پا پرانتزی چیست؟

در مورد پرانتزی شدن پا چه می دانید؟

مشکلات در ساختار و شکل استخوان های پا می تواند سبب بد شکل شدن و پرانتزی شدن پاها شود .عوامل بی شماری در ایجاد این حالت در پاها موثر است .اگر می خواهید اطلاعات کاملی راجع به پرانتزی شدن پا به دست بیاورید ما خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می کنیم.

پای پرانتزی چیست؟

اگر زمانی که به پشت خوابیده اید پاهای خود را در کنار هم جفت کنید هر دو زانو و مچ  شما باید در تماس با یکدیگر قرار بگیرند اما اگر فاصله ای بین زانوهایتان مشاهده می کنید پای شما به اصطلاح پرانتزی است .

پا پرانتزی چیست؟

عوامل ایجاد پرانتزی شدن پا چیست؟

  1. چاقی بیش از حد
  2. زود راه افتادن در سنین کودکی
  3. نی استخوان
  4. قنداق کردن نوزادان
  5. عدم تعادل عضلانی

پرانتزی شدن پاها چه عوارضی دارد؟

  1. کاهش طول قد
  2. بد شکل شدن پاها
  3. زانو درد
  4. آرتروز زود رس
  5. خستگی زود رس و ضعیف شدن عضلات زانو

راه درمان پاهای پرانتزی چیست؟

افرادی که پای پرانتزی دارند در صورت اضافه وزن باید سریعا وزن خود را کاهش دهند و در مبتلایان به نرمی استخوان درمان های دارویی و مصرف ویتامین دی آغاز شود و نهایتا اگر این بیماری با تغییرات اساسی در ساختمان استخوان همراه باشد شخص مورد نظر باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد .

درمان پای پرانتزی

اصلاح پاهای پرانتزی به روش جراحی

اعمال جراحی برای اصلاح شکل پاهای پرانتزی معمولا به دو شکل انجام می شود :

  • روش اول

در این روش جراح استخوان درشت نی را شکسته و دو قطعه را در  بالا و پایین  این استخوان قرار داده به نحوی که استخوان های ران و ساق تقریباٌ در یک امتداد قرار بگیرند. بعد از عمل جراحی پزشک معالج ،از کف پا تا بالای ران بیمار را گچ می گیرد  تا با بی حرکت ماندن محل شکستگی استخوان ها جوش بخورد.معمولا پس از گذشت یک ماه گچ پای بیمار باز می شود و بعد از آن برای تقویت استخوان ها و عضلات فیزیوتراپی تجویز می شود تا با این روش درمانی دامنه حرکتی مفصل زانو به حد قبلی بازگشته و عضلات تقویت شوند .

روش جراحی برای درمان پای پرانتزی

  • روش دوم

در این روش جراح مربوطه  یک برش در قسمت داخلی استخوان درشت نی می دهد وسپس استخوان های بالا و پایین را در قسمت داخل از هم دور کرده و قطعات بالایی و پایینی استخوان را به وسیله پیچ و پلاک فیکس می کند تا استخوان ها جوش بخورد  در این روش دیگر نیازی به گچ گیری  وجود ندارد .

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *