گاستریت معده چیست؟

گاستریت معده چیست؟+علائم،علل و درمان گاستریت معده

گاستریت معده یکی از بیماری های شایع مربوط به دستگاه گوارش است که در اثر التهاب و فرسایش دیواره معده ایجاد می گردد  و به علت ایجاد درد می تواند  بر روی عملکرد سیستم گوارشی اثرات منفی بر جای بگذارد.اگر می خواهید در مورد گاستریت معده و روش های درمان آن بیشتر بدانید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

گاستریت معده چیست؟

گاستریت معده Gastritis یا به عبارتی ورم معده  یکی از بیماری های شایع سیستم گوارش است که در اثر سوزش، التهاب، یا وجود هرگونه زخم در بافت پوششی معده ایجاد می شود این بیماری انواع مختلفی دارد که در زیر می توانید آنها را مطالعه کنید.

انواع گاستریت معده


انواع گاستریت معده

انواع ورم معده به دو صورت حاد و مزمن تقسیم می شود در واقع در نوع حاد ورم معده این عارضه به شکل ناگهانی بروز پیدا کرده و درحالت مزمن این بیماری به تدریج و در طی زمان ایجاد می گردد.


علل موثر در ایجاد و بروز گاستریت معده

مهم ترین علل ایجاد کننده گاستریت معده موارد زیر می باشد:

  1. ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری
  2. رفلاس کیسه صفرا
  3. مصرف دخانیات
  4. مصرف بیش از حد نوشابه
  5. مصرف خود سرانه داروها
  6. ابتلا به بیماری های خود ایمنی
  7. ابتلا به آلرژی غذایی
  8. مصرف مواد غذایی تند، سرخ شده و اسیدی

گاستریت معده با چه علایمی شناسایی می شود؟

شایع ترین علایم ورم معده عبارتند از:

  • اسهال و استفراغ
  • تهوع
  • درد شکم
  • نفخ معده
  • کاهش یا از دست دادن اشتها
  • سکسکه مکرر
  • خارش معده
  • تیره شدن رنگ مدفوع

پیشگیری از ابتلا به گاستریت معده


عوامل ایجاد یا تشدید کننده گاستریت معده

ابوعلی سینا مهم ترین عوامل ایجاد با تشدید کننده این عارضه را ترشحات انگل ها ،اغذیه نفاخ،آبلیمو،لیمو عمانی،هندوانه،ادویه،ماء الشعیر،ترشی،سردی(خوراکی های ترش و بی مزه)،نوشابه های گازدار،غذاهای ترش- چرب-ثقیل- سرد- خمیری،آب سرد، سماق،جوش شیرین، تندغذاخوردن،افراط در نوشیدن چای، میوه های کال و نارس،نان و برنج (بیش از حد) آش،آبگوشت،آلو،لواشک،زرشک،پفک،اسپاگتی،سوسیس،کالباس،پیتزا،ساندویچ،سس،رب،قارچ،خیارشور،پیازخام،سیر،سبزی خام فراوان(غیر از تلخ و معطر)،لبنیات(افراط)،خرما باپوست،استفاده از چند نوع غذا بر سرسفره،پوست مرغ و ماهی،به دست کردن طلا یا نوشیدن آب طلا(ضخیم ساختن دیواره معده)،بعداز شام تا صبح چیزی به غیراز آب خوردن عنوان نموده اند.


تفاوت گاستریت معده (ورم معده) و زخم معده

با توجه به این که علایم ابتلا به ورم معده و زخم معده تا حدودی مشابه به یکدیگر می باشد بنابراین ایجاد افتراق و تمایز بین این دو بیماری کمی دشوار به نظر می رسد .اما بهتر است بدانید در ورم معده التهابات ناشی ازاین عارضه تنها به معده محدود می شود اما در زخم معده التهابات تنها به معده محدود نشده و مری و دوازدهه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.


گاستریت معده چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص گاستریت معده می بایست به یک پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید .با توجه به این که معده بخش اصلی دستگاه گوارش است ابتدا به گاستریت معده می تواند در عملکرد این اندام اختلال جدی ایجاد نماید. در روز ویزیت ، پزشک با شنیدن شرح حال شما،معاینه بالینی و بررسی سوابق پزشکی شما با استفاده از روش های زیر می تواند ابتلا به گاستریت معده را در شما تشخیص داده و ابتلا و یا عدم ابتلا به آن را تایید و یا رد نماید.

این روش ها عبارتند از:

  • آندوسکوپی
  • آزمایش خون برای شمارش سلول های خونی،تشخیص کم خونی ناشی از فقر آهن و وجود یا عدم وجود باکتری مولد عفونت هلیکوباکتر درخون
  • آزمایش مدفوع برای بررسی وجود خون در مدفوع

تشخیص گاستریت معده


گاستریت معده چگونه درمان می شود؟

پس از تشخیص ورم معده و تایید ابتلای شما به این عارضه نوبت به درمان گاستریت معده می رسد.روش های متعددی برای درمان گاستریت وجود دارد که پزشک با توجه به وضعیت جسمی و شرایط عمومی بیمار از یک روش یا ترکیبی از روش های زیر برای درمان این عارضه استفاده می نماید.


1.دارودرمانی

درصورت ابتلا هیلکوباکترپیلوری یا کم خونی به همراه ابتلا به ورم معده پزشک داروهای آنتی بیوتیک،آنتی اسید و مکمل های خوراکی را برای بیمارتجویز می نماید.رایج ترین داروهای تجویزی دراین زمینه داروهایی مانند امپرازول ،پنتوپرازول،بیسموت،سایمیتیدین،ویتامین ب12و….می باشد.


2.تغییر سبک زندگی

با تغییر سبک زندگی،داشتن تحرک بیشتر،کاهش مصرف مواد غذای ناسالم مانند فست فودها،غذا های چرب ،غذا های تند و پر ادویه،نوشیدن آب فراوان درطی روز ،کاهش سطح استرس و مصرف مواد غذایی  سرشار از آنتی اکسیدان هامی توان به راحتی بر این بیماری غلبه نمود.


3.درمان با طب ابوعلی سینا

جهت درمان ورم معده  با طب ابوعلی سینا و درمان ورم معده با طب سنتی ،ابوعلی سینا مصرف ویتامین های B1 _B2 _E _A,کبالت،منگنز،کرم،کلسیم،خرما بدون پوست،جوشانده ی هسته ی خرما،گرمی(خوراکی های تند و شیرین)،«زیره+بادیان+شیرین بیان+صبرزرد»را بجوشانید و دریخچال نگه دارید و هربار یک قاشق از ترکیب را در یک استکان شیر داغ حل کنید و میل کنید؛ شیرداغ +عسل+یک قرص مخمر آب جو،رژیم انگور سیاه رسیده،آرتیشیو،آب کدو سبزخام، شربت آلبالو،دم کرده گل گاوزبان،ازگیل،جوشانده ی کاسنی خشک شده با عرق کاسنی(ورم معده)،کاسنی تازه (ورم روده)،دم کرده ی بومادران ،پودر زیره و شنگ چمنی در ماست(روزی چهاربار)،یرالماسی را مفید و موثر دانسته است .

علل موثر در بروز گاستریت معده


چگونه از ابتلا به گاستریت معده پیشگیری کنیم ؟

برای پیشگیری از گاستریت معده باید سبک زندگی سالمی را داشته باشید و علاوه برآن به توصیه های زیر توجه نمایید:

  • مصرف مواد غذایی حاوی فیبر بالامانند سبزیجات و میوه هارا فراموش نکنید.
  • ازمواد غذایی کم چرب و گوشت سفید استفاده کنید.
  • مصرف مواد غذایی اسیدی مانند پرتقال ،گوجه فرنگی و …. را محدود کنید.
  • از مصرف نوشیدنی های گازدارو کافئین دار جدا خودداری کنید.
  • مصرف مواد غذایی حاوی پروبیوتیک از یاد نبرید.
  • سطح استرس خودراکاهش دهید.
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *