انگور فرنگی و خواص بی نظیر آن را بیشتر بشناسید
انگور فرنگی میوه ای زیبا و ارزشمند است که مشابه انگور بوده و استفاده از آن مزایای درمانی بی شماری به همراه دارد.این میوه گرد دارای رنگ هایی مانند سفید مایل به زرد، سبز، صورتی، قرمز، ارغوانی و سیاه بوده و حاوی پوستی شفاف می باشد.هدف از تدوین مقاله سلامت وب امروز آشنایی بیشتر شما با این خوراکی خوشمزه و خواص ارزشمند آن می باشد .بنابراین مطالعه این مقاله جالب و خواندنی را از دست ندهید . |
انگور فرنگی چیست؟
انگور فرنگی یا «گوس بری» (Gooseberry) با نام «خارتوت» یا «گالشانگور» میوه ای منحصر بفرد و بومی اروپا می باشد که دارای طعم ترش و طبع سرد و خشک می باشد .این میوه با دارا بودن ترکیبات تغذیه ای بسیار مهم و مورد نیاز بدن دارای انواع بی شماری است که در زیر به معرفی انواع آن می پردازیم:
انواع انگور فرنگی
این گیاه دارای درختچه ای با ارتفاع 4 تا 6 متر است و زمان میوه دهی آن 2 تا 3 سال پس از کاشت می باشد .انواع انگور فرنگی به علت رنگ و طعم شامل انگور فرنگی قرمز (Ribes rubrum)، سیاه (Ribes nigrum)، معطر (Ribes odoratum) و سفید (Ribes spicatum) می باشد.اندازه این میوه ها کوچک بوده و هر کدام بین 4 تا 10 گرم وزن دارند .چهار گونه انگور فرنگی موجود در ایران به نام های گالش انگور معمولی، انگورفرنگی تیرهگل، انگورفرنگی شرقی و انگورفرنگی قرمز می باشد.
حقایق تغذیه ای انگور فرنگی
این میوه حاوی انواع ویتامین ها و ترکیبات ضروری و مورد نیاز سلامتی بدن است که در ادامه به تشریح هر یک از آن ها می پردازیم:
- ویتامین ث :این میوه منبع غنی از ویتامین ث بوده و هر فنجان آن حاوی 41.5 میلی گرم ویتامین C می باشد. ویتامین C برای جذب آهن در بدن ضروری بوده و به تشکیل کلاژن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
- فیبر: آدری هانس انسممینگر در کتاب خود، به نام “غذاها و دانشنامه تغذیه” یادآور می شود، یکی از مهمترین مزایای مصرف این میوه ، محتوای فیبر قابل توجه آنها است. یک فنجان انگور فرنگی تازه حاوی 6.5 گرم فیبر رژیمی است. مصرف روزانه فیبر کافی می تواند به جلوگیری از یبوست و همچنین شرایط جدی تر مانند سرطان روده بزرگ و بیماری های قلبی کمک کند.
- پتاسیم:یکی از مواد معدنی بسیار مهم جهت بهبود عملکرد سیستم عصبی و عضلانی بدن ملحی به نام پتاسیم است.مصرف این میوه با برخورداری از سطح بالایی از پتاسیم در تنظیم فشار خون و حفظ طبیعی ریتم قلب موثر بوده و از بروز پوکی استخوان و سکته مغزی جلوگیری می کند .هر فنجان از این میوه حاوی 297 میلی گرم پتاسیم می باشد.
- ویتامین ها و مواد معدنی دیگر :انگور فرنگی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمند دیگری مانند ویتامین آ ،ویتامین ای ،ویتامین های گروه ب،کروم ،کلسیم،فسفر،آهن ،منیزیم و پروتئین می باشد .
خواص دارویی و درمانی انگور فرنگی
این میوه کوچک اما قدرتمند به علت دارا بودن ترکیبات غذایی ذکر شده خواص ارزشمند و منحصر بفردی دارد که با مطالعه ادامه مقاله با خواص انگور فرنگی قرمز و انگور فرنگی هندی (آملا ) آشنا می شوید :
1- تقویت قدرت بینایی
وجود مقادیر فراوانی از ویتامین آ در این میوه سبب شده است تا مصرف این میوه موجب تقویت قدرت بینایی شود و به وسیله آن بتوان از آب مروارید و دژنراسیون ماکولا جلوگیری نمود. بر اساس مطالعات انجام شده مصرف این میوه در کاهش مشکلات بینایی سودمند است .
2-سم زدایی بدن
وجود آب فراوان در این خوراکی سبب هیدراته شدن بدن و افزایش حجم ادرار می شود .به همین علت این میوه در سم زدایی بدن ،هیدراته نگهداشته شدن بدن و حفظ سطح آب بدن اثرات بسزایی دارد.
3- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
فیبر فراوان موجود در این میوه در پاکسازی روده ها ،بهبود عملکرد دستگاه گوارش و جلوگیری از بروز یبوست نقش چشمگیری دارد .با این میوه می توان خطر ابتلا به سرطان های مربوط به دستگاه گوارش را به زیر صفر رساند .
4- تقویت سیستم ایمنی بدن
خواص آنتی باکتریال این ماده غذایی و وجود ویتامین ث فراوان در آن در تقویت سیستم ایمنی بدن ،جلوگیری از سرماخوردگی ،جلوگیری از بیماری اسکوربوت و سایر بیماری ها نقش دارد و از ورود عفونت ها و ویروس ها به بدن جلوگیری می کند.
5- پیشگیری از بروز نارسایی های قلبی
انواع انگور فرنگی علی الخصوص انگور فرنگی سیاه با تقویت ماهیچه های قلب ،کاهش کلسترول خون و تنطیم فشار خون از بروز نارسایی های قلبی و گرفتگی عروق جلوگیری می کند .آهن و فیبر موجود در این خوراکی باعث تقویت اثر بتابلوکرها می شود.
6- جوانسازی پوست
آنتی اکسیدان های موجود در این ماده خوراکی با کاهش اثر رادیکال های آزاد در بدن روند پیری را به تعویق انداخته و به جوانی پوست و مو کمک می کنند .این خاصیت از بروز انواع سرطان ها در بدن جلوگیری نموده و رشد سلول های سرطانی را متوقف می سازد.
7- درمان دیابت
بر اساس مطالعات انجام شده فشار خون بالا و سطح کلسترول بالا می تواند در بروز دیابت نقش داشته باشد. کروم موجود در انگور هندی به علت دارا بودن خواص دارویی باعث تحریک ترشح انسولین و کاهش میزان قند در بدن می شود.
8- بهبود وضعیت موها
استفاده از این محصول گیاهی در کشورهای آسیایی برای جلوگیری از تغییر رنگ مو،تقویت ریشه مو ،افزایش رشد مو،جلوگیری از ریزش مو بسیار متداول است .بتاکاروتن ، آهن و ویتامین های گروه ب موجود در این ماده غذایی برای درمان مشکلات مربوط به مو و حفظ و سلامتی موها کاربردی وسیع و موثر دارد.
9- کاهش وزن
این ماده جادویی با کمک به بهبود وضعیت متابولیسم بدن ،انباشتن حجم معده با فیبر فراوان و جلوگیری از بروز یبوست در برطرف نمودن چاقی های شکمی و کاهش وزن اثرات سودمندی به همراه دارد .
10-جلوگیری از پوکی استخوان
کلسیم و منیزیم موجود در انگور فرنگی با حفظ استحکام استخوان به تراکم استخوان کمک می کند.بنابراین با مصرف آن می توان از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرده و سلامت استخوان هایمان را تضمین نماییم .
نحوه استفاده از انگور فرنگی
برای تهیه این میوه و خرید انگور فرنگی می توان به فروشگاه های عرضه کننده مواد غذایی مراجعه نمود .از این میوه می توان در تهیه انواع مرباها،دسرها و دم نوش ها استفاده نمود.علاوه بر آن استفاده از روغن انگور فرنگی برای زیبایی پوست و مو بسیار نافع است.
مضرات انگور فرنگی
مهم ترین مضرات انگور فرنگی موارد زیر می باشد:
- ترشی فراوان انگورفرنگی قرمز موجب کند شدن دندان ها می گردد، بنابراین مصرف آن به صورت نارس ممنوع می باشد.
- زیاده روی در خوردن این میوه در افراد مبتلا به ناراحتی های معده و یا کبد در بروز دل پیچه موثر است .
- مصرف این میوه در افراد مبتلا به آلبو مینوری، میگرن، حصبه، اوره، ضعف دندان ها و .. ممنوع می باشد.
- مصرف آب انگور فرنگی برای بیماران مبتلا به دیابت مضر است.
عالی عالی کاش زودتر با این محلول آشنا میشدم من بعد هفت جلسه لیزر جلسه ای ۳ میلیون فقط پوستم…
سلام و درود این محصول برای بینی هایی که آنزیم زده باشند مناسبه من با آنزیم جواب نگرفتم آیا این…
خودتون رو به دردسر نندازید فقط رینتاب جواب میده
با سلام لطفا با کارشناسان سایت تماس بگیرید با توجه به سن وضعیت شما جنس و چاقی و لاغری افراد…
بچه ها ترخدا جواب منو بدید من ازمون استخدامی قبول شدم یه تتو بزذگ رو دستم زدم حالا همه میگن…