شوره سر را بی دردسر درمان کنید

یکی از شایع ترین مشکلات مربوط به پوست سر بروز شوره سر است که با پوسته پوسته شدن و خارش پوست سر همراه بوده و اگرچه مشکلی جدی به شمار نمی آید اما سبب ناراحتی فرد می شود .با توجه به شیوع این عارضه در بیشتر افراد تصمیم گرفتیم تا سلامت وب امروز را به روش های درمان بی دردسر شوره سر اختصاص دهیم تا در آستانه سال نو زیبایی و جذابیت را به موهایتان بازگردانیم.

شوره سر چیست؟

شوره سر (Dandruff) یکی از مشکلات شایع مربوط به پوست سر است که سبب پوسته پوسته شدن و خارش پوست سر می شود.شوره سر واگیردار نبوده و تنها می تواند سبب آزار فرد شود و به علل زیر ایجاد می شود .

تجربه درمان شوره سر

 


علل ایجاد شوره سر

علل ایجاد شوره سر در افراد مختلف متفاوت می باشد اما شایع ترین دلایل آن عبارت است از :

  1. خشکی پوست سر
  2. شانه نکردن کافی موها
  3. پوست چرب و تحریک شده (درماتیت سبوره)
  4. عدم شست و شوی صحیح موها
  5. عدم استفاده از شامپوی مناسب برای شستن موها
  6. ابتلا به بیماری هایی مانند اگزما و یا بیماری پسوریازیس

ریسک بروز شوره سر در چه افرادی بیشتر است؟

بروز این عارضه ممکن است در هر فردی اتفاق افتد اما افراد دارای شرایط زیر بیشتر در معرض ابتلا به شوره سر می باشند .این عارضه بیشتر در سنین نوجوانی ایجاد می شود و بروز آن تا سنین میانسالی نیز ادامه دارد .شیوع آن به علت دلایل هورمونی در مردان بیشتر از زنان بوده و افراد دارای پوست سر چرب و رژیم غذایی ناقص و ناسالم بیشتر دچار این عارضه می شوند.همچنین داشتن استرس بسیار و سابقه ابتلا به بیماری های نقص سیستم ایمنی یا پارکینسون خطر بروز این عارضه را در فرد مبتلا افزایش داده و ریسک بروز شوره سر و ريزش مو در این دسته از افراد افزایش خواهد یافت .

درمان سریع شوره سر

 

 

 


شوره سر چگونه درمان می شود؟

شوره سر مشکلی قابل کنترل با روند درمانی طولانی است که برای از بین بردن کامل آن شکیبایی بسیاری لازم است .روش های بی شماری برای درمان این عارضه وجود دارد که در ادامه به مهم ترین و موثرترین آن ها می پردازیم:


1.از یک شامپو روی پیریتین استفاده کنید.

پرییتین روی یک عامل ضد باکتری و ضد قارچی است که می تواند عفونت های باکتریایی یا قارچی را روی پوست سر شما کاهش داده و مصرف روزانه آن در کنترل شوره پوست سر و درمان آن نقش موثری داشته باشد.

شوره سر و ريزش مو


2.شامپو سلنیوم سولفید را در نظر بگیرید.

سولفید سلنیوم ترکیب دیگری است که باعث می شود که سرعت ریزش سلول های پوستی روی پوست سر شما کاهش پیدا کند و به این ترتیب مقیاس و تولید شوره سر کاهش یابد.سولفید سلنیوم نیز ترکیبی ضد قارچی است که قادر به مبارزه با قارچ های مالاسزیا می باشد. به همین ترتیب، شامپوهای سولفید سلنیوم چند منظوره تر هستند زیرا می توانند طیف گسترده ای از شوره سر را درمان کنند. نکته اصلی استفاده از این نوع شامپوهای ضد شوره در این است که آن ها می توانند موهای بور، خاکستری یا شیمیایی را رنگ کنند. بنابراین برای کاهش پتانسیل تغییر رنگ مو، فقط از این شامپوها به طور دقیق استفاده کنید  آن ها را به مدت طولانی بر روی موهای خود نگذارید و پس از استفاده موهایتان را با آب زیاد بشویید.

درمان شوره سر با روغن زیتون


3.شامپوهایی که حاوی سالیسیلیک اسید هستند را امتحان کنید.

اسید سالیسیلیک (عنصر اصلی داروی آسپیرین) قادر به کاهش و از بین بردن شوره پوست سر است .این ماده می تواند پوست مرده را نرم و لطیف کرده و التهاب را کاهش دهد. ضعف اصلی شامپوهای حاوی اسید سالیسیلیک در این است که اگر بیش از حد استفاده شود، می تواند این عارضه را در پوست سرتان تشدید نمایید پس از این شامپو  به طور صحیح و به اندازه استفاده کنید.

بهترین شامپو برای شوره سر


5.شامپوهای حاوی زغال سنگ را امتحان کنید .

شامپوهای حاوی زغال سنگ از قطران زغال سنگ یا کلتار (Coal tar) تهیه می شوند . این ماده بصورت طبیعی خاصیت ضدقارچی داشته و می تواند در درمان درماتیت سبوره  و درمان شوره سر خشک مفید و موثر واقع شود .

علت شوره سر در پاییز


6.شامپو با روغن درخت چای

روغن درخت چای به عنوان یک آنتی سپتیک ، آنتی بیوتیک و ضد قارچ قویاز محصولات گیاهی شناخته شده در درمان شوره سر چرب حساب می آید.با استفاده از اثرات شگفت انگیز این محصول می توانید زیبایی از دست رفته موهایتان را به آن ها بازگردانید.

درمان شوره سر چیست


7.شامپو کتوکونازول را آزمایش کنید.

کتوکونازول (Ketoconazole) یک عامل ضد قارچی وسیع و قدرتمندی است که در برابر بسیاری از انواع قارچ ها و مخمرها عملکرد مثبتی دارد. این نوع شامپو معمولا توسط پزشکان برای درمان شوره سر توصیه می شود و شما می توانید حتی آن  را بدون نسخه نیز از داروخانه ها تهیه فرمایید. بر خلاف بسیاری دیگر از شامپوهای ضد شوره، محصولاتی که حاوی کتوکونازول هستند، معمولا فقط باید حداکثر تا 2 هفته استفاده شوند.

درمان شوره سر خشک


8.به پزشک مراجعه کنید

در صورت استفاده از شامپوهای فوق الذکر و عدم کسب نتیجه مناسب به متخصص پوست و مو مراجعه کنید .چرا که ممکن است شوره سر شما به علت یک بیماری التهابی مانند پسوریازیس یا اگزما ایجاد شده باشد، که راه خلاص شدن از شوره سر در این موارد این است که پزشک ممکن است لوسیون یا کرم حاوی کورتیکواستروئید را توصیه و تجویز کند. بتامتازون شایع ترین استروئید است که برای رفع شوره سر استفاده می شود و در مارک های Bettamousse و Betnovate یافت می شود.

رفع شوره سر


چگونه از بروز شوره سر پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز شوره سر به نکات زیر توجه نموده و بدان ها عمل نمایید:

  1. برنامه غذایی خود را غنی کرده و از مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه ب ،زینک و اسیدهای چرب سالم مانند محصولات لبنی کم چرب،گوشت ،حبوبات،دانه ها و آجیل ها،ماهی ،تخم مرغ و …بیشتر استفاده کنید .
  2. استرس خود را مدیریت کرده و آن را کاهش دهید .
  3. مصرف اسپری های مو و ژل ها را کاهش دهید.
  4. شستن روزانه و ملایم پوست سر و شانه زدن منظم موها را از یاد نبرید.

درمان شوره سر با طب بوعلی سینا

عوامل ایجاد یا تشدید‌کننده این عارضه از دیدگاه ابوعلی سینا علل میکروارگانیسمی، اختلالات هورمونی، تغذیه‌ی ناصحیح، اعصاب، ضعف و اختلال کبد، یبوست، چاقی مفرط، حساسیت، عفونت قارچی، معالجه نکردن چربی مو در جوانی، بستن زیاد سر، تعویض صابون، آب داغ یا سرد، کمبود ویتامین های گروه H-F-E-A-B، آلودگی هوا می باشد.درمان شوره سر چیست؟جهت درمان سریع شوره سر مصرف  ویتامین‌های گروه B و F، کلسیم، گوگرد، ید، سلنیوم، شیرعسل + یک قرص مخمر آبجو، ترب و خیار باپوست (به مقدار فراوان)، به عنوان شستشوی آخر از این ترکیب برای آب‌کشی استفاده کنید؛ آب‌گرم + آب لیموترش + روغن زیتون تصفیه شده، استفاده از سبزی تازه (با کمی هویج و خیار و یک عدد سیر)، «قهوه‌ی خام + عود خام + جو (به اندازه‌ی مساوی) + زرده‌ی تخم‌مرغ (چند عدد) » را به مدت سه‌چهار ساعت بر سر ببندید؛ آب کشی یا مالش با جوشانده‌ی (اکلیل کوهی + کمی بوراکس)، یا مالش آن بر سر، خاکشی (هر روز)، مواد موثر شامپوهای ضد شوره (شامل سلنیوم-اسید سالیسلیک-گوگرد)،شستن با صابون بر‌گردان درمان شوره سر با اسپند,درمان شوره سر با روغن زیتون ،درمان شوره سر با سرکه را توصیه نموده اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *