کنجد دانه ای کوچک اما بسیار پر خاصیت

یکی از دانه های گیاهی بسیار پر خاصیت دانه ای به نام کنجد است که استفاده از آن به علت دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی بی شمار می تواند در سلامت بدن و زیبایی پوست و مو تاثیر ویژه ای داشته باشد .این ماده گیاهی کوچک اما قدرتمند خواص بی نظیری دارد که در ادامه سلامت وب امروز  می توانید با آن بیشتر آشنا شوید :

کنجد چیست؟

کنجد یک دانه کوچک روغنی گیاهی است که سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی است .این ماده از دیرباز به عنوان ماده ای نیروزا و سرشار از کلسیم مورد استفاده قرار می گرفته است و تاریخچه استفاده از آن به شرح زیر می باشد:

کنجد چیست؟


تاریخچه استفاده از کنجد

متجاوز از پنج هزار سال است که انسان پی به خواص معجزه‌ آسای این ماده بهشتی برده است. پهلوانان قدیم از آن برای زیاد کردن زور و قوت خود استفاده می‌کردند. حتی امروز هم در بین قهرمانان ورزشی ترکیه مورد توجه است، هندی ها بیش از سایر ملت‌ ها برای این گیاه خاصیت و ارزش قائلند و آن را افزاینده قدرت و عامل طول عمر می‌دانند و به همین علت از آن در تشریفات مذهبی زیاد می‌خورند و همان‌ طوری که ما از  خرما و انجیر زیاد استفاده می کنیم آن‌ها از کنجد شیرینی‌هایی درست کرده‌ و از آن استفاده می کنند و بدون تردید علت طول عمر بیشتر مرتاضين و بعضی از دهاتی‌های هندی خوردن همین ماده گیاهی است .

مصرف این گیاه از قدیم در ایران مرسوم و معمول بوده ، نانوایان آن را روی نان و شیرینی‌ها می‌ پاشیدند و حلوا سازان از آن ماما جیم جیم و سایر انواع حلواها را می‌ساختند که متأسفانه دیگر این عمل  متروک شده است.، در فرانسه آن را (تامینا) که لغتی است ترکی می‌نامند. در سال 1924 میلادی یک دانشمند آمریکایی در هندوستان پی به خواص معجزه آسای این گیاه برد و در نتیجه تخقیقات خود این ماده گیاهی را بسیار با ارزش اعلام نمود.


ارزش غذایی کنجد

این ماده گیاهی حاوی منیزیم ، کلسیم، آهن ، سیلیس ، آلومینیم ، کرم ، مس ، نیکل ، سدیم و چندین فلز و شبه‌ فلز دیگر است .این ماده همچنین سرشار از لیسیتین است .توضیح – لسیتین یک نوع چربی حاوی فسفر است که وجود آن برای اعصاب و نسوج نهایت ضرورت را دارد و مغز و غدد بدن انسان نیاز زیادی به آن دارند حتی تقویت حافظه انسان نیز نیاز زیادی به این ماده دارد.

28 درصد از مغز از لسیتین تشکیل شده است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده دارد لذا سر موفقیت بشر در تمدن و پیشرفت‌ها مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم‌مرغ و گیاه‌هایی مثل باقلای چینی ، ماش، ماش سیاه، خرفه و کنجد وجود دارد لذا غذائی که بر همه غداها ترجیح دارد کنجد است. قوت جوانی ، و صحت مزاج به انسان می‌بخشد . اثر آن در تعویض سلول‌های کهنه بسیار سریع است. در هر سنی قابل هضم است و در تسهیل تفکر عمل آن تحسین‌آمیز است و در درمان عوارضی مثل سرطان سل ، و کم‌خونی کم نظیر است. در زندگانی بشر امروزی بیش از سایر خوراکی‌ها موردنیاز است حتی مصرف آن از نان واجب‌ تر است .

مزایای استفاده از این ماده روغنی


خواص درمانی کنجد در طب سنتی

در ادامه می توانید مهم ترین خواص کنجد در طب سنتی را مطالعه نمایید و از خواص و فواید این ماده گیاهی کوچک اما بسیار ارزشمند و قدرتمند مطلع شوید:


1.درمان اثرات گزیدگی

برای درمان اثرات گزیدگی ناشی از نیش زنبورو سایر حشرات خوردن کنجد  بسیار نافع است


2.درمان لاغری 

برای رهایی از لاغری و درمان آن 15  گرم خشخاش و 15 گرم شکر و 15 گرم کنجد را با  حدود 10 گرم ابيض (دارویی است ) و 15 گرم مغز بادام را با هم کوبیده به‌ صورت معجون همه روزه بخورند باعث چاقی بدن می‌شود .البته در این زمینه  خوردن روغن کنجد نیز مفید است .


3.درمان خونریزی بواسیر

این ماده ملین بسیار خوبی است و نرم کننده مقعد می باشد .برای درمان بواسیر و خون ریزی های ناشی از آن

8 گرم کنجد و 4 گرم مغز گردوی سوخته را به صورت مرهم ضماد کنند تا خونریزی پایان یابد و بواسیر درمان شود.


4.درمان ورم چشم

برای درمان  ورم چشم ها ضماد کنجد با شراب مفید است و حتی حرارت و ضربان آن را برطرف می‌کند.


5.درمان شاش‌ بند و گیرهای قاعدگی

برای درمان شاش بند و گیرهای قاعدگی و مشکلات ادراری و …. خوردن آب کنجد و نخود بسیار خوب است حتی خوردن بو داده کنجد جنین را ساقط و زایمان را سهل می‌کند.


6.درمان خشکی پوست و خارش بدن

برای درمان خشکی پوست و سوختگی آتش و زخمی که از واجبی به هم رسیده باشد – خوردن کنجد همراه با لعاب اسپرزه خوبست .

طبع کنجد


7.افزایش طول عمر و جوانی

کنجد غذای کسانی است که می‌خواهند در کمال صحت عمر طولانی داشته باشند. کنجد بیمه کننده جوانیست و دهقان هائی که همیشه کنجد می‌خورند تا هشتاد سالگی جوانند.


8.تقویت قوه باء 

کنجد نیروبخش و تقویت‌ کننده قوه باء است. به علاوه غدد تناسلی نیز که با مغز و اعصاب کاملاً مربوطند نیاز زیادی به اکسیر لسیتین دارند و از این ماده می‌توان هورمون جوانی ساخت .


9.تقویت موی سر

خواص کنجد برای موی سر در آب برگ آن نهفته است .آب برگ این گیاه تقویت‌ کننده مو و عامل بلندی و رشد آن است و برای این کار بایستی آب برگ آن را گرفته بسر مالید و با فشار ماساژ داد.برای مشکی کردن موی سر نیز مخلوطی از برگ این گیاه و حنا مو را مشکی و به علاوه به رشد آن کمک فراوانی می‌کند.همچنین  روغن این گیاه برای جلای مو بسیار مفید است و مفیدترین روغن‌ های گیاهی برای تقویت پوست سر است.


10.بهترین جایگزین گوشت

با توجه به این که این ماده سرشار از لسیتیتن و چربی است لذا برای افرادی که مایل به استفاده از گوشت به هر دلیلی نمی باشند خوردن آن واجب است و می توان نام آن را گوشت گیاهی گذاشت چرا که لیسیستن آن حتی از باقلای هندی نیز بیشتر است .


سایر خواص ارزشمند کنجد

  1. بازکننده گیرها
  2.  صاف کننده صدا و خشکی حلق
  3. برطرف‌کننده مواد سوداوی (یعنی خشکی ابعاء ومعده ) و اخلاط خیلی خشک به‌اصطلاح سوخته
  4. ملین و نرم‌ کننده مقعد
  5. چاق کننده
  6. برطرف‌ کننده ورم‌ ها
  7. رفع سوزش و ترشی معده
  8. از بین برنده سودا

روغن کنجد

روغن کنجد عصاره ای روغنی است که از این گیاه با ارزش و در اثر تحت فشار قرار گرفتن این دانه ها از آن استخراج می شود .و به علت دارا بودن تمامی خواص کنجد برای درمان لاغری و لینت دادن و رطوبتی کردن امعاء ، درمان تنگی نفس و سرفه خشک و زخم ریه و زیاد خوردن آن لاغری و زخم چشم بسیار مفید است.

فواید روغن این گیاه چیست


نحوه استفاده از کنجد

برای استفاده از این ماده گیاهی مقدار خوراک طبی آن برای هر نفر معمولی به صورت روزانه در حدود 15 گرم است .


مضرات کنجد

با توجه به این که طبع کنجد گرم و تر می باشد مضرات کنجد در اثر زیاده روی در مصرف آن می تواند شامل موارد زیر باشد :

این ماده دیرهضم است و افراط در خوردن آن باعث خارش اعضاء می شود .همچنین زیاده روی در مصرف آن مولد  بدبوئی دهان و سردرد بوده و خنثی‌کننده زیان‌های احتمالی آن یا مصلح کنجد عسل و یا بو دادن آن قبل از خوردن است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *