وزوز گوش نشانه چیست؟+درمان قطعی وزوز گوش

وزوز گوش یکی از مشکلات آزاردهنده است که می تواند در زمانی که فرد در محیط شلوغ قرار می گیرد تشدید یافته و فرد را عصبی و آشفته نماید .بروز این عارضه علل مختلفی دارد که در مقاله امروز سلامت وب این بیماری را از علت تا درمان مورد بررسی قرار می دهیم و روش های قطعی درمان وزوز گوش در طب مدرن و طب سنتی را خدمتتان معرفی می نماییم.

وزوز گوش چیست؟

وزوز گوش (Tinnitus) عبارت است از همهمه یا صداهای مختلفی که در یک گوش یا دو گوش شنیده می شود و می تواند به صورت متناوب یا پیوسته شنیده شده و در برخی مکان ها تشدید گردد .این عارضه جنبه روانی نداشته اما در اثر علل مختلفی ایجاد می شود که در ادامه با علل این بیماری بیشتر آشنا می شویم.

وزوز گوش


علل موثر در بروز وزوز گوش

علل بی شماری در بروز وزوز گوش موثر است که مهم ترین آن ها عبارت است از :

  1. افزایش سن 
  2. قرار گرفتن در محیط های شلوغ و پر سرو صدا
  3. مسدود شدن گوش با جرم 
  4. تغییرات استخوانی گوش در اثر بیماری هها از قبیل بیماری منییر و ….
  5. تصلب شرایین
  6. افزایش فشار خون
  7. آسیب دیدن سر و گردن
  8. وجود تومور در گوش
  9. عفونت گوش

انواع وزوز گوش

انواع وزوز گوش شامل دو نوع عینی و ذهنی بوده که در زیر به اختصار هر دو مورد را خدمتتان معرفی می نماییم:

1.عینی 

در هنگام ابتلا به وزوز عینی پزشک در هنگام معاینه می تواند صدای مد نظر شما از گوشتان را شنیده و بتواند وضعیت شما  و نوع صدای شنیده شده در گوش شما را به خوبی تشخیص دهد .این عارضه بیشتر در اثر ناهنجاری های استخوانی گوش ایجاد می شود .

2. ذهنی

در این وضعیت تنها خود فرد است که صدای همهمه را در گوش خود شنیده و این نوع از همهمه گوش شیوع بیشتری دارد .این عارضه نیز در اثر آسیب دیدن گوش داخلی و خارجی ایجاد می شود.

علت وز وز گوش


علایم ابتلا به وزوز گوش

مهم ترین علایم ابتلا به وزوز گوش شامل شنیدن صدای ضربان قلب، صدای همهمه،صدای زنگ ،صدای سوت،صدای وزوز،صدای غرش،فش فش کردن و ….. می باشد .

درمان وزوز گوش با پیاز


عوامل افزایش ریسک خطر ابتلا به وزوز گوش

عواملی همانند افزایش سن،مواجهه با صدای بلند،مرد بودن ،استعمال دخانیات و ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی  می تواند در افزایش ریسک خطر ابتلا به همهمه گوش تاثیر عمده ای داشته باشد .


چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت شنیدن صدای همهمه یا وزوز در گوشتان بهتر است هر چه سریع تر به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید .پزشک پس از شنیدن شرح حال شما و معاینه گوش از شما در مورد علایم ، میزان همهمه شنیده شده در یک گوش یا هر دو گوش ،سابقه ابتلا به بیماری ها و مصرف داروها از شما سوالاتی را می پرسد و پس از گرفتن وضعیت از روش های تشخیصی زیر برای یافتن علت اصلی ایجاد صدای همهمه در گوش شما استفاده می نماید .

درمان وزوز گوش با پیاز


وزوز گوش چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک برای تشخیص وز وز گوش از روش های تشخیصی همانند روش های زیر استفاده می نماید:

  • سنجش شنوایی
  • معاینه حرکتی چشم ها ،فشار دادن فک ها بر روی هم و تکان دادن دست ها و گردن
  • سی تی اسکن یا ام .آر .آی

وزوز گوش چگونه درمان می شود ؟

پس از تعیین علت ایجاد صدا در گوش پزشک از روش های درمانی زیر برای درمان صداهای ایجاد شده در گوش استفاده می نماید :

  1. شست و شوی گوش برای جرم زدایی از گوش
  2. ارجاع بیمار به متخصص قلب و عروق برای درمان بیماری های قلبی و عروقی 
  3. دارو درمانی با استفاده از داروهای آرامبخش و ضد افسردگی
  4. استفاده از دستگاه های الکترونیکی سرکوب کننده صدا همانند دستگاه های تولید کننده صدای سفید و دستگاه های ماسک صدا
  5. سمعک
  6. درمان قطعی وزوز در گوش با کاشت حلزون

درمان قطعی وزوز در گوش,


درمان وزوز گوش با طب ابوعلی سینا

ابوعلی سینا عوامل ایجاد یا تشدید کننده شنیدن صدای همهمه در گوش را ضعف شنوایی بر اثر سر و صدا،آترواسکلروز،جراحی گوش،التهاب مزمن گوش میانی،عفونت،بیماری منییر،مصرف برخی داروها (آسپرین بیشتر از سه روز-کدئین -بعضی از آنتی بیوتیک ها )، پیری گوش،افزیش فشارخون،بسته بودن مجرای گوش،زیادی صفرا و خوراکی های افزاینده ی صفرا،فشارهای عصبی،سالیسیلات،کمبود منگنز و …. عنوان نموده است و برای درمان خانگی وزوز در گوش  و درمان وزوز در گوش در طب سنتی مصرف ویتامین های ب6،منیزیم و موادی هم چون قطور امیر عطاء الله،چکاندن جوشانده « اندکی اسفند +آب ترب+روغن زیتون » (یک قطره)، نوشیدن جوشانده ی جینکو،نوشیدن جوشانده ی بادرنجبویه،آب انگور قرمز یا سیاه +یک کپسول پر شده از پودر هلیلیه سیاه،سیر،پونه،چکاندن روغن هسته زردآلو و قرص بتاهیستینگ زیر نظر متخصص  مفید دانسته است .


چگونه از ابتلا به وزوز گوش جلوگیری کنیم؟

برای پیشگیری از ابتلا به ایجاد و شنیدن صدای همهمه در گوش از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند خودداری نموده و به مدت طولانی از هندزفری و هدفون با صدای بلند استفاده نکنید .همچنین مصرف مواد غذایی حاوی کافئین را محدود کرده و از استعمال دخانیات جدا اجتناب کنید .

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *