نمایید.میوه هایی را انتخاب کنید که کمی سفت و نارنجی باشد .نحوه‌ی خوردن خرمالو نیز بسیار ساده است کافی است که این میوه را شسته و پس از پوست کندن و جدا کردن هسته های خرمالو به راحتی آن را نوش جان فرمایید.

خرمالو و دیابت


عوارض احتمالی خرمالو

در برخی افراد به علت ابتلا به آلرژی غذایی شاهد ایجاد واکنش‌ های آلرژیک مانند کهیر، خارش پوست و ورم به علت مصرف این میوه می باشیم ، در این صورت می بایست مصرف خرمالو را متوقف کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید.همچنین سایر مضرات خرمالو می تواند بروز یبوست در صورت مصرف خرمالوهای نارس و گس باشد بنابراین حتما از این میوه به صورت رسیده استفاده کنید .در نهایت برخی از ترکیبات موجود در خرمالو می توانند سبب کاهش فشار خون شوند بنابراین اگر از داروهای کاهنده فشار خون استفاده می کنید برای جلوگیری از هر گونه تداخل دارویی با پزشکتان مشورت کنید .

مضرات خرمالو

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *