میوه نارنگی میوه جادویی فصل پاییز و فوائد درمانی آن

میوه نارنگی یکی از میوه های خوش طعم و عطر پاییزی است که مصرف آن در این فصل برای تامین ویتامین ث مورد نیاز بدن و عدم ابتلا به بیماری های شایع این فصل هم چون سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید و کارآمد می باشد.این میوه محبوب و پرطرفدار سرشار از ویتامین ث و سایر ترکیبات مغذی بوده لذا مصرف آن برای سلامتی مزایای بی شماری به همراه دارد.

میوه نارنگی معرفی

میوه نارنگی با نام انگلیسی tangerina و نام علمی citrus tangerina میوه‌ای از تیره مرکبات است که ظاهری شبیه به پرتقال داشته و اندازه آن کمی کوچک‌تر از پرتقال و طعم آن شیرین‌تر از پرتقال می‌باشد. این میوه درختی دارای طبع سرد و تر بوده و  جزو پرطرفدار‌ترین میوه های پاییزی به شمار می‌رود.


گیاه‌شناسی میوه نارنگی

نارنگی میوه‌ای درختی است. درخت این میوه چتری و متعلق به گیاهان گلدار، رده دولپه‌ای‌ها، راسته افراسانان، تیره سدابیان و سرده مرکبات است که از اواخر قرن نوزدهم در فلوریدای آمریکا کاشت آن آغاز شده و امروزه کشور‌های چین، برزیل، ژاپن و ایران جزو بزرگ‌ترین تولید کنندگان نارنگی به شمار می‌روند. ارتفاع درخت نارنگی در حدود 4 متر بوده و برگ‌های آن سبز، قاشقی شکل و بزرگ و گل‌های آن به رنگ سفید می‌باشد. کاشت نارنگی در استان‌های شمالی کشور هم چون مازندران و گیلان بیشتر از سایر نقاط کشور بوده و فصل برداشت این میوه در پاییز می‌باشد.


ارزش تغذیه‌ ای میوه نارنگی

هر 100 گرم نارنگی حاوی 47 کالری است. این میوه غنی ازفیبر و سرشار از ویتامین ث می‌باشد.سایر ویتامین‌ها و عناصر معدنی موجود در این میوه شامل ویتامین آ، ویتامین‌های گروه ب و آهن، کلسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، روی، مس، سلنیوم و سدیم می‌باشد.


خواص میوه نارنگی

مهم ترین و ارزشمند‌ترین خواص نارنگی برای سلامتی بدن و زیبایی را می‌توان موارد زیر برشمرد.


1) تقویت سیستم ایمنی بدن

این میوه غنی از ویتامین ث بوده لذا مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. مصرف نارنگی برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نافع است. این میوه به اکسپکتورانت خانگی مشهور بوده و ضد سرفه‌ای قوی است. خواص نارنگی برای کرونا نیز شامل تضعیف ویروس این بیماری و پیشگیری از ابتلا به این بیماری به شمار می‌رود.


2) کاهش وزن و لاغری

مصرف این میوه متابولیسم بدن را افزایش داده و هم‌چون یک بمب قوی تمام چربی‌ها را می‌سوزاند. فیبر موجود در این میوه سبب رفع یبوست و بهبود گوارش خواهد شد. اگر شکم تخت و صافی می‌خواهید مصرف این میوه را فراموش نکنید.


3) ضد سرطان

ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، فلاونوئیدها و ویتامین ث موجود در میوه نارنگی از اثرات مخرب استرس اکسیداتیو بر روی DNA سلولی جلوگیری کرده و روند رشد سلول‌های سرطانی در بدن را کاهش می‌دهند.


4) درمان کم‌ خونی

ترکیب آهن و ویتامین ث سبب جذب بهتر آهن در بدن، افزایش تولید گلبول قرمز و هموگلوبین و درمان کم‌خونی خواهد شد.


5) کاهش دهنده فشار خون

پتاسیم موجود در میوه نارنگی آن‌را به میوه‌ای مفید برای کاهش فشارخون تبدیل نموده است. با مصرف متعادل این میوه از افزایش فشار و کلسترول‌خون جلوگیری نموده و سلامت قلب و عروقتان را تضمین نمایید.


‍6) مفید در دوران بارداری

مصرف نارنگی در دوران بارداری سبب افزایش وزن جنین می‌گردد. ویتامین‌های گروه ب موجود در این میوه سبب سلامتی سیستم عصبی جنین و تشکیل درست طناب نخاعی جنین می‌شود. با مصرف این میوه می‌توان از بروز بسیاری از نقایض جنینی جلوگیری کرده و سلامتی مادر باردار و جنین را تضمین نمود.


7) مفید برای پوست

ویتامین‌های گروه ب، ویتامین ث، روی و آهن موجود در نارنگی در جوانسازی، رفع چین و چروک و افزایش شفافیت و نرمی پوست تأثیر بسزایی دارد. مصرف این میوه با افزایش تولید کلاژن سبب افزایش خاصیت الاستیته پوست گشته و از جوانی و زیبایی پوست محافظت می نماید.


8) مفید برای استخوان ها و عضلات

نارنگی به علت داشتن کلسیم، فسفر و منیزیم میوه‌ای مفید برای محافظت از سلامت استخوان‌ها و عضلات شناخته شده است. این میوه از گرفتگی عضلات جلوگیری کرده و استحکام استخوان‌ها را افزایش می‌دهد.


9) بهبود عملکرد کلیه‌ها

این میوه دارای مقادیر فراوانی آب است بنابراین مصرف آن سبب افزایش حجم ادرار، بهبود کارکرد کلیه‌ها در پاکسازی و دفع سموم در بدن می‌شود. این میوه در پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه نیز مفید می‌باشد.


10) سایر خواص

  • مفید برای کودکان
  • آرام‌بخش و ضداسترس
  • جلوگیری از ابتلا به آلزایمر
  • رفع بی‌خوابی
  • تقویت هوش و حافظه

نحوه مصرف نارنگی

این میوه پرآب، گوشتی و دارای پوست نازکی است که به آسانی پوست آن جدا شده و در نتیجه به صورت خام قابل مصرف است. از این میوه می‌توان برای تهیه دسرها، مرباها، اسموتی‌ها و سالاد میوه استفاده نمود.


بهترین زمان مصرف میوه نارنگی

بهترین زمان مصرف میوه نارنگی به عنوان میان‌وعده در فاصله وعده صبحانه تا ناهار و یا ناهار تا شام است. همچنین مصرف این میوه قبل از خواب سبب رفع بی‌خوابی و بهبود کیفیت خواب می‌گردد.


در هنگام خرید میوه نارنگی به چه نکاتی توجه کنیم؟

در هنگام خرید نارنگی به شفاف بودن رنگ پوست، عدم آسیب دیدگی و له شدگی میوه و آبدار بودن آن توجه کنید. برای نگهداری از کیفیت این میوه و افزایش دوام و ماندگاری آن، پس از شست‌و‌شو و خشک کردن میوه آن را حتماً درون یخچال نگهداری کنید.


مضرات میوه نارنگی

زیاده‌روی در مصرف میوه نارنگی می‌تواند سبب بروز نفخ معده، اسهال، زخم‌های دهانی و افزایش تولید صفرا گردد. برای جلوگیری از بروز مضرات نارنگی از زیاده روی در مصرف این میوه جلوگیری کرده و در صورت دارا بودن دیابت در مورد مصرف این میوه با پزشک خود مشورت نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top