آنتی بیوتیک چیست؟+مواد غذایی مفید پس از مصرف آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها دسته ای از داروها هستند که برای درمانو از بین بردن عفونت های بدن استفاده می شوند و با استفاده از آن ها می توان سبب کشتن باکتری ها و جلوگیری از افزایش تعداد آن ها شد .استفاده از آنتی بیوتیک ها برای درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد اما بهتر است بدانید پس از مصرف آنتی بیوتیک ها بدن می تواند دچار ضعف شود بنابراین مصرف برخی مواد غذایی پس از تکمیل دوره درمان با آنتی بیوتیک ها ضروری و لازم می باشد .با ما باشیدتا در سلامت وب امروز با این مواد غذایی آشنا شوید .

آنتی بیوتیک چیست؟

آنتی بیوتیک ها به عنوان یک سد دفاعی مستحکم می توانند در برابر حملات باکتری ها و عفونت ها به بدن ایستادگی کرده و سبب بیرون راندن و دفع آن ها از بدن شوند .در واقع اگر بخواهیم بگوییم آنتی بیوتیک چیست ؟ باید گفت آنتی بیوتیک ها با متوقف کردن عفونت و جلوگیری از گسترش آن سبب بهبود وضعیت سلامتی شما می شوند .

آنتی بیوتیک چیست؟,


انواع آنتی بیوتیک

انواع مختلفی از این داروها وجود دارد و برخی از آن ها طیف گسترده ای دارند.این جمله به این معنی است که آنها یک گونه خاص باکتری را می کشندو در دسته بندی آنتی بیوتیک ها، قویترین آنتی بیوتیک ها و ضعیف ترین آن ها وجود دارد .رایج ترین انواع آنتی بیوتیک  در لیست آنتی بیوتیک ها به شرح زیر می باشد :

  1.  آموکسی سیلین
  2. داکسی سایکلین
  3. سفالکسین
  4. سیپروفلوکساسین
  5. کلیندامایسین
  6. مترونیدازول
  7. آزیترومایسین
  8. آموکسی سیلین
  9. سولفامتوکسازول
  10. لووفلوکساسین


رایج ترین بیماری هایی که با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند  کدامند؟

  •  جوش و آکنه
  • برونشیت
  • کنژنکتیویت یا التهاب ملتحمه
  • عفونت گوش
  • عفونت های جنسی و مقاربتی
  • عفونت پوست
  • گلودرد استرپتوکوک
  • واکنش های آلرژیک
  • حساسیت به نور
  • تغییر رنگ دندان ها
  • عفونت ادرار و …

نحوه مصرف آنتی بیوتیک ها

با توجه به بیماری شما پزشک آنتی بیوتیک مخصوصی را برای شما تجویز می نماید .لذا دوره درمان با داروی تجویز شده را کامل کرده و از قطع خودسرانه و یا مصرف مجدد دارو بدون دستور پزشک پرهیز نمایید .در صورتی که شما از آنتی بیوتیک مناسب عفونت خود استفاده نکنید ، دچار مقاومت در برابر آنتی بیوتیک خواهید شد .

انواع آنتی بیوتیک ها


عوارض مصرف آنتی بیوتیک ها

این داروها در درمان عفونت های جدی بسیار موثر هستند، اما با برخی عوارض جانبی جدی همراه هستند.شایع ترین عوارض مصرف آنتی بیوتیک ها موارد زیر می باشد:

  1. اسهال
  2. تغییر رنگ ادرار
  3. سوزش ادرار
  4. تب و …

بنابراین برای درامان ماندن از مضرات آنتی بیوتیک ها از مصرف خودسرانه آن ها پرهیز نموده و در صورت بارداری و یا شیردهی و یا ابتلا به بیماری هایی نظیر بیماری های کلیوی ،قلبی و کبدی و یا سابقه حساسیت به آنتی بیوتیک ها حتما قبل از تجویز هرگونه آنتی بیوتیک این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید.

مضرات آنتی بیوتیک


مواد غذایی مفید پس از مصرف آنتی بیوتیک ها

اگر چه مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ها لازم است اما در برخی موارد آنتی بیوتیک ها می توانند موجب بروز عوارضی نظیر اسهال و یا سایر مشکلات ذکر شده در بند قبلی گردند .بنابراین در مقاله سلامت وب امروز ، ما شما را با مواد غذایی که باید پس از مصرف آنتیبیوتیک ها مصرف کنید آشنا می کنیم .مصرف این مواد غذایی در کاهش عوارض جانبی ناشی از آنتی بیوتیک ها موثر است .


1- ماست

ماست یکی از بهترین غذاها است که پس از مصرف آنتی بیوتیک ها باید مصرف شود. شیر از طریق فرآوری تخمیری که از باکتری های پروبیوتیک زنده استفاده می کند، به ماست تبدیل می شود. بنابراین ماست پروبیوتیک دارای تعدادی از گونه های باکتری سالم مانند لاکتوباسیل می باشند.این باکتری ها که به شما کمک می کند تا پس از مصرف آنتی بیوتیک سلامت روده خود را بهبود بخشیده و از عوارضی مانند اسهال در امان بمانید .

قویترین آنتی بیوتیک ها


2-سیر

سیر یکی دیگر از مواد غذایی آنتی باکتریال است که می بایست پس از یک دوره مصرف آنتی بیوتیک ها از آن استفاده کنید. این ماده به علت دارا بودن ترکیبات ضد باکتری قدرتمند به شما در از بین بردن کامل عفونت ها کمک کرده و اثرات آنتی بیوتیک ها را در درمان عفونت ها در بدنتان تثبیت می نماید .همچنین با حمایت از سلامت دستگاه گوارش شما از دستگاه گوارشتان در برابر اسهال و تهوع مراقبت می کنند .

هدف اصلی از مصرف آنتی بیوتیک


3-بادام

گروهی از دانشمندان در طی مطالعات خود دریافتند که مصرف انواع بادام به میزان قابل توجهی سطح برخی از باکتری های مفید روده را افزایش می دهد. این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف بادام می تواند به مبارزه با عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. حتی پس از اینکه بادام در روده هضم شد، این ماده هنوز توانایی مبارزه با ویروس ها را در بدن داشته و سبب تقویت قدرت دفاعی بدن در برابر عوامل بیماریزا می شود .

دسته بندی آنتی بیوتیک ها


4-فیبر غذایی

مصرف مواد غذایی فیبرین پس از یک دوره از مصرف آنتی بیوتیک ها، در بازگرداندن باکتری های سالم روده نقش موثری دارد. پس از مصرف این دسته از داروها ، مصرف غذاهای حاوی فیبر بالا مانند دانه ها، آجیل، عدس، لوبیا، موز، انواع توت ها، نخود فرنگی و کلم بروکلی در کاهش رشد باکتری های مضر در روده و کاهش عوارض مصرف این داروها اثر مثبتی دارد .

لیست آنتی بیوتیک ها


5-کاکائو

کاکائو ماده غذایی دیگری است که می تواند پس از مصرف آنتی بیوتیک خورده شود. این ماده غذایی حاوی ترکیباتی به نام پلی فنول های آنتی اکسیدانی است که اثرات مثبت پروبیوتیک را در روده ها افزایش داده و سبب تکثیر باکتری های مفید روده می شوند. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که پلی فنول های کاکائو باکتری های سالمی مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم را در روده را افزایش می دهند و برخی از باکتری های ناسالم مانند کلسترییدیا و … را در روده ها کاهش می دهند.

آنتی بیوتیک طبیعی

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *