در مورد خواص تغذیه ای آجیل شب یلدا چه می دانید؟

فصل پاییز دارد به انتهای خود نزدیک می شود هم زمان با نزدیک شدن به بلند ترین شب سال یعنی شب یلدا ، بسته به رسم و رسومات منطقه زندگی خوراکی های مخصوصی را تهیه می کنید  .هندوانه ،انار، خرمالو ، باسلق و آجیل شب یلدا اصلی ترین مو غذایی هستند که در منوی این شب وجود دارد . مصرف آجیل در شب یلدا از قدیم مرسوم بوده و این آجیل حاوی کالری بالایی می باشد .چهت پیشگیری از چاقی و بروز سکته های قلب و مغزی در اثر پرخوری های شب یلدا در مصرف این آجیل زیاده روی نکنید و برای  اطلاع از ارزش تغذیه ای این آجیل این مطلب را بخوانید .

1- گردو

گردو دانه روغنی بسیار مفیدی است که منبع غنی از ویتامین‌ های A، E، C، B۱، B۲، اسید فولیک(B۹)، اسید پانتوتنیک(B۵) و نیاسین(B۳) و مواد معدنی هم چون آهن، روی ، مس، منگنز، کلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم می‌باشد. مصرف گردو در کاهش سطح کلسترول بد خون و درمان روماتیسم مفصلی و بیماری‌ های التهابی پوستی مانند اگزما و پسوریازیس موثر است .با گردو می توانید از قلب و رگ هایتان مراقبت کرده و به علت داشتن اسید های چرب امگا 3 ذهن فعالی داشته باشید .مطالعات نشان داده است که مصرف گردو در حفظ سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان موثر  است.

 

خواص گردو

2- پسته

این دانه روغنی حاوی ویتامین‌ هایB۱ ،B۶ ، E و عناصر پتاسیم، فسفر، منیزیم و روی بوده و با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین B۱  در  افزایش انرژی، تقویت سلول‌ های عصبی و متعادل کردن اشتها سودمند است.پسته با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی از ابتلا به انواع سرطان ها پیشگیری کرده و فسفر موجود در پسته در تقویت ساختمان استخوان‌ ها و دندان‌ ها موثر  می باشد .میزان پتاسیم موجود در  دو  عدد پسته بیشتر از  یک  عدد موز بوده و از بروز خستگی و ضعف جلوگیری کرده و عضلاتتان را تقویت می کند .

خواص پسته

3- تخمه کدو

تخمه کدو منبع غنی از اسید های چرب ضروری، ویتامینE، روی، کلسیم و منیزیم می باشد . کاروتنوئید های موجود در تخمه کدو در کاهش التهابات ،کاهش کلسترول خون و پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان ها موثر است .

خواص تخمه کدو

4- فندق

فندق مغز مغذی دیگری در آجیل شب یلدا می باشد که منبع غنی از ویتامین  آ و ب، و مواد معدنی نظیر کلسیم، آهن، پتاسیم، گوگرد، منیزیم، مس و سدیم است. مصرف فندق در مبتلایان به دیابت و بیماری های کلیوی مفید بوده و کم خونی را درمان می کند .وجود مقادیر کافی منیزیم  در این ماده غذایی در  حفظ سلامت استخوان  و تامین انرژی بدن و سلامت قلب و عروق موثر است .فندق به علت دارا بودن ماده‌ای به نام بتا- سیتواسترول در کاهش کلسترول و پیشگیری از سرطان سینه و پروستات ماده مفیدی به شمار می آید .

خواص فندق

5- بادام

بادام سرشار از ویتامین آ و ب،و املاحی چون  کلسیم و فسفر است. بادام، کلسیم زیادی دارد و انواع آن شامل بادام هندی و زمینی خواص بی شماری در درمان انواع بیماری ها دارند.

خواص بادام

6- کشمش

کشمش خشک شده میوه انگور است و  سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. مصرف کشمش جهت تقویت حافظه و درمان  کم خونی، کم اشتهایی، بیماریهای قلبی و کبدی گزینه مناسبی به شمار می آید .

خواص کشمش

7- نخودچی

نخودچی نیز حاوی پروتئین و  فیبر فراوانی است و در تامیان انرژی بدن و ایجاد گرما مفید است . همراهی نخودچی با کشمش پتاسیم بالایی دارد و در افزایش قدرت جریان خون و  خون رسانی به اندام ها سودمند است.

خواص نخودچی

توصیه های سلامتی در مورد مصرف  آجیل شب یلدا

  1. از خریدن آجیل های کهنه و رنگ شده به علت داشتن قارچ سرطان زایی  به نام آفلاتوکسین خودداری کنید و آجیل این شب را از مراکز معتبر خریداری نمایید .
  2. مصرف این آجیل در افراد مبتلا به چربی خون بالا و بیماران قلبی توصیه نمی شود .
  3. افراد مبتلا به پر فشاری خون از مصرف آجیل  شور و بو داده پرهیز نمایند .

 

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *