میوه نارگیل میوه استوایی مفید برای سلامتی و زیبایی

یکی از میوه های خوشمزه و بسیار مغذی استوایی میوه ای به نام نارگیل است که با دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی دارای کاربردهای متعددی در پزشکی و داروسازی، پخت و پز و صنعت آرایشی بهداشتی می باشد.در سلامت وب امروز قصد داریم تا شما عزیزان را با این میوه پر خاصیت بیشتر اشنا کرده و خواص درمانی آن را خدمتتان معرفی نماییم.

میوه نارگیل چیست؟

میوه نارگیل با نام انگلیسی (coconut) و نام علمی (Cocos nucifera) میوه ای گرمسیری است که حاوی انواع ویتامین ها و املاح معدنی بوده و از این روی برای سلامتی و زیبایی بسیار مفید و سودمند است .طبع میوه نارگیل گرم و خشک بوده و طبع شیر نارگیل گرم و مرطوب می باشد.

میوه نارگیل میوه چه فصلی است؟


گیاه شناسی نارگیل

میوه نارگیل میوه ای درختی است که دارای بلندی در حدود 30 متر بوده و قطر تنه آن تا یک متر می باشد .برگ های سبز این درخت دراز بوده و به طول 4 تا 5 متر می باشد .برگ ها از برگچه هایی دراز و باریک با طول یک متر تشکیل یافته است .میوه این درخت به صورت خوشه ای و به رنگ قهوه ای می باشد .میوه نارگیل کروی شکل بوده و قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی است .

در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که به چشم های نارگیل معروفند و برای دسترسی به میوه و شیر نارگیل می بایست سوراخ ها را با جسم نوک تیزی باز کرده و مایع دارون آنرا بیرون آورد . سپس با چکش آن را شکسته و از گوشت داخل آن استفاده کنید . هر درخت در سال در حدود 50 تا 100 دانه نارگیل می دهد و زمان ثمر دهی این درخت در حدود 7 الی 8 سالگی بوده و حداکثر تا 10 الی 15 سالگی به بار می نشیند .عمر این درخت در حدود 50 سال بوده و تاریخچه کشت آن به حدود 3000 سال قبل  در سرزمین های جنوب آسیا باز می گردد .مناطق کاشت این میوه در کشورهایی همانند چین ،هند ،فیلیپین و سواحل عمان بوده و در ایران منطقه گرمسیری چابهار از مهم ترین مناطق کاشت نارگیل به شمار می رود.

مناطق کشت میوه نارگیل


ارزش تغذیه ای نارگیل

هر 100 گرم از این میوه دارای 354 کالری،1.23 گرم کربوهیدرات، 3.3 گرم پروتئین، 33.49 گرم چربی،26 میکروگرم فولات، 3.3 میلی گرم ویتامین ث، 20 میلی گرم سدیم,356 میلی گرم پتاسیم, 14 میلی گرم کلسیم,0.43 میلی گرم مس,2.43 میلی گرم آهن ,32 میلی گرم منیزیم, 1.5 میلی گرم منگنز و … آنزیم های مختلفی مانند انورتین ،اکسیدان و کاتالاز می باشد .در شیر نارگیل نیز اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینین ،لیزین ف تایروزین ،تریپتوفان ، پرولین ،لوسین و آلانین موجود است.


خواص درمانی میوه نارگیل

مهم ترین خواص نارگیل در طب سنتی شامل موارد زیر می باشد:


1.کاهنده قند خون و درمان کننده دیابت

این میوه سرشار از فیبر بوده و به دلیل داشتن فیبر بالا می تواند در کاهش قند خون موثر بوده و با کاهش استرس در سیستم آنزیمی و لوزالمعده خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.همچنین این میوه ترشح انسولین را تنظیم کرده و از این طریق باعث کاهش ابتلا به دیابت می شود.


2.بهبود سیستم گوارش

این میوه به علت دارا بودن فیبر بالا دارای مزایای گوارشی بسیار بالایی بوده و در هضم بهتر غذا تاثیر بسزایی دارد .همچنین می تواند در درمان اختلالات مربوط به عملکرد روده و معده مفید واقع شود .


3.تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

این میوه به علت داشتن محتوای آنتی اکسیدانی و ویتامین های فراوان دارای خواص ضد ویروسی وضد باکتریایی بوده و با تقویت قوای دفاعی بدن از بدن در برابر انواع ویروس ها و باکتری های مضر محافظت می کند.


 4.ضد چاقی

اگر به دنبال میوه ای مفید برای آب کردن چربی دور شکمتان می باشید و می خواهید به راحتی چربی سوزی کنید از مصرف این میوه غافل نشوید .مطالعات نشان داده است مصرف روزانه 200 گرم نارگیل در کاهش  چربی های دور شکم و دور کمر تاثیر بسیار بسزایی دارد.

خواص میوه نارگیل


5.درمان ریزش مو

اگر برای جلوگیری از ریزش موها به دنبال اکسیری گیاهی و فوق العاده مفید می باشید از آب و روغن نارگیل استفاده کنید .این مواد باعث تقویت و پرپشت شدن موها شده  موهایتان را بسیار نرم و لطیف خواهند نمود .همچنین با این دو ماده می توانید به راحتی شوره سر را درمان کرده و شپش ها را از بین ببرید .


6.زیبایی پوست

این میوه و روغن و حتی آب آن از جادویی ترین مواد برای زیبایی پوست می باشند که استفاده موضعی از آن ها نه تنها سبب زیبایی ،شادابی و لطافت پوست می گردد بلکه می تواند از سرطان پوست نیز جلوگیری نماید .


7.سایر خواص

  1. مولد منی و افزایش دهنده اسپرم
  2. چاق کننده بدن در افراد سرد مزاج
  3. افزاینده خون
  4. درمان مشکلات ادراری
  5. برطرف کننده باد مفاصل
  6. خوشبو کننده دهان
  7. دفع کننده مواد زائد از بدن
  8. درمان ضعف کبد
  9. درمان کننده بواسیر
  10. درمان سردی رحم و مثانه

نارگیل در دوران بارداری و خواص آن برای کودکان 

خواص میوه نارگیل برای کودکان شامل درمان اسهال و استفراغ و تقویت و رشد استخوان های کودکان می باشد.مصرف نارگیل در بارداری نیز می تواند سبب افزایش سیستم ایمنی بدن  زنان باردار و جنین گشته و از بروز انواع عفونت های خطرناک پیشگیری می کند. همچنین با محافظت از مایع آمنیوتیک  در حفظ سلامت عمومی جنین بسیار مفید است.

خواص میوه نارگیل برای کودکان


شیر نارگیل چیست؟

شیر نارگیل یکی از نوشیدنی های فوق العاده مغذی است که به آن لقب مایع معجزه داده اند طبع گرم و تری داشته و حاوی مواد بسیار مغذی و انواع اسیدهای آمینه و ویتامین هاست .این مایع در گوشت میوه وجود داشته و متفاوت از آب نارگیل می باشد .آب نارگیل آب سفید رنگی است که هنگامی که پوست نارگیل را جدا می کنید از آن خارج می شود . برای تهیه  شیر نارگیل، مقداری از این میوه را به همراه مقداری آب یا شیر ، در مخلوط کن ریخته و پس از مخلوط کردن شیر نارگیل شما آماده می شود .

تشخیص نارگیل


نحوه استفاده از نارگیل

شما می توانید از میوه نارگیل،روغن نارگیل،شیر نارگیل و آب نارگیل در تهیه انواع دسرها ،شیرینی ها و … استفاده نمایید .


هنگام خرید نارگیل به چه نکاتی توجه کنیم؟

برای خرید نارگیل ،نارگیلی را انتخاب کنید که سنگین باشد و هنگام تکان دادن  صدای شیر داخل آن شنیده شود .اگر نارگیلی فاقد این شرایط بود حتما کهنه ،هوا کشیده و خراب است .


مضرات نارگیل

با توجه به این که طبع میوه نارگیل بسیار گرم می باشد بنابراین افراد گرم مزاج بهتر است برای در امان ماندن از مضرات نارگیل آن را با شکر و نبات یا لیمو ترش و یا هندوانه مصرف کنید .

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *