گوشت بلدرچین یکی از منابع پروتئینی بسیار پرخاصیت است که بسیار لذیذ و مقوی میباشد.این ماده غذایی جزو منابع تغذیهای بسیار با ارزش و سالم است که کودکان و بزرگسالان میتوانند برای تامین انرژی مورد نیاز روزانه خود از آن استفاده نموده و با مصرف این سوپر غذا سلامتی خود را تأمین نمایند. در مقاله امروز سلامت وب قصد داریم تا درمورد گوشت بلدرچین و خواص و مزایای ارزشمند آن با شما صحبت کرده و اثرات مفید مصرف این ماده را به اطلاع شما برسانیم. |
گوشت بلدرچین را بیشتر بشناسید.
گوشت بلدرچین یکی از مواد غذایی با ارزش است که از گوشت پرندهای کوچک چثه همانند جوجه به نام بلدرچین تهیه میشود و امروزه به یکی از منابع تغذیهای پروتئینی بسیار محبوب و پر طرفدار تبدیل شده است .این گوشت حاوی مواد مغذی بسیاری برای سلامتی بدن بوده و مزاج و طبع گوشت بلدرچین گرم و خشک میباشد. شاید این سوال برایتان پیش آمده است که رنگ گوشت بلدرچین قرمز است یا اینکه سفید است؟ گوشت این پرنده همانند گوشت سایر ماکیان منجمله مرغ، شتر مرغ و بوقلمون سفید بوده و در مقایسه با گوشت قرمز حاوی مقدار کمی میوگلبین میباشد.
ارزش تغذیهای گوشت بلدرچین
بلدرچین پرندهای کوچک است که قادر به پرواز نمیباشد و اگرچه دارای گوشت کمی میباشد اما گوشت آن بسیار ترد و خوش مزه و مواد مغذی موجود در گوشت بلدرجین آنقدر بسیار است که به سادگی نمیتوان از مصرف این ماده غذایی چشمپوشی نمود. ویتامین E، ویتامین C و انواع ویتامین B (ریبو فلاوین، تیامین، ….. ، پیریدوکسین، بیوتین، اسیدفولیک، اسیدپاتونیک) ، ویتامین D ، ویتامین A ، ویتامین K از جمله مهمترین ویتامینهای موجود در این منبع غذایی میباشد. گوشت این پرنده سرشار از پروتئین، پتاسیم، آهن، فسفر، روی، منگنز، مس، کلسیم و منیزیم بوده و خواص درمانی آن به شرح زیر میباشد:
1- درمان کمخونی
گوشت این پرنده منبع خوبی از آهن و اسید فولیک است و مصرف این ماده غذایی در تولید هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون بسیار مفید بوده و با افزایش سطح آهن در خون می تواند از بروز کمخونی و تبعات منفی ناشی از آن جلوگیری نماید.
2- تقویت قدرت بینایی
این ماده غذایی علاوه بر دارا بودن سطح بالایی از ویتامین آ حاوی دو عنصر مهم به نام لوتئین و زایکسانتین بوده و درنتیجه مصرف گوشت این پرنده برای مراقبت از بینایی تقویت چشمها و جلوگیری از بیماریهای چشمی بسیار مفید میباشد.
3- محفاظت از سلامت پوست
وجود سطح بالایی از ویتامینهای گروه ب در گوشت بلدرچین به همراه ویتامین ای و ویتامین آ مصرف گوشت این پرنده را برای مراقبت از سلامتی و زیبایی پوست مفید معرفی کرده است. با مصرف بلدرچین میتوانید از پیری زودرس پوست خود جلوگیری کرده و آن را به خوبی تغذیه و تقویت نمایید.
4- تقویت استخوان ها
وجود 2 ماده معدنی کلسیم و فسفر به همراه ویتامین D در بلدرچین میتواند در جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت استخوانها تأثیر بسزایی داشته باشد. مصرف بلدرچین توسط کودکان سبب افزایش قد، استحکام استخوانها و پیشگیری از ابتلا به نرمی استخوان (راشیتسیم) خواهد شد.
5- تقویت سیستم ایمنی بدن
یکی از مهمترین مزایای مصرف گوشت بلدرچین تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها در کودکان و بزرگسالان خواهد بود. مصرف بلدرچین برای کرونا نیز مفید بوده و سبب کوتاه شدن دوران نقاهت این بیماری خواهد گشت.
6- سلامت قلب و عروق
گوشت بلدرچین حاوی مقادیر کمی چربی است لذا مصرف آن میتواند در رژیمهای غذایی مربوط به کاهش کلسترول خون و درمان بیماریهای قلبی عروقی مفید واقع شده و با کاهش چربی خون از بروز بیماریهای مرتبط با قلب و عروق جلوگیری نماید.
7- سلامت مغز و بهبود حافظه
مصرف بلدرچین برای افزایش هوش و حافظه کودکان و افزایش تمرکز و قدرت یادگیری آن ها بسیار نافع است. گوشت این پرنده به دلیل دارا بودن سطح بالایی از انواع ویتامین ب سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه در کودکان و بزرگسالان و محافظت از سلامت مغز خواهد شد.
8- بارداری
این ماده غذایی با ارزش میتواند در طی دوران بارداری نیز مورد استفاده قرار گرفته و سلامتی جسمی مادر و سلامتی جسمی و ذهنی جنین را تأمین نماید. اما از آنجا که در دوران بارداری دوران خاص و پر اهمیتی میباشد بهتر است جهت مصرف گوشت بلدرچین و میزان مصرف مجاز آن در طی هفته با پزشک خود مشورت نمایید.
9- تأمین انرژی بدن
این ماده غذایی به علت دارا بودن انواع ویتامینهای گروه ب در تأمین انرژی روزانه بدن، جلوگیری از بیحوصلگی و بدخلقی کودکان و افزایش شادابی و نشاط آنها تأثیر چشمگیری دارد. گوشت بلدرچین تقویت کننده جسم بوده و در چاقی، افزایش شیر و اسپرم و رفع ضعف بدن نیز نافع میباشد.
10- سایر خواص
- رفع یبوست
- درمان ضعف اعصاب،
- افزایش ضریب هوشی کودکان
- تقویت کننده قوای جنسی
- ضد حساسیت
- افزایش رشد مو و ناخن
- رفع مشکلات گوارشی
- کاهش فشار خون
راهنمای خرید گوشت بلدرچین
امروزه در تمامی فروشگاههای زنجیرهای و هایپر مارکتهای معتبر شهر خود میتوانید گوشت بلدرچین را به صورت بستهبندی شده و اماده پخت خریداری نمایید. هنگام خرید گوشت بلدرچین به تاریخ انقضا، تازه بودن محصول و رنگ گوشت نوجه نموده و از خرید محصولات تاریخ گذشته و حاوی پر خودداری کنید. این محصول را بلافاصله پس از خرید مصرف کرده و یا جهت نگهداری و مصرف در طی روزهای آینده حتماً آن را منجمد نمایید. جهت رفع انجماد گوشت بلدرچین آن را درون ظرفی پر آب غوطهور نموده و یا درون یخچال به مدت 24 ساعت قرار دهید.
نحوه مصرف گوشت بلدرچین
با گوشت این پرنده میتوانید به صورت کبابی، پخته و سرخ شده غذاهای متعدد، متفاوت، خوشطعم و لذیذی را تهیه نمایید. خوراک بلدرچین، بلدرچین شکمپر، بلدرچین کبابی و خورشت بلدرچین از جمله رایجترین غذاهای تهیه شده با گوشت این پرنده به شمار میرود.
میزان مجاز مصرف گوشت بلدرچین
شما میتوانید 2 تا 3 بار در هفته از گوشت بلدرچین استفاده نموده و پروتئین مورد نیاز بدن خود را تأمین نمایید. مقدار مجاز هر بار مصرف این گوشت بین 100 تا 200 گرم بوده و مصرف آن برای تمام کودکان بالای یک سال و افراد بزرگسال بلا مانع است.
مصلح گوشت بلدرچین
با توجه به این که طبع گوشت بلدرچین گرم و خشک است برای رفع ضررها و اصلاح طبع آن متخصصان طب سنتی مصرف این گوشت را همراه با روغن زیتون، کنجد و روغن بادام شیرین یا به همراه ترشی توصیه میکنند.
نکات احتیاطی در مورد مصرف گوشت بلدرچین
با توجه به مزایا و فواید گوشت بلدرچین برای تمامی گروههای سنی زیاده روی در مصرف این ماده غذایی میتواند سبب بروز عوارض گوشت بلدرچین و بروز مشکلات به شرح زیر گردد:
- کاهش فشار خون
- تشکیل و ایجاد سنگهای کلیوی
- مشکلات گوارشی
لذا با مصرف صحیح و به اندازه این ماده غذایی از مزایای خارقالعاده این ماده بهرهمند شده و مراقبت سلامتی خودتان باشید.