عنصر منگنز چه فوایدی در تامین سلامتی بدن دارد؟

اعضای بدن برای این که به درستی فعالیت کنند و عملکرد مناسبی داشته باشند نیازمند ویتامین ها و مواد معدنی بی شماری هستند که هر کدام در بهبود فعالیت اعضای خاصی از بدن نقش دارد .عنصر منگنز نیز یکی از همین مواد معدنی است که جهت حفظ سلامت اندام ها ضروری بوده و کمبود آن در بدن سبب بروز مشکلاتی در نحوه عملکرد اعضای بدن می شود .برای این که با این عنصر معدنی بیشتر آشنا شوید و از نقش آن در سلامت بدن خود مطلع شوید ما خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم .

منگنز چیست؟

این ماده معدنی که با علامت اختصاری (Mn) نمایش داده می شود یکی از مواد سمی موجود  در بدن است که باید به اندازه مناسبی در بدن وجود داشته باشد .این ماده جدا از آن که خواص بی شماری در سلامتی دارد می تواند در صورت افراط در مصرف مواد حاوی منگنز ماده ای زیان بار نیز برای بدن تلقی شود .مقدار نیاز روزانه ما به منگنز 2 میلی گرم می باشد.در ادامه به تشریح خواص منگنز در سلامتی و بهبود عملکرد اعضای بدن می پردازیم .

  • سلامت استخوان ها

عنصر منگنز ماده ضروری  جهت داشتن استخوان هایی سالم محسوب می شود .این ماده از پوکی زود رس  استخوان ها پیشگیری کرده و از بروز التهابات در بافت های استخوانی و آرتروز پیشگیری می کند .این مهم به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی عنصر منگنز بوده که می تواندروند ابتلا به  بیماری های استخوانی را کاهش دهد .

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان ها

منگنز به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی می تواند از بدن در برابر آسیب های مخرب رادیکال های آزاد محافظت کرده و ماده موثری در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها محسوب شود .

  • بهبود عملکرد غدد 

عنصر منگنز با کنترل سطح قند خون ،بر عملکرد ترشح انسولین اثر گذار بوده و از این طریق به پیشگیری از دیابت کمک می کند .همچنین می تواند با اثر بر روی تیروکسین (مهم ترین هورمون غده تیروئید )سبب بهبود عملکرد متابولیسم و سیستم های بدن شود .

  • بهبود فرآیند متابولیسم

منگنز با تنظیم فرآیند متابولیسم بدن سبب هضم و جذب بهتر  کلسترول، آمینو اسید ها و کربوهیدرات‌ ها شده و به بهبود  فعالیت های کبدی کمک می نماید . این ماده جذب چربی در فرآیند هضم و گوارش را اسان کرده  و از بروز مسائلی همچون یبوست و ناراحتی های گوارشی  پیشگیری می کند .

  • بهبود فعالیت های سیستم عصبی

منگنز جهت بهبود فعالیت های سیستم عصبی ضروری بوده و از بروز اختلالات عصبی پیشگیری می کند .منگنز با داشتن خواص آنتی اکسیدانی  با انتقال‌دهنده‌ های عصبی پیوند برقرار کرده و در تسریع پیام رسانی مغز به سایر اعضا موثر است .

مواد حاوی منگنز

اسفناج ،کاهو ،سیر ،چغندر ،لبو ،برنج قهوه ای ،بادام ،فندق ،موز ،خیار ،کیوی ،هویج ،توت فرنگی و غلات سبوس دار منابع مهم حاوی منگنز می باشند .

مواد حاوی منگنز

کمبود منگنز در بدن چه علایمی دارد؟

  1. افزایش فشار خون
  2. افزایش کلسترول
  3. مشکلات بینایی
  4. تپش قلب
  5. درد استخوانی
  6. مشکلات شنوایی
  7. کاهش حافظه
  8. لرزش
  9. مشکلات ناباروری

مصرف زیاد مواد حاوی منگنز چه عوارضی را به همراه دارد؟

مصرف زیاد مواد حاوی منگنز می تواند سبب بروز بیماری پارکینسون ،مشکلات کبدی ،اختلالات روانی و اسپاسم های عضلانی شود .بنابراین در مصرف این عنصر افراط و تفریط نکنید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top