بیماری استئاتوره

بیماری استئاتوره و علت آن +تشخیص و درمان این بیماری با طب بوعلی سینا

بیماری استئاتوره اگر چه اسمی ثقیل و نا آشنا را یدک می کشد اما یکی از بیماری های شایع دستگاه گوارش است که ممکن است شما به اسم بیماری مدفوع چرب آن را بشناسید .در صورت بروز این بیماری مدفوع بیش از حد چرب بوده و به همراه آن ممکن است علایم بالینی آزار دهنده دیگری نیز در دستگاه گوارش مشاهده شود .سلامت وب امروز با هدف معرفی بیماری استئاتوره یا مدفوع چرب تهیه و گرد آوری شده است .

 بیماری استئاتوره چیست؟

بیماری استئاتوره یا مدفوع چرب (حجیم ،شناور و بدبو شدن مدفوع ) نوعی بیماری دستگاه گوارش است که در طی ابتلا به این بیماری چربی بیش از حد در مدفوع وجود دارد .همه ما به خوبی می دانیم مدفوع حاوی مخاط ،نمک ،الیاف ،سلول های مرده و بقایای مواد غذایی مصرفی ما می باشد و در واقع مواد زائد بدن از طریق دفع مدفوع یا ادرار از بدن خارج می شود .بنابراین وجود چربی بیش از حد در مدفوع نیازمند بررسی پزشکی از حیث ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری استئاتوره و سایر مشکلات گوارشی می باشد .

درمان خانگی مدفوع چرب

 


بیماری استئاتوره به چه علت ایجاد می شود؟

بیماری استئاتوره را در صورت عادی و کوتاه مدت نمی توان به عنوان یک وضعیت اورژانسی پزشکی در نظر گرفت چرا که ممکن است مصرف وعده های غذایی چرب و حاوی پتاسیم بالا ،سوء تغذیه و کم آبی بدن نیز در چرب شدن مدفوع دخیل باشد .مصرف برخی مواد غذایی مانند آجیل،ماهی چرب،روغن های گیاهی و حیوانی ،گندم و …. به علت برخورداری از حجم بالایی از چربی و الیاف و ابتلا به کم کاری تیروئید در بروز بیماری استئاتوره یا مدفوع چرب نقش دارد. علت چرب بودن مدفوع بزرگسالان و علت مدفوع چسبنده بر اثر علل روده ای، علل مجاری صفراوی و علل مربوط به پانکراس بوده و در صورت وجود تداوم علایم این بیماری   مراجعه سریع به مراکز پزشکی اازامی است.

درمان گیاهی مدفوع چرب


علایم ابتلا به بیماری استئاتوره

شایع ترین علائم بیماری استئاتوره یا مدفوع چرب  را می توان موارد زیر عنوان نمود با هم این عناوین را مرور می کنیم:

  1. مدفوع ناخوشایند،بدبو ، پر از مخاط و یا شل
  2. اسهال
  3. مدفوع رنگی
  4. درد و کرامپ های شکمی
  5. رفلاکس معده
  6. خستگی و ضعف عمومی بدن

بیماری استئاتوره چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت مشاهده مدفوع خونی، سیاه یا قیری و مدفوع حاوی چرک و  درد شدید شکمی  برای بررسی وضعیت بالینی خود و تایید این بیماری می بایست به یک متخصص گوارش مراجعه کنید .پزشک با بررسی علایم بالینی و سابقه پزشکی شما  از تست تعیین میزان چربی مدفوع که به صورت 24 ساعته یا 72 ساعته قابل انجام است جهت تشخیص استفاده می نماید .

علت چرب بودن مدفوع بزرگسالان

 


آزمایش تعیین میزان چربی مدفوع به چه صورت قابل انجام است؟

برای انجام این آزمایش پس از درخواست پزشک می بایست به یک آزمایشگاه مراجعه کنید و بر طبق دستور العمل ارائه شده توسط آزمایشگاه نمونه را آماده کنید .معمولا برای انجام این آزمایش مصرف روزانه 100 گرم چربی قبل از گرفتن نمونه گیری الزامی بوده و سپس بر حسب دستور پزشک نمونه در ظرف مخصوص نمونه گیری به مدت 24 یا 72 ساعت جمع آوری و به صورت روزانه تحویل بخش نمونه گیری آزمایشگاه می شود .در صورت مثبت بودن جواب آزمایش فرد مبتلا به بیماری استئاتوره می باشد.

درمان استئاتوره


بیماری استئاتوره چگونه درمان می شود؟

درمان بیماری استئاتوره بر حسب علت ایجاد و شدت علایم در افراد مبتلا به طرق مختلفی انجام می شود .در موارد خفیف با استراحت ساده و پرهیز غذایی می توان این بیماری را درمان نمود .اما در موارد شدیدتر پزشک از روش های زیر برای درمان استئاتوره استفاده می نماید :

  •  تزریق مایعات درون وریدی (IV) برای تنظیم سطح الکترولیت ها و جلوگیری از کم آبی بدن
  •  تجویز داروهای ضد اسهال
  • مصرف داروهای ضد التهاب
  • مصرف داروهایی مانند لورئامید (Imodium) و بیسموت
  •  درمان جایگزینی آنزیم پانکراس (PERT)
  •  تجویز مهار کننده های پمپ پروتون یا PPI
  •  روغنMHC
  • جراحی

اسهال چرب در کودکان


درمان بیماری استئاتوره با روش های خانگی

استفاده از روش های زیر جهت درمان خانگی مدفوع چرب نافع است:

  • نوشیدن آب فراوان
  • کاهش مصرف فیبر غذایی و مواد غذایی چرب
  • ترک سیگار
  • افزایش مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین ها مانند ویتامین A، D، E و K
  • افزایش مصرف مواد غذایی حاوی آهن، منیزیم و کلسیم
  • محدود کردن مصرف مواد غذایی حاوی اگزالات پتاسیم

چرا مدفوع نوزادم چرب است


عوارض عدم درمان بیماری استئاتوره

بیماری استئاتوره در صورت شدت یافتن نیازمند درمان و مداخلات پزشکی است .اگر این بیماری درمان نشود می توان  منجر به کمبود آب بدن و افزایش ریسک ابتلا به بیماری های جدی مانند حمله قلبی و نارسایی کلیه شود.سایر عوارض بالقوه بیماری استئاتوره موارد زیر می باشد:

  • کم خونی
  • اختلالات رشد
  • انسداد روده
  • گسترش سرطان
  • گسترش عفونت

علت و درمان بیماری استئاتوره با طب بوعلی سینا

بر اساس طب بوعلی سینا عوامل ایجاد یا تشدید کننده این بیماری مصرف زیاد نان،گندم،جو،مواد سلولزی،غذاهای سرد و ثقیل،آب سرد،شکر،سس های چرب،کنسرو،پیتزا،سوسیس،کالباس،زیادی صفرا می باشد . جهت درمان مدفوع چرب در طب سنتی ،درمان گیاهی مدفوع چرب یا درمان با طب بوعلی سینا می بایست از کباب کم چربی همراه با آب لیموی زیاد و پیاز،شربت آب لیموی تازه،لیموناد،آش سماق،سوپ «جعفری+پیاز+هویج+گوشت کم چربی » با آب لیموی زیاد ،سوپ جوجه با آبغوره فراوان ،مصرف همزمان مواد درمان کننده اسهال و صفرا استفاده نمود.

درمان مدفوع چرب در طب سنتی

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *