بیماری گل مژه چیست و چگونه درمان می شود؟

یکی از بیماری های شایع چشمی بیماری به نام گل مژه است که به صورت یک توده متورم و قرمز رنگ حساس  به لمس در لبه یا نزدیکی پلک نمایان شده و به نوعی یک آبسه کوچک به شمار می آید .این بیماری در صورتی که به موقع درمان نشود بینایی را تحت تاثیر قرار داده و عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد  داشت .از همین رو با توجه به اهمیت این بیماری سلامت وب امروز را به معرفی این بیماری و روش های درمان آن اختصاص داده ایم .با سلامت وب امروز همراه باشید تا در مورد این بیماری اطلاعات جامع و کاملی به دست آورید .

بیماری گل مژه چیست؟

بیماری گل مژه (‌sty) نوعی بیماری عفونی چشم است که در اطراف مژه ها تظاهر پیدا نموده و در بیشتر موارد دردناک می باشد .این عفونت باعث بروز یک جوش یا آبسه کوچک در اطراف مژه و بر روی پلک شده و قرمزی چشم را نیز به دنبال دارد .اگر چه این بیماری در ابتدا به علت این که در اطراف چشم ایجاد می شود خطرناک نیست اما به علت نفوذ به داخل چشم می تواند درد و مشکلات بینایی ایجاد نموده و خطرات احتمالی برای بینایی فرد به همراه داشته باشد.

بیماری گل مژه چیست و چگونه درمان می شود؟


انواع بیماری گل مژه

انواع بیماری گل مژه با توجه به مکان عفونت به دو نوع خارجی و داخلی تقسیم می شود .در زیر می توانید در مورد انواع این بیماری اطلاعات بیشتری را کسب نمایید:

1.گل مژه خارجی (هوردئولوم خارجی)

در این عارضه همان گونه که از نامش پیداست عفونت در امتداد لبه بیرونی پلک ایجاد شده و با علائمی هم چون زردی، درد و مشکلات بینایی همراه است.

2.گل مژه داخلی (هوردئولوم داخلی)

این عارضه درناک تر و خطرناک تر از نوع اول بوده و در بیشتر موارد در اثر عفونت غده میبومیا که وظیفه ترشح مواد ضروری چشم را دارد ایجاد می‌شود. این عارضه معمولا با سوزش، تاری دید، ضعف پلک، خارش چشم، حساسیت به نور، احساس وجود چیزی در چشم و… همراه بوده و نیاز به درمان جدی دارد.

انواع بیماری گل مژه


علل بروز بیماری گل مژه چیست؟

شایع ترین علت بروز بیماری گل مژه عفونت های باکتریایی می باشد که فولیکول های مژه را درگیر کرده و از این طریق به داخل پلک راه می یابند .علل بروز این بیماری نیز از دیدگاه ابوعلی سینا یبوست ،عیوب انکساری(دوربینی-نزدیک بینی-آستیگماتیسم )،میکروب استافیلوکوک،افراط در مصرف سویا،مربای پوست پرتقال،روغن پارافین،فشارهای عصبی،آلودگی هوا،تماس با آرسنیک،مصرف بی رویه آسپرین ،کورتیزون و کمبود ویتامین آ عنوان شده است .

بیماری گل مژه در کودکان


عوامل تشدید کننده بیماری گل مژه

مهم ترین عوامل تشدید کننده این بیماری علاوه بر موارد بند پیشین لمس چشم ها با دستان آلوده،تماس چسم ها با جسم آلوده هم چون لوازم آرایشی دیگران مانند مداد چشم و ریمل،استفاده از لوازم آرایشی فاسد،ابتلا به بیماری هایی نظیر روتسا و بلفاریت می باشد .


علائم ابتلا به بیماری گل مژه

شایع ترین علامت گل مژه تورم و قرمزی لبه چشم است که در بیشتر موارد با درد و مشکلات بینایی همراه می باشد .سایر علایم این بیماری چشمی عبارتند از:

  1. تورم یا بروز توده در پلک
  2. پوسته پوسته شدن کناره پلک
  3. احساس سوزش
  4. سفتی و سنگینی پلک
  5. خارش چشم و پلک
  6. تخلیه مخاط از چشم
  7. تاری دید و مشکلات دیداری
  8. احساس وجود چیزی در چشم
  9. حساسیت به نور

بیماری گل مژه چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورتی که علایم این بیماری پس از گذشت یک هفته بهبود نیافته و یا تشدید شود مراجعه به پزشک متخصص چشم الزامی می باشد .پزشک با معاینه دقیق پلک‌ ها و مژه‌ها و بررسی ساختار پلک و ظاهر پوست و مژه ، گل مژه را تشخیص داده و شیوه درمانی مناسب را به شما اعلام خواهد نمود.


بیماری گل مژه چگونه درمان می شود؟

در بسیاری از موارد معمولا گل مژه بدون نیاز به درمان برطرف خواهد شد .اما چنان چه این بیماری بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد استفاده از داروهای مسکن و انتی بیوتیک ،استفاده از قطره سولفاستامید برای گل مژه ،پماد بتامتازون برای گل مژه و در نهایت تخلیه آن از اقدامات ضرروی توسط پزشک برای درمان گل مژه خواهد بود .جراحی گل مژه و تخلیه کیست ها تحت بی حسی موضعی و با ایجاد برشی جزئی، انجام می شود و در نهایت استفاده از آمپول های استروئیدی و قطره استریل چشمی برای گل مژه  جهت رفع التهاب در بیشتر موارد برای بیمار تجویز می گردد.

سولفاستامید برای بیماری گل مژه


درمان عارضه گل مژه با طب ابوعلی سینا

برای درمان این عارضه با استفاده از تدابیر ابوعلی سینا مالش سیر رنده شده در آب،مالش جوشانده برگ کدو حلوایی،مصرف کباب جگر،کباب ماهی،کپسول روغن ماهی،کره،شیر هویج،هلو و زردآلو مفید می باشد .


چگونه از ابتلا به عارضه گل مژه پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از ابتلا به گل مژه به نکات زیر توجه نمایید:

  1. از مالیدن چشم با دست های آلوده جدا خودداری نمایید.
  2. از لوازم آرایشی مطمئن ،استاندارد و مرغوب استفاده کنید.
  3. از لوازم آرایشی دیگران به هیچ وجه استفاده نکنید.
  4. از لنزهای آلوده و بی کیفیت به هیچ عنوان استفاده نکرده و حتما لنزها را ضد عفونی کنید .
  5. از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده جدا خودداری نمایید.
  6. از ابتلا به بلفاریت جلوگیری کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *