گیاه راسن واکسن تمام بیماری ها+فواید و عوارض استفاده از راسن

امروزه فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی در میان مردم از پیشرفت بسیار زیادی برخوردار بوده است .محققان و متخصصان طب سنتی جهت ترویج سبک زندگی سلامت به جای استفاده از داروهای شیمیایی مصرف داروهای گیاهی را پیشنهاد می کنند .گیاه دارویی راسن نیز یکی از پرخاصیت ترین گیاهان دارویی است که می توان از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده نمود .سلامت وب نیز در نوشتار امروز خود به معرفی این گیاه پرخاصیت پرداخته است.

گیاه راسن چیست؟

گیاه راسن با نام انگلیسی Elecampane   و نام علمی Inula helenium L گیاهی دارویی است که استفاده از آن برای بهبود بسیاری از مشکلات و درمان بسیاری از بیماری ها از قدمت زیادی برخوردار است .نام های دیگر گیاه راسن شامل هلنیوم و زنجبیل شامی بوده و طبع گیاه راسن گرم و خشک می باشد .در زیر می توانید عکس گیاه راسن را مشاهده نمایید:

مناطق کشت گیاه راسن


مشخصات ظاهری گیاه راسن

گیاه راسن گیاهی چند ساله با ارتفاعی در حدود یک الی دو متر با ساقه ای راست و تو خالی و برگ هایی به رنگ سبز روشن می باشد .گل های این گیاه درشت و زرد رنگ مشابه گل آفتابگردان یا گل قاصدک بوده و میوه راسن به رنگ قهوه ای می باشد .ریشه این گیاه ضخیم و گوشتی و به رنگ قرمز می باشد که بویی تند و معطر دارد .طعم راسن تلخ و گس بوده و زمان گل دهی آن فصل تابستان می باشد .مناطق کشت گیاه راسن چمنزارهای مرطوب و باتلاقی مناطق شمالی ،غربی و مرکزی ایران می باشد.

خواص درمانی گیاه راسن


ترکیبات شیمیایی گیاه راسن

این گیاه دارای اسانس تلخ و ترکیباتی مانند اینولین،پزودو اینولین و ترکیبات سمی مانند آلانتولاکتون می باشد .همچنین ریشه این گیاه دارای ترکیبی به نام هلنین و موسیلاژ می باشد.


خواص درمانی گیاه راسن

راسن و ریشه آن برای درمان بسیاری از بیماری ها به کار می روند. رومی ها طرز استفاده از آن را از ایرانی ها آموختند . بخور برگ آن برای دفع زکام و آنفلوانزا موثر و مفید است. از خود گیاه نیز برای درمان برونشیت و سایر بیماری های غیر عفونی ریوی استفاده می شود .مهم ترین خواص درمانی گیاه راسن را می توانید در ادامه نوشتار سلامت وب امروز مطالعه فرمایید:


1.درمان سرطان

یکی از گیاهان دارویی مفید برای درمان سرطان علی الخصوص سرطان سینه گیاه راسن است .عصاره این گیاه قادر است رشد و تکثیر سلول های سرطانی را متوقف نموده و تومورها را از بین ببرد .در نتیجه برای درمان سرطان بسیار مفید است.


2. درمان مشکلات ریوی

بسیاری از مشکلات ریوی و تنفسی خود را با استفاده از خواص این گیاه می توانید درمان نمایید .این گیاه در پاکسازی ریه و مجاری تنفسی نقش موثری داشته و به عنوان یک گیاه ضد باکتری  و مفید برای ریه شناخته می‌شود؛با استفاده از این گیاه شگفت انگیز می توانید بیماری های تنفسی مانند برونشیت ،آسم ،سرماخوردگی و …را درمان کنید.

عکس گیاه راسن


3.بهبود وضعیت گوارش

اینولین موجود در این گیاه به علت دارا بودن خواص پروبیوتیکی می تواند در جلوگیری از عفونت روده و بروز اسهال نقش بسزایی داشته باشد .با استفاده از این گیاه می توان وضعیت گوارش را بهبود بخشیده و از بروز عفونت روده ،التهاب روده جلوگیری نمود.با مصرف این گیاه می توان یبوست را نیز درمان کرده و اجابت مزاج را آسان نمود.


4.پاکسازی کبد

گیاه راسن می تواند در پاکسازی کبد از سموم و ترکیبات سمی خون نقش موثری را ایفا نماید .این گیاه با بهبود عملکرد کبد و ترشح آنزیم های کبدی در سطح متعادل می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها و نارسایی های کبدی جلوگیری نماید.


5.درمان بیماری سل

بیماری سل نیز یکی از بیماری های خطرناک است که در اثر وجود باکتری این بیماری در بدن به صورت فعال ایجاد می شود .مطالعات نشان داده است گیاه راسن می تواند به طرز قابل توجهی از رشد باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس باکتری مولد بیماری سل جلوگیری نموده و از این طریق به پیشگیری از ابتلا به بیماری سل جلوگیری نماید.


نحوه استفاده از گیاه راسن

برای بهره مندی از خواص مفید گیاه راسن یک قاشق چای خوری راسن را در یک فنجان آب جوش بریزید بگذارید تا دم بکشد سپس روزانه سه فنجان از این جوشانده بنوشید .همچنین می توانید از تنتور راسن استفاده کنید .مصرف مجاز تنتور راس ن روزانه 30 قطره می باشد.

نام های دیگر گیاه راسن


موارد احتیاطی و منع مصرف گیاه راسن

نقش گیاهان دارویی را در سلامتی انسان نمی توان نادیده گرفت .اما مصرف بیش از حد آن ها ممکن است خطرات و عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد .بنابراین برای جلوگیری از مضرات گیاه راسن و پیشگیری از عوارض ناخواسته به موارد زیر توجه نمایید:

  • طبع این گیاه گرم است بنابراین زیاده روی در مصرف آن برای گرم مزاجان مناسب نمی باشد.
  • زیاده روی در مصرف این ماده گیاهی سبب کاهش میل جنسی می گردد.
  • مصرف زیاد این ماده سبب غلظت خون خواهد شد .
  • مصرف راسن براى گرم‌ مزاجان خوب نیست و باعث سردرد می شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *