بزرگ شدن رحم چه علایمی دارد؟+درمان سنتی بزرگ شدن رحم

بزرگ شدن رحم در بارداری امری کاملا طبیعی است .اندازه رحم زن به اندازه مشت بسته اوست اما در برخی اوقات تغییرات هورمونی می تواند سبب ضخیم شدن و رشد بیش از حد بافت غشای داخلی رحم به نام اندومتریوز گردیده و همین امر موجب بزرگ شدن رحم گردد .دلایل زیادی برای بزرگی رحم وجود دارد که در سلامت وب امروز به معرفی این عارضه ،علایم و علل بروز آن و روش های تشخیص و درمان این بیماری بیشتر خواهیم پرداخت.

بزرگ شدن رحم چیست؟

بزرگ شدن رحم یکی از بیماری های شایع در میان زنان جوان است که گاها فاقد علامت است و تنها در معاینات و چکاب های منظم لگن توسط پزشک زنان کشف می گردد .اما در برخی موارد می تواند با علایمی شبیه خونریزی های شدید قاعدگی ،تکرر ادرار و فشار مقعدی بروز پیدا کرده و فرد را برای پیگیری دقیق تر راهی مطب پزشک نماید .آن چه لازم است بدانید آن است که اندازه رحم در حالت طبیعی  اندازه مشت بسته دست بوده و می تواند در بارداری برای پرورش و محافظت از جنین به اندازه یک هنوانه گردد .بنابراین بزرگ شدن رحم در دوران بارداری امری طبیعی است و تنها پس از بارداری نیاز به اقدامات پزشکی ضروری می باشد .


بزرگ شدن رحم با چه علایمی شناخته می شود؟

 یکی از علائم شایع بزرگ شدن رحم خونریزی های شدید در دوران قاعدگی است .این افراد دارای دوره های سنگین ، دردناک و طولانی همراه با خروج  لخته های خون از واژن می باشند . اگر چه این عارضه در برخی زنان بدون علامت است اما رایج ترین و متداول ترین علایم بزرگی رحم را می توان موارد زیر برشمرد:

  1. احساس درد: درد در قسمت تحتانی شکم ممکن است نشان دهنده بزرگ شدن رحم باشد اما ممکن است مربوط به یک بیماری دیگر باشد. همچنین ممکن است یک زن درد در پاها ، شکم ، کمر و لگن را تجربه کند. مقاربت جنسی نیز ممکن است دردناک باشد.
  2. نفخ: رحم بزرگ شده ممکن است روی روده ها فشار بیاورد و باعث تولید نفخ و گاز اضافی گردد.
  3. یبوست: فشار وارده بر روی روده ها ممکن است سبب بروز یبوست گردد.
  4. دوره های غیر طبیعی: رحم بزرگ شده می تواند باعث خونریزی و لخته شدن شدید خون در طی دوره ها شود. خونریزی سنگین ممکن است باعث کم خونی شود ، در این شرایط سلول های خون کاهش می یابد و فرد علائمی مانند خستگی ، سرگیجه و ضربان قلب سریع را تجربه می نماید.
  5. تکرر ادرار: فشار وارده بر روی مثانه می تواند باعث بی اختیاری یا تکرر ادرار گردد.
  6. افزایش سایز: یک زن با رحم بزرگ شده ممکن است افزایش سایز در کمر و شکم را تجربه نماید.

چه عواملی در بزرگ شدن رحم موثرند؟

دلایل مختلفی در بزرگی رحم نقش دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:


1.فیبروم های رحمی

فیبروم ها توده هایی غیر سرطانی هستند که وجود آن ها ممکن است باعث تورم یا بزرگی رحم گردد. این عارضه بیشتر در زنان و در سنین باروری مشاهده می گردد .در صورت رشد بیش از حد فیبروم ها، امکان بزرگ شدن رحم وجود دارد.


2.آدنومیوز

این بیماری نوعی بیماری غیر سرطانی با علایمی مشابه فیبروم است. درطی ابتلا به این بیماری بافت رحم مستقیما بر دیوارۀ عضله رحم رشد کرده و خونریزی مربوط به  چرخۀ عادت ماهانه باعث بروز درد و ورم رحم می‎شود.


3.سندروم تخمدان پلی کیستیک

 سندروم تخمدان پلی ‎کیستیک (PCOS) به دلیل عدم تعادل هورمون ها در دوران قاعدگی و ریزش بافت آندومتر رحم ایجاد شده و یکی دیگر از دلایل بزرگی رحم به شمار می رود.


4.سرطان آندومتر

بزرگ شدن رحم همچنین می تواند یکی از نشانه های ابتلا به سرطان آندومتر معرف نمود که در اثر پیشرفت این بیماری بروز پیدا می نماید .


5. یائسگی

 دوره پیش یائسگی یا مرحله ی قبل از ورود یک زن به یائسگی به همراه نوسانات هورمونی ایجاد شده یکی دیگر از دلایل بروز این عارضه شناخته شده است .


چه عواملی ابتلا به  بزرگی رحم را افزایش می دهد؟

  • چاقی و اضافه وزن
  • مشکلات و اختلالت هورمونی 
  • سابقه ابتلا به بزرگی رحم در خانواده
  • تولد نوزدان درشت 

بزرگ شدن رحم چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص بزرگی رحم می بایست به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید .ایشان با معاینه فیزیکی لگن و با استفاده از روش های تشخیصی همانند سونوگرافی شکمی یا واژینال و یا سایر روش های تصویربرداری وجود این عارضه را در فرد تشخیص می دهد .


بزرگی رحم چگونه درمان می شود؟

در بیشتر موارد، بزرگی رحم  نیازی به درمان نداشته و برای کاهش درد ناشی از این عارضه می توانید از  داروهای مسکن استفاده کنید. مصرف قرص های  کنترل بارداری و قرار دادن  دستگاه های  داخل رحمی (IUD)  می‎توانند علایم خونریزی سنگین قاعدگی را کاهش داده و تا حدودی علایم ناشی از این عارضه را بهبود بخشند . در موارد بسیار شدید پزشک ممکن است از جراحی هیسترکتومی برای درمان بزرگی رحم استفاده نماید .همچنین در صورت ابتلا به سرطان رحم  خارج کردن رحم، لوله‎ های فالوپ و تخمدان‌ ها از طریق جراحی گزینه درمانی مناسبی به شمار می آید .


عوارض ناشی از بزرگی رحم چیست؟

مهم ترین عوارض ناشی از بزرگی رحم می تواند یکی از موارد زیر باشد :

• از دست دادن توانایی باروری
سقط جنین و سایر عوارض حاملگی
• بروز عفونت ناشی از التهاب رحم


درمان بزرگ شدن رحم با طب ابوعلی سینا

درمان بزرگ شدن رحم در طب سنتی با استفاده از تغییر شیوه غذایی و استفاده از برخی گیاهان دارویی صورت می پذیرد .ابوعلی سینا برای درمان سنتی بزرگ شدن رحم مصرف غلات کامل،روغن های گیاهی ،خاکشیر ،رازیانه ،گیاه پنیرک ،آب چغندر +عسل ،شیر + عسل ،کلم بروکلی،ریشه گیاه قاصدک،پیاز و سرکه سیب را مفید معرفی نموده است .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *