سنبل الطیب معجزه طبیعت برای درمان بیماری ها

گیاهان دارویی طبیعی ترین داروهایی هستند که می توانند در درمان امراض مختلف مورد استفاده قرار گیرند بدون آن که عارضه جانبی به همراه داشته باشند .با استفاده از گیاهان دارویی می توان علاوه بر درمان بیماری ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها نیز موفق عمل نموده و به راحتی از نعمت بزرگ سلامتی محافظت نمود .سنبل الطیب نیز یکی از معجزات طبیعت است که با استفاده از آن می توان بسیاری از بیماری ها را درمان کرده و یا از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری نمود .در نوشتار امروز سلامت وب شما را با این گیاه دارویی و خواص شگفت انگیز آن آشنا می کنیم .

سنبل الطیب چیست؟

سنبل الطیب یا والریان به انگلیسی : Valerian و با نام علمی : Valeriana officinalis یکی از گیاهان دارویی است که با نام علف گربه نیز شناخته می شود .همه ما سنبل الطیب را به عنوان یک ماده گیاهی آرامبخش می شناسیم اما آیا از سایر خواص این محصول شگفت انگیز اطلاع دارید؟این گیاه طبی یکی از شفابخش ترین گیاهان طبی است که هم به طریق خودرو به عمل آمده و هم این که کاشته می شود .

سنبل الطیب در جدول


مشخصات ظاهری سنبل الطیب

گیاه سنبل الطیب به صورت بوته ای و چند ساله است که متعلق به تیره سنبل کوهیان می باشد .ارتفاع این گیاه در حدود 50 تا 150 سانتی متر بوده و گل های آن به صورت خوشه ای و به رنگ های سفید ،صورتی یا بنفش می باشد .قسمت دارویی این گیاه ریشه آن بوده که پس از خشک شدن به رنگ قهوه ای در می آید .این گیاه معطر طعم تلخی داشته و طبع سنبل الطیب گرم و خشک می باشد.همچنین مصلح سنبل الطیب در طب کتیرا می باشد.شاید بخواهید بدانید علت نامگذاری این گیاه به عنوان علف گربه چیست؟در این گیاه ترکیباتی به نام آکتینیدین  وجود دارد که این ترکیبات مشابه فرومون‌ های بدن گربه‌ می باشند و این ترکیبات مشابه یک ماده روانگردان گربه ها را به سمت خود جذب می نماید و از این رو این گیاه بدین نام نامگذاری شده و مورد علاقه گربه ها می باشد.

مضرات سنبل الطیب


خواص درمانی سنبل الطیب

سنبل طیب یا والریان دوست و حامی درجه یک قلب است. این گیاه طبی یکی از شفا بخش ترین گیاهان طبی می باشد که هم به طریق خودرو به عمل می‌ آید و هم کاشته می شود در ایران بیشتر از ناحیه خراسان بدست می آید و اصل قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است .در ادامه‌ی این مطلب با خواص سنبل الطیب و کاربردهای آن در طب سنتی بیشتر آشنا می شوید .

خواص سنبل الطیب و گل گاوزبان


1.درمان ناراحتی های قلبی

برای درمان ناراحتی های قلبی مقدار جزئی ( 20 گرم ) از ریشه سنبل طیب را با تعداد دو عدد لیمو عمانی و یک قاشق گل گاو زبان در یک لیتر آب بجوشانید با نبات شیرین کنید و بنوشید ( روزی دو بار ) درمان تمام مشکلات قلبی است.


2.درمان خواب های پریشان

برای درمان خواب های پریشان ،رفع بی خوابی و احساس خستگی و ناراحتی های عصبی  شصت گرم از ریشه سنبل طیب را در یک لیتر آب نیم گرم بریزید و دوازده ساعت کنار بگذارید سپس آن را صاف کنید با عسل شیرین سازید هر شب قبل از خواب یک فنجان از آن بنوشید و با خیال راحت به رختخواب بروید.همچنین با استفاده از خواص سنبل الطیب و اسطوخدوس نیز می توانند هیجانات روحی که مانع داشتن خوابی راحت می شوند را کاهش داده و به خوابی آرام و عمیق فرو روند.


3.درمان آسم

نوشیدن روزانه سه فنجان ( یک فنجان قبل از هر وعده غذا ) از شربت سنبل طیب درمان آسم است. برای تهیه آن به طریق بالا عمل کنید.از این نوشیدنی همچنین می توانید برای درمان میگرن و سردرد های شدید استفاده کنید.


4.درمان درد پهلو یا قفسه سینه

مقدار شصت تا یکصدگرم از ریشه سنبل طیب خشک را در یک لیتر آب جوش بخیسانید و صاف و شیرین سازید روزانه در سه وعده قبل از غذا بنوشید.

دمنوش سنبل الطیب


5.درمان درد معده

هرگاه درد مخصوصی در شکم احساس کردید از شربت سنبل طیب استفاده کنید برای تهیه آن به طریق بالا عمل شود.همچنین می توانید از نوشیدنی سنبل الطیب برای فشار خون و درمان پرفشاری خون نیز استفاده کنید .


6.درمان قاعدگی دردناک خانم ها

این خانم ها نیز بایستی روزانه سه و عده از شربت سنبل طبیب (طبق تجویز بالا) بنوشندتا ناراحتی آنها برطرف شود.


7.درمان اختلالات یائسگی و عوارض بعد از آن

اغلب مشاهده شده تعداد کثیری از خانم ها در حین یائسگی یا بعد از آن دچار عوارض و اختلال و ناراحتی‌ هایی از قبیل کلافه شدن ، عرق زیادی و بی موقع کردن ، دچار التهاب و سرخی چهره گردیدن می شوند. اگر این خانم ها هنگام احساس ناراحتی روزانه سه وعده از دمنوش سنبل طیب بنوشند عوارض آنها بر طرف می شود. ولی هرگاه مقداری لیمو عمانی و گل گاوزبان و نبات هم به آن بیافزایند مفیدتر و گواراتر خواهد شد.در واقع با استفاده از خواص سنبل الطیب و گل گاوزبان می توانند بسیاری از عوارض یائسگی را کاهش داده و اختلالات مربوط به آن را درمان نمایند.


طریقه مصرف سنبل الطیب

برای مصرف سنبل الطیب می بایست این گیاه را از عطاری های معتبر و یا فروشگاه های عرضه کننده محصولات گیاهی و دارویی به صورت آنلاین یا حضوری خریداری نمایید .سنبل الطیب در اشکالی مانند کپسول‌ های محتوی پودر خشک‌شده، دمنوش، تنتور یا عرق گیاهی به فروش رسیده و قابل خریداری می باشد.اگرچه ریشه این گیاه دارای بوی بدی می باشد اما طعم آن به بدی بویش نمی باشد.میزان مصرف سنبل الطیب بر حسب نوع استفاده به شرح زیر می باشد:

  • چای سنبل الطیب: روزانه دو تا سه فنجان
  • تنتور: 1 تا 1/5 قاشق چای‌ خوری
  • عصاره‌ی مایع: 0/5 تا 1 قاشق چای‌ خوری
  • کپسول محتوی پودر خشک‌ شده:روزانه  250 تا 600 میلی‌‌ گرم

خواص سنبل الطیب و اسطوخدوس


عوارض جانبی احتمالی و مضرات سنبل الطیب

اگر چه نتایج بررسی ها و مطالعات انجام شده بر روی گیاه سنبل الطیب این گیاه را گیاه کم خطر و بدون عارضه ای معرفی نموده است اما در صورت زیاده روی در مصرف این گیاه یا سابقه داشتن آلرژی غذایی ممکن است مضرات سنبل الطیب به شکل های زیر در شما بروز نماید .برای جلوگیری از بروز این عوارض ناخواسته به توصیه های زیر توجه نموده و ممنوعیت های مصرف این ماده گیاهی را در نظر بگیرید:

  • زیاده روی در مصرف این گیاه در برخی افراد سبب بروز سردرد، گیجی و مشکلات معده خواهد شد.
  • در دوران بارداری و یا شیردهی پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید.
  • مصرف این گیاه منجر به خواب آلودگی می گردد لذا پس از مصرف این گیاه از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند مانند رانندگی خودداری نمایید .
  • در صورت ابتلا به بیماری های کبدی دارید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.
  • اگر به بیماری‌ های مزمن مبتلا هستید، قبل از مصرف سنبل الطیب با پزشک مشورت کنید.
  • در صورت مصرف داروهای خواب آور،داروهای ضد انعقاد خون و …در مورد مصرف این گیاه با پزشکتان مشورت نمایید.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top