جوانه گندم ماده ای کوچک اما بسیار پر خاصیت

جوانه گندم یکی از غلات بسیار مفید برای بهبود وضعیت سلامتی و مراقبت از زیبایی پوست و مو می باشد که امروزه خواص ارزشمند آن نه تنها در طب سنتی بلکه در طب مدرن نیز کاملا به اثبات رسیده است .این ماده غذایی به علت دارا بودن انواع ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن به عنوان یک مولتی ویتامین طبیعی شناخته شده و مصرف آن می تواند سلامتی ،زیبایی و تناسب اندام شما را تضمین نماید .اگر می خواهید در مورد این خوراکی گران بها و ارزشمند اطلاعات بیشتری را کسب نمایید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

جوانه گندم چیست؟

جوانه گندم با نام انگلیسی Wheatgrass یکی از مواد غذایی بسیار ارزشمند و طبیعی است که اگر چه دارای ظاهری بسیار کوچک است اما مزایای درمانی و دارویی فوق العاده بالایی داشته و از حیث دارا بودن همین خواص جایگاه ویژه ای در علم تغذیه به خود اختصاص داده است .این ماده غذایی بسیار ارزان و در دسترس بوده و در تامین سلامتی ،زیبایی پوست و مو و داشتن اندامی ایده آل نقش موثر و اثبات شده ای دارد .

قیمت پودر جوانه گندم


ارزش غذایی جوانه گندم

این ماده غذایی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی بوده و ترکیبات تغذیه ای موجود در این ماده به شرح جدول زیر می باشد :

جدول ارزش غذایی جوانه گندم خام
تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)360 کیلوکالری
کربوهیدرات51.80 گرم
پروتئین23.15 گرم
چربی9.72 گرم
آب11.12 گرم
فیبر13.20 گرم
ویتامین ای7/5 میلی گرم
تیامین (B1)1.88 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.50 میلی گرم
نیاسین (B3)6.81 میلی گرم
کولین (B4)0.00میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)2.26 میلی گرم
ویتامین B61.30 میلی گرم
فولات (B9)281.00میکروگرم
کلسیم39.00 میلی گرم
آهن6.26 میلی گرم
منیزیم239.00 میلی گرم
فسفر842.00 میلی گرم
پتاسیم892.00 میلی گرم
سدیم12.00 میلی گرم
روی12.29 میلی گرم
مس0.80 میلی گرم
منگنز13.30 میلی گرم
سلنیوم79.20 میکروگرم

جوانه گندم چگونه تهیه می شود؟

برای تهیه جوانه گندم این مکمل غذایی پر خاصیت می بایست دانه های گندم را پاک کرده و سپس تمیز با آب بشویید .اکنون دانه های گندم را درون ظرفی پر از آب قرار داده و ظرف یک تا دو روز آب ظرف را تعویض نمایید .سپس آب ظرف را خالی کرده و گندم ها را مجددا با آب بشویید سپس گندم ها را درون ظرفی ریخته و دستمالی مرطوب بر روی آن قرار دهید و رطوبت مورد نیاز برای دانه های گندم را تا زمان ریشه زدن و رویش جوانه های نقره ای رنگ این گیاه تامین نمایید .برای تهیه جوانه گندم شما می بایست از دانه گندم کامل و پوست نکنده استفاده کنید و با قرار دادن ظرف محتوی گندم در جای نسبتا گرم و تنظیم رطوبت از گندیدگی و لزج شدن دانه های گندم جلوگیری نمایید . از هر یک قاشق غذاخوری دانه گندم، هشت قاشق جوانه به دست می آید که شما می توانید با مصرف آن به صورت روزانه بمبی از ویتامین ها را به بدن خود تزریق نمایید.


خواص درمانی جوانه گندم

جوانه گندم یک مکمل غذایی بسیار مفید و پر خاصیت است که دارای خواص و مزایای بی شماری برای سلامتی بدن می باشد .مهم ترین خواص جوانه گندم در طب سنتی عبارت است از :

فیلم تهیه جوانه گندم


1.لاغری و تناسب اندام 

این ماده غذایی با کمک به حفظ  تعادل سطح pH بدن از سلامتی تمامی سلول های بدن مراقبت می نماید. این ماده دارای کربوهیدرات فراوانی است که مصرف آن باعث کاهش ترشح هورمون گرلین یا هورمون گرسنگی در معده شده و با کاهش اشتها از مصرف مواد غذایی بیشتر و ریزه خواری در طی روز جلوگیری کرده و به مرور زمان مصرف این ماده سبب کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می گردد .


2.اثرات مخرب رادیکال های آزاد را از بین می برد.

این ماده دارای خواص آنتی اکسیدانی است و مصرف آن به کاهش اثرات مخرب رادیکال های آزاد یا اکسیداسیون کمک می کند .مصرف این ماده پراکسیداسیون لیپیدها در کبد را مهار کرده و از میتوکندری درون سلول ها محافظت می کند. در طی این فرایند میان التهاب در بدن کاهش یافته و احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری کبد ، سرطان و بیماری های قلبی بسیار کاهش می یابد .


3.تقویت سیستم ایمنی بدن

این ماده گیاهی سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن گشته و در نتیجه مصرف آن آن برای درمان بیماری های خود ایمنی همانند  آرتریت روماتوئید و سایر بیماری های هم چون  کولیت اولسراتیو و دیابت بسیار مفید است.


4.محافظت از سلامت قلب و عروق

اگر خواهان داشتن قلب و عروقی سالم می باشید مصرف این ماده ارزشمند را هرگز فراموش نکنید .این ماده با کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول و تنظیم قند و فشار خون از گرفتگی عروق و شریان های حیاتی بدن جلوگیری کرده و عملکرد قلب را بهبود می بخشد و از سلامتی قلب و عروقتان به آسانی محافظت می نماید.


5.مبارزه با عفونت ها 

تحقیقات نشان داده است این ماده دارای خواص آنتی بیوتیکی بسیار قوی بوده و در نتیجه مصرف آن می تواند در درمان انواع عفونت ها علی الخصوص عفونت های دهانی و دندانی بسیار مفید و نافع باشد.


6.بهبود فرایند گوارش

مصرف این ماده به علت عدم دارا بودن گلوتن برای افرادی که دارای سابقه بیماری سلیاک می باشند بسیار مفید است و همچنین این ماده به راحتی اسهال را درمان کرده و فرایند گوارش را بهبود می بخشد .


7.زیبایی پوست و مو 

این ماده غذایی به علت دارا بودن سطح بالایی از ویتامین های گروه ب،ویتامین ای و سلنیوم ماده ای بسیار مفید برای زیبایی پوست و مو می باشد .پوست بدن و صورت را به آسانی شفاف کرده و با جوانسازی پوست از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند .این ماده در توقف ریزش موها موثر بوده و سبب نرم و ابریشمی شدن موها می شود.


8.چاق کننده صورت 

آیا می دانستید پودر جوانه گندم برای چاقی صورت بسیار مفید است .این ماده دارای خاصیت دو گانه بوده و می تواند به عنوان ماده ای چاق و یا لاغر کننده به شمار آید .اگر به دنبال لاغری می باشید می بایست  پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو 10 دقیقه پیش از سرو غذایتان میل نمایید. اما اگر قصد چاقی بدن و صورت را دارید مصرف این ماده را به بعد از غذا موکول کنید .


نحوه استفاده از جوانه گندم 

طریقه مصرف جوانه گندم بسیار ساده و آسان است .شما می توانید این ماده غذایی را به دو صورت تازه و خشک مصرف کنید و با افزودن آن به انواع سالادها،سوپ ها و سایر غذاهایتان از خواص ارزشمند این گیاه استفاده نمایید.شما می توانید با افزودن جوانه گندم خام به شیر یا ماست یک مکمل غذایی بسیار مفید و پر خاصیت را مصرف کرده و سلامتی خود را تضمین نمایید .همچنین مصرف سمنو یکی دیگر از راه های ساده استفاده از این جوانه های خوشمزه و مفید می باشد .در اثر جوانه زدن گندم نشاسته موجود در آن در اثر دیاستاز تبدیل به قند می شود و شیرین می شود .در قدیم سوهان اصل را از جوانه گندم تهیه نموده و به هیچ وجه شکر و یا مواد افزودنی دیگری اضافه نمی کردند و از همین رو خوردن سوهان ها در قدیم بسیار مفید بود.

طریقه مصرف جوانه گندم


نحوه نگهداری از جوانه گندم 

زمان نگهداری از جوانه گندم بسیار کوتاه است و این خوراکی ارزشمند به سرعت در معرض فساد قرار می گیرد .بنابراین سعی کنید این ماده را بنا به میزان مصرف خود تهیه نموده و آن ها را در جای خشک و خنک نگهداری نمایید.

جوانه گندم برای چاقی صورت


مضرات جوانه گندم 

با توجه به امکان رشد باکتری در محیط های مرطوب بهتر است در زمان بارداری ،شیردهی و …از مصرف این ماده به صورت خام خودداری کرده و آن را به صورت پخته و یا پودر شده و خشک استفاده نمایید تا بدین صورت بروز مضرات جوانه گندم را به حداقل برسانید .

336×280

نوشته های مرتبط

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *