طرز پخت گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین و خواص و مضرات آن برای کودکان و بزرگسالان

گوشت بلدرچین یکی از منابع پروتئینی بسیار پرخاصیت است که بسیار لذیذ و مقوی می‌باشد.این ماده غذایی جزو منابع تغذیه‌ای بسیار با ارزش و سالم است که کودکان و بزرگسالان می‌توانند برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه خود از آن استفاده نموده و با مصرف این سوپر غذا سلامتی خود را تأمین نمایند. در مقاله امروز سلامت وب قصد داریم تا درمورد گوشت بلدرچین و خواص و مزایای ارزشمند آن با شما صحبت کرده و اثرات مفید مصرف این ماده را به اطلاع شما برسانیم.

گوشت بلدرچین را بیشتر بشناسید.

گوشت بلدرچین یکی از مواد غذایی با ارزش است که از گوشت پرنده‌ای کوچک چثه همانند جوجه به نام بلدرچین تهیه می‌شود و امروزه به یکی از منابع تغذیه‌ای پروتئینی بسیار محبوب و پر طرفدار تبدیل شده است .این گوشت حاوی مواد مغذی بسیاری برای سلامتی بدن بوده و مزاج و طبع گوشت بلدرچین گرم و خشک می‌باشد. شاید این سوال برایتان پیش آمده است که رنگ گوشت بلدرچین قرمز است یا این‌که سفید است؟ گوشت این پرنده همانند گوشت سایر ماکیان من‌جمله مرغ، شتر مرغ و بوقلمون سفید بوده و در مقایسه با گوشت قرمز حاوی مقدار کمی میوگلبین می‌باشد.


ارزش تغذیه‌ای گوشت بلدرچین

بلدرچین پرنده‌ای کوچک است که قادر به پرواز نمی‌باشد و اگرچه دارای گوشت کمی می‌باشد اما گوشت آن بسیار ترد و خوش مزه و مواد مغذی موجود در گوشت بلدرجین آن‌قدر بسیار است که به سادگی نمی‌توان از مصرف این ماده غذایی چشم‌پوشی نمود. ویتامین E، ویتامین C و انواع ویتامین B (ریبو فلاوین، تیامین، ….. ، پیریدوکسین، بیوتین، اسیدفولیک، اسیدپاتونیک) ، ویتامین D ، ویتامین A ، ویتامین K از جمله مهم‌ترین ویتامین‌های موجود در این منبع غذایی می‌باشد. گوشت این پرنده سرشار از پروتئین، پتاسیم، آهن، فسفر، روی، منگنز، مس، کلسیم و منیزیم بوده و خواص درمانی آن به شرح زیر می‌باشد:


1- درمان کم‌خونی

گوشت این پرنده منبع خوبی از آهن و اسید فولیک است و مصرف این ماده غذایی در تولید هموگلوبین و گلبول‌های قرمز خون بسیار مفید بوده و با افزایش سطح آهن در خون می تواند از بروز کم‌خونی و تبعات منفی ناشی از آن جلوگیری نماید.


2- تقویت قدرت بینایی

این ماده غذایی علاوه بر دارا بودن سطح بالایی از ویتامین آ حاوی دو عنصر مهم به نام لوتئین و زایکسانتین بوده و درنتیجه مصرف گوشت این پرنده برای مراقبت از بینایی تقویت چشم‌ها و جلوگیری از بیماری‌های چشمی بسیار مفید می‌باشد.


3- محفاظت از سلامت پوست

وجود سطح بالایی از ویتامین‌های گروه ب در گوشت بلدرچین به همراه ویتامین ای و ویتامین آ مصرف گوشت این پرنده را برای مراقبت از سلامتی و زیبایی پوست مفید معرفی کرده است. با مصرف بلدرچین می‌توانید از پیری زودرس پوست خود جلوگیری کرده و آن را به خوبی تغذیه و تقویت نمایید.


4- تقویت استخوان‌ ها

وجود 2 ماده معدنی کلسیم و فسفر به همراه ویتامین D در بلدرچین می‌تواند در جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت استخوان‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. مصرف بلدرچین توسط کودکان سبب افزایش قد، استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از ابتلا به نرمی استخوان (راشیتسیم) خواهد شد.


5- تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از مهم‌ترین مزایای مصرف گوشت بلدرچین تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها در کودکان و بزرگسالان خواهد بود. مصرف بلدرچین برای کرونا نیز مفید بوده و سبب کوتاه شدن دوران نقاهت این بیماری خواهد گشت.


6- سلامت قلب و عروق

گوشت بلدرچین حاوی مقادیر کمی چربی است لذا مصرف آن می‌تواند در رژیم‌های غذایی مربوط به کاهش کلسترول خون و درمان بیماری‌های قلبی عروقی مفید واقع شده و با کاهش چربی خون از بروز بیماری‌های مرتبط با قلب و عروق جلوگیری نماید.


7- سلامت مغز و بهبود حافظه

مصرف بلدرچین برای افزایش هوش و حافظه کودکان و افزایش تمرکز و قدرت یادگیری آن ها بسیار نافع است. گوشت این پرنده به دلیل دارا بودن سطح بالایی از انواع ویتامین ب سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه در کودکان و بزرگسالان و محافظت از سلامت مغز خواهد شد.


8- بارداری

این ماده غذایی با ارزش می‌تواند در طی دوران بارداری نیز مورد استفاده قرار گرفته و سلامتی جسمی مادر و سلامتی جسمی و ذهنی جنین را تأمین نماید. اما از آن‌جا که در دوران بارداری دوران خاص و پر اهمیتی می‌باشد بهتر است جهت مصرف گوشت بلدرچین و میزان مصرف مجاز آن در طی هفته با پزشک خود مشورت نمایید.


9- تأمین انرژی بدن

این ماده غذایی به علت دارا بودن انواع ویتامین‌های گروه ب در تأمین انرژی روزانه بدن، جلوگیری از بی‌حوصلگی و بدخلقی کودکان و افزایش شادابی و نشاط آن‌ها تأثیر چشمگیری دارد. گوشت بلدرچین تقویت کننده جسم بوده و در چاقی، افزایش شیر و اسپرم و رفع ضعف بدن نیز نافع می‌باشد.


10- سایر خواص

  • رفع یبوست
  • درمان ضعف اعصاب،
  • افزایش ضریب هوشی کودکان
  • تقویت کننده قوای جنسی
  • ضد حساسیت
  • افزایش رشد مو و ناخن
  • رفع مشکلات گوارشی
  • کاهش فشار خون

راهنمای خرید گوشت بلدرچین

امروزه در تمامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپر مارکت‌های معتبر شهر خود می‌توانید گوشت بلدرچین را به صورت بسته‌بندی شده و اماده پخت خریداری نمایید. هنگام خرید گوشت بلدرچین به تاریخ انقضا، تازه بودن محصول و رنگ گوشت نوجه نموده و از خرید محصولات تاریخ گذشته و حاوی پر خودداری کنید. این محصول را بلافاصله پس از خرید مصرف کرده و یا جهت نگهداری و مصرف در طی روزهای آینده حتماً آن را منجمد نمایید. جهت رفع انجماد گوشت بلدرچین آن را درون ظرفی پر آب غوطه‌ور نموده و یا درون یخچال به مدت 24 ساعت قرار دهید.


نحوه مصرف گوشت بلدرچین

با گوشت این پرنده می‌توانید به صورت کبابی‌، پخته و سرخ شده غذاهای متعدد، متفاوت، خوش‌طعم و لذیذی را تهیه نمایید. خوراک بلدرچین، بلدرچین شکم‌پر، بلدرچین کبابی و خورشت بلدرچین از جمله رایج‌ترین غذاهای تهیه شده با گوشت این پرنده به شمار می‌رود.


میزان مجاز مصرف گوشت بلدرچین

شما می‌توانید 2 تا 3 بار در هفته از گوشت بلدرچین استفاده نموده و پروتئین مورد نیاز بدن خود را تأمین نمایید. مقدار مجاز هر بار مصرف این گوشت بین 100 تا 200 گرم بوده و مصرف آن برای تمام کودکان بالای یک سال و افراد بزرگسال بلا مانع است.


مصلح گوشت بلدرچین

با توجه به این که طبع گوشت بلدرچین گرم و خشک است برای رفع ضررها و اصلاح طبع آن متخصصان طب سنتی مصرف این گوشت را همراه با روغن زیتون، کنجد و روغن بادام شیرین یا به همراه ترشی توصیه می‌کنند.


نکات احتیاطی در مورد مصرف گوشت بلدرچین

با توجه به مزایا و فواید گوشت بلدرچین برای تمامی گروه‌های سنی زیاده روی در مصرف این ماده غذایی می‌تواند سبب بروز عوارض گوشت بلدرچین و بروز مشکلات به شرح زیر گردد:

  • کاهش فشار خون
  • تشکیل و ایجاد سنگ‌های کلیوی
  • مشکلات گوارشی

لذا با مصرف صحیح و به اندازه این ماده غذایی از مزایای خارق‌العاده این ماده بهره‌مند شده و مراقبت سلامتی خودتان باشید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *