گیاه میخک و فواید آن در طب سنتی

گیاه میخک یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید در طب سنتی است که از دیرباز از آن به عنوان دارویی قدرتمند برای درمان بسیاری از امراض و بیماری ها استفاده می شده است .این گیاه دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی بوده و امروزه علاوه بر مصارف دارویی به عنوان ادویه و طعم دهنده ای بسیار مفید قابل استفاده می باشد. با مطالعه سلامت وب امروزمی توانید با این گیاه و خواص درمانی آن بیشتر اشنا شوید و با میخک ریشه بیماری ها را خشک کنید.

گیاه میخک چیست؟

گیاه میخک با نام انگلیسی Carnation و نام علمی Caryophillus Dianthus یکی از گیاهان دارویی بسیار پر خاصیت است که در طب سنتی و طب مدرن از آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده و کاربرد وسیعی در درمان و از بین بردن بسیاری از امراض دارد. با توجه به این  که غنچه های خشک شده میخک مشابه میخ  کوچک می باشد به همین علت این گیاه را میخک می نامند .

خواص میخک برای حافظه


مشخصات ظاهری گیاه میخک

گیاه میخک درختی است کوچک و مخروطی شکل که جزو درختان همیشه سبز بوده و ارتفاع آن در حدود 10 متر می باشد .برگ های این گیاه به شکل نوک تیز و بیضوی بوده و دمبرگ های آن به رنگ قرمز می باشد .گل های این گیاه کوچک و مجتمع و خوشه ای و دارای 10 تا 25 گل می باشد .در صورتی که بخواهیم از این گیاه برای مقاصد دارویی استفاده نماییم غنچه های گیاه میخک را می بایست بلافاصله پس از باز شدن چیده و خشک نماییم .این گیاه بومی جزایر اندونزی و اقیانوسیه بوده و به عنوان ادویه ای گران قیمت و بسیار معطر نیز در آشپزی کاربرد دارد .بهتر است بدانید این گیاه با گل میخک متفاوت می باشد .


ترکیبات شیمیایی موجود درمیخک

اسانس میخک دارای سطح متناسبی از ویتامین های گروه ب،ویتامین آ،ویتامین ث،ویتامین ای فویتامین کا و املاح معدنی هم چون آهن،کلسیم،پتاسیم،منیزیم،منگنز،سلنیوم و مس بوده و علاوه بر این دارای ترکیبات شیمیایی به نام های اوژنول ،‌کاربو فیلین، الکل بنزیلیک، بنزوات دو متیل، فورفوول و اتیلن می باشد. در حدود 16 درصد از اسانس میخک درون غنچه،5 درصد درون ساقه های درخت و 2 درصد آن درون برگ های درخت بوده و پس از تقطیر قسمت های یاد شده می توان اسانس خالص این گیاه را به راحتی استخراج نمود .این اسانس دارای بویی قوی ،رنگی سفید و طعمی سوزاننده بوده که با قرار گرفتن در مجاورت هوا کم کم رنگ آن تیره تر شده و غلظت آن افزایش می یابد .
خواص میخک برای پوست و مو

خواص درمانی گیاه میخک

طبع میخک گرم و خشک بوده و خواص میخک در طب سنتی شامل موارد زیر می باشد :
 
  1. یکی از اصلی ترین کاربردهای میخک درمان درد دندان و رفع گوش درد می باشد .بدین منظور می توانید با مالیدن روغن میخک به دندان ها و ریختن چند قطره روغن میخک به داخل گوش به آسانی از شر دردهای نامبرده رها شوید .
  2. برای بهره مندی از خواص میخک برای حافظه از دم کرده گیاه میخک استفاده کنید .این گیاه در افزایش تمرکز و رفع استرس تاثیر بسزایی داشته و مصرف آن به تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر کمک بسیاری می نماید .
  3. با میخک می توانید به جنگ سرطان رفته و از تشکیل و تکثیر بی رویه تومورهای سرطانی پیشگیری کنید .
  4. در صورتی که از سردرد رنج می برید دمنوش میخک را امتحان کنید .با مصرف دمنوش میخک می توانید به سرعت سردردتان را درمان کرده و غرق در آرامش شوید .
  5. مصرف این گیاه در بهبود عملکرد گوارش و تقویت جهاز هاضمه تاثیر بسزایی دارد .
  6. برای استفاده از خواص میخک برای زودانزالی  ،خواص میخک برای مردان و تقویت نیروی جنسی مردانه 2 گرم از پودر میخک را با شیر مخلوط کرده و هر روز به مدت یک هفته از آن استفاده نمایید .
  7. این گیاه گردش خون را در بدن بهبود بخشیده و با تقویت قلب از بروز حملات قلبی جلوگیری می نماید.
  8. برای استفاده از خواص میخک برای لاغری نوشیدن چای میخک را فراموش نکنید .
  9. برای درمان سرفه می توانید از این گیاه ضد سرفه بسیار قوی استفاده نمایید .بدین منظور میخک را به همراه کمی نمک جویده و بدین طریق دهان  خود را ضد عفونی نمایید .
  10. وجود آنتی اکسیدان های فراوان در این گیاه سبب محافظت از کبد گردیده و از ابتلا به کبد چرب و سایر نارسایی های کبدی جلوگیری می نماید .
  11. با استفاده از خواص چای دارچین و میخک می توانید به تولید انسولین و تنظیم سطح قند خون کمک نمایید و بیماری دیابت را کنترل کنید.
  12. میخک با دارا ودن ترکیبی به نام اگنول به عنوان یک ضد التهاب طبیعی می تواند در کاهش سطح التهابات بدن نقش موثری داشته باشد .بدین منظور مصرف این گیاه در درمان بیماری های التهابی مانند روماتیسم بسیار موثر و کاربردی است .
  13. مصرف میخک یکی از راهکارهای اساسی برای درمان بوی بد دهان می باشد .چنان چه از بوی بد دهانتان رنج می برید و یا دچار بد بویی تنفس می باشید حتما از این گیاه استفاده نمایید .
  14. برای بهره مندی از خواص میخک برای پوست و مو می توانید از روغن این گیاه استفاده کنید و بدین وسیله موهایی نرم و درخشان و پوستی لطیف و شاداب داشته باشید .
  15. خواص میخک برای لاغری

میزان مجاز و نحوه استفاده از گیاه میخک

شما می توانید از این گیاه به صورت دمنوش و یا چای استفاده نمایید .میزان مجاز استفاده از میخک خشک شده به صورت روزانه در حدود 100 تا 300 میلی گرم بوده و دم کرده آن در حدود 2 تا 4 میلی لیتر می باشد .

عوارض میخک


مضرات گیاه میخک 

برای در امان ماندن از مضرات میخک و پیشگیری از بروز عوارض میخک به توصیه های زیر توجه نمایید :

  1. در مورد مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی حتما با پزشکتان مشورت نمایید .
  2. در صورتی که گرم مزاج هستید در مصرف این گیاه زیاده روی نکنید و حتما از مصلح میخک یعنی صمغ عربی استفاده نمایید .
  3. در صورت مصرف دارویی خاص در مورد مصرف این گیاه با پزشکتان صحبت کنید .
  4. در صورتی که مبتلا به آلرژی غذایی می باشید در مصرف این گیاه برای جلوگیری از بروز واکنش های آلرژیک افراط نکنید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *