گیاه علف هفت بند چه خواصی دارد؟+ نحوه استفاده ازعلف هفت بند

گیاه علف هفت بند یکی از گیاهان بی عار و زود رشد است که اگر چه اکثر افراد آن رابه عنوان علف هرز می شناسند اما امروزه مزایای درمانی ذکر شده در کتب سنتی در مورد این گیاه با کاملا به اثبات رسیده است. در این مقاله  قصد داریم تا شما را با این گیاه و خواص درمانی آن بیشتر آشنا کرده و فواید استفاده از این گیاه را خدمتتان معرفی نماییم.

گیاه علف هفت بند چیست؟

گیاه علف هفت بند با نام انگلیسی (Knotweed ) و نام علمی (polygonome) یکی از گیاهان دارویی بسیار پر خاصیت است که اگر چه به عنوان یک علف هرز شناخته می شود اما می تواند به عنوان یک سبزی مصارف درمانی بی شماری داشته باشد . طبع هفت بند گرم و خشک بوده و نام های دیگر آن دم اسبی دم الخیل یا هفت دانه می باشد.

مصلح علف هفت بند


مشخصات ظاهری گیاه علف هفت بند

علف هفت بند یک گیاه یک ساله و علفی است که ساقه ایی خوابیده و به طول پنجاه سانتی متر دارد. برگ های این گیاه ریز،نوک تیز و گل های این گیاه صورتی رنگ می باشد. این گیاه در مزارع و حتی در میان باغچه و گلدان موجود در منازل نیز می روید  و اگر به موقع از ریشه کنده نشود به زودی تمام باغچه را با ریشه دواندن خواهد پوشاند. همین گیاه  به ظاهر مزاحم و بی ارزش داری ارزش های درمانی خوب و فراوانی است. درضمن در قدیم و در زمان قحطی از آن به عنوان  ماده غذایی استفاده می کردند.گیاه علف هفت بند


علت نامگذاری این گیاه به نام هفت بند چیست ؟

منظور از هفت بند گره گره و بند بند بودن ساقه طویل و رونده و مرتبا تکه تکه ریشه دواننده آن است و علت نام گذاری این گیاه به همین علت می باشد.


ترکیبات شیمایی موجود در گیاه علف هفت بند

مهم ترین ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه اسید یود اسیدیوگیلونیک، اسید اگزالیک، آرابینوسید،اسانس،موارد رزینی مواد تندی وموسیلاژ می باشد.


فواید درمانی گیاه علف هفت بند

مهم ترین خواص دارویی و فواید درمانی علف هفت بند در طب سنتی شامل موارد زیر می باشد:


1.درمان عفونت های کلیه و مثانه 

مقدار سی گرم از ریشه علف هفت بند را در یک لیتر آب بجوشانید و آب آن را دور بریزید بعد این ریشه های پخته شده را ریز ریز کنید و دوباره در یک لیتر آب به  مدت دوازده دقیقه بجوشانید در دقیقه دهم مقدار هشت گرم شیرین بیان و پوست یک لیمو را به داخل آن بریزید  سپس کنار بگذارید صاف کنید. روزی دو تا سه فنجان به فاصله بنوشید.


2.درمان برونشیت مزمن و ناراحتی های ریه

یک دسته از ساقه وبرگ های علف هفت بند را بشویید و درماشین آب سبزی گیری بریزد و شیره آن را بکشید و هر روز سه قاشق قهوره خوری از آن بنوشید. خوردن این شیره علف هفت بند خاصیت نرم کنندگی دارد و در عین حال ضد ورم است با مصرف آن سرفه های پی در پی شما رو با کاهش خواهد رفت.


3.درمان یرقان،سنگ کیسه صفرا

عین تجویزی که در مورد عفونت های کلیه داده شده عمل کنید درمان خواهید شد.

طبع علف هفت بند


4.درمان اختلال هاضمه و ترشی معده

 عین دستور درمورد عفونت های کلیوی راعمل کنید درمان خواهید شد و کلیه اختلالات معده شما بر طرف خواهد شد.


5.درمان اگزما

 خوردن شیرعلف هفت بند تصفیه کننده ی خون است ،درضمن نوشیدن شربت آن بسیار مفید است اگزمای کهنه و مزمن را برطرف می نماید  دستور تهیه شیره و شربت آن در سطور بالا داده شده عینا”استفاده کنید.


6.درمان روماتیسم و نقرس

کسانی که دچار این ناراحتی ها هستند آب ساقه و برگ های تازه ی علف هفت بند درمان آن ها می باشد . همچنین مصرف روزانه سه فنجان از شربت جوشانده ریشه ی علف هفت بند برای آنها نافع است طرز تهیه شیره گیاه و جوشانده ی ریشه در بالا داده شده است.


نحوه استفاده از گیاه علف هفت بند

برای استفاده از خواص درمانی این گیاه تنها کافی است مقدار سی گرم گیاه هفت بند خشک شده را در یک لیتر آب جوش بریزید سپس اجازه دهید تا به خوبی به مدت ده دقیقه بر روی حرارت بجوشد. اکنون آن را صاف کرده و با کمی عسل ارگانیک شیرین کنید.جوشانده علف هفت بند آماده است.

شما می توانید روزانه یک فنجان از این جوشانده را در سه نوبت صبح – ظهر و شب بنوشید و بدین شکل بسیاری از بیماری ها را درمان کنید. ذکر این نکته ضروری است که ریشه ی علف هفت بند پس از خشک شدن تمایل زیادی به سیاه شدن پیدا می کند شما وقتی قصد مصرف ریشه ی آن را دارید کاملا مواظب باشید که ریشه سیاه نشده باشد  اگر سیاه بود آن را دور بریزید.

جوشانده علف هفت بند


مضرات استفاده از گیاه علف هفت بند

مهمترین مضرات علف هفت بند تحریک سیستم عصبی و بروز تشنج می باشد که این عارضه نیز دراثر مصرف نادرست یا زیاده روی درمصرف این گیاه ایجاد می گردد. برای درامان ماندن از عوارض علف هفت بند از مصلح هفت بند که روغن بادام شیرین و شکر می باشد استفاده نمایید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *