میوه گوجی‌بری چیست و از کجا آن را تهیه کنیم؟ + چربی‌سوزی و درمان کبد چرب با گوجی‌بری

میوه گوجی‌بری یکی از قوی ترین چربی سوزهای جهانی است که به عنوان معجزه ای بی نظیر برای درمان کبد چرب،لاغری و کاهش وزن و کاهش کلسترول خون شناخته شده است .این میوه بسیار انرژی زا بوده و به علت دارا بودن فیبر بالا و طعم دلچسبی که دارد میان وعده ای بسیار مفید و کم کالری به شمار می آید .چنان چه می خواهید در مورد این میوه خوشمزه اطلاعات بیشتری به دست آورید مطالعه مقاله امروز سلامت وب را به شما پیشنهاد می کنیم.

میوه گوجی بری معرفی

میوه گوجی بری با نام انگلیسی Goji berry و نام علمی Lycium barbarum یکی از بهترین، قوی‌ترین و پر خاصیت‌ترین میوه‌هایی است که در بازار به فروش می‌رسد. این میوه فوق‌العاده ظاهری شبیه به میوه ذغال‌اخته یا زرشک داشته و به علت دارا بودن خواص درمانی بی‌شمار شهرت جهانی دارد. نام‌های دیگر گوجی‌بری شامل ولف‌بری و گوجه‌بری بوده و و استفاده از این گیاه به زمان های بسیار دور باز می گردد .چنان چه می خواهید در مورد تاریخچه این گیاه اطلاعات بیشتری به دست آورید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.


تاریخچه استفاده از گوجی‌بری

این میوه یکی از پر خاصیت‌ترین انواع تمشک‌هاست که از دیرباز یعنی از 2000 سال پیش در ژاپن و چین به جهت دارا بودن خواص درمانی فراوان از این میوه استفاده می‌کنند. این میوه اولین بار توسط یکی از محققان در منطقه هیمالیا کشف شد و پس از مطالعات فراوان بر روی آن و اعلام اثرات درمانی فراوان این ماده گوجی‌بری به میوه‌ای محبوب و پر طرفدار تبدیل گشت به طوری که آن را به نام الماس قرمز نیز می‌شناسند.


مشخصات ظاهری درخت گوجی‌بری

این گیاه متعلق به خانواده سولاناسه ( سیب زمینی- بادمجان- فلفل و …) می‌باشد. درختچه گوجی‌بری ارتفاعی بین 1 تا 3 متر داشته و در تمام مناطق کشور به جز جنوب کشور قابلیت کاشت و پرورش را دارد. بهترین زمان کاشت بذر نیمه دوم سال بوده و گل های درخت در اواخر خرداد ماه و اوائل ماه تیر ظاهر می‌شوند و پس از گذشت 5/1 تا 3 ماه تبدیل به میوه شده و می‌توان آن‌ها را برداشت نمود. میوه گوجی‌بری بسیار کوچک و دارای قطری در حدود 2 سانتی‌متر است که در ابتدا رنگ آن نارنجی بوده و سپس به رنگ قرمز در می‌آید. طعم گوجی‌بری ترش و شیرین و مابین طعم گیلاس و بلوبری بوده و طبع آن سرد می‌باشد و قسمت‌های مورد استفاده این گیاه برگ و میوه آن می‌باشد.


ارزش غذایی گوجی‌بری

این میوه بسیار کم کالری و بدن چربی است و سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. ویتامین‌های آ،‌ ث، ب و ای به همراه کلسیم، آهن، سلنیوم، پتاسیم، فسفر، منیزیم،و منگنز در این میوه به وفور یافت می‌شود. این میوه حاوی اسید‌های چرب اشباع از قبیل آلفا لینولئیک‌اسید و آمینواسید‌ها و ترکیباتی مانند بتاکاروتن، لیکوپن، زیگزانتین و… می‌باشد و همچنین سطح ویتامین ث موجود در این میوه 500 برابر بیشتر از پرتقال می‌باشد.


خواص و مزایای استفاده از گوجی‌بری

این ماده غذایی به علت دارا بودن ترکیبات خاص و بی‌نظیر غذایی میوه‌ای بسیار مقوی و مغذی است که می‌تواند در تأمین ویتامین‌ها و عناصر معدنی مورد نیاز بدن نقش مهم و گسترده‌ای داشته باشد. در ادامه می‌توانید با مهم‌ترین خواص درمانی گوجی‌بری آشنا شوید.


1- ضد سرطان

این میوه حاوی آنتی‌اکسیدان فراوانی است که از اثرات مخرب استرس اکسیداتیو بر روی سلول‌ها و بافت‌های بدن جلوگیری می‌کنند. همچنین وجود سطح بالایی از ویتامین ث در این میوه توانایی بدن را در مقابله را در عوامل بیماری‌زا افزایش داده و در نتیجه مصرف این میوه در پیشگیری از تشکیل سلول‌های سرطانی، رشد و پیشرفت آن‌ها از اهمیت فوق‌العاده بالایی برخوردار می‌باشد. بر اساس مطالعات انجام شده گوجی‌بری از رشد و پیشرفت تومور‌های دستگاه تناسلی و دستگاه گوارش جلوگیری کرده و سبب کاهش سطح سیتوکین‌های التهابی و پاکسازی سموم از بدن می‌شود.


2- زیبایی پوست

ویتامین ث، ویتامین آ و بتاکاروتن موجود در این میوه به سلامت و زیبایی پوست کمک می‌کند مصرف این میوه از پوست در برابر اشعه‌های زیان‌بار خورشید محافظت کرده و زیبایی، شادابی و طراوت را برای پوست به ارمغان می‌آورد. این میوه بهترین و قوی‌ترین روشن کننده، لیفت کننده و جوان کننده پوست بوده و بسیاری از مشکلات پوستی را به آسانی درمان می‌نماید.


3- سلامت چشم

سطح بالای ویتامین آ و بتاکاروتن در گوجی‌بری ( این میوه ده برابر هویج ویتامین آ دارد) آن را به یک سوپر غذا برای محافظت از سلامتی چشم تبدیل نموده است. وجود سطح بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها هم چون زیگزاتنین از چشم در برابر بیماری‌های چشمی مرتبط با سن مانند دژنراسیون ماکولا محافظت نموده و سلامت چشم را تضمین می‌نماید.


4- درمان دیابت

مصرف گوجی‌بری به دلیل کنترل ترشح انسولین و سطح گلوکز در خون برای بیماران دیابتی نیز مفید و سودمند می‌باشد. به علت طعم شیرین این میوه، گوجی‌بری جایگزین بسیار مناسبی به جای قند هنگام صرف چایی بوده و میان وعده‌ای مفید و سودمند برای این دسته از بیماران به شمار می‌رود.


5- قاتل کبد چرب

کبد چرب متأسفانه یکی از بیماری‌های شایع قرن اخیر است که بیشتر به علت مصرف غذا‌های آماده و نیمه آماده و کم تحرکی ایجاد می‌شود. این بیماری در صورت عدم کنترل و پیشرفت پیش زمینه ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد  به شمار آمده و از همین رو تشخیص و درمان به موقع آن از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. گوجی‌بری چربی‌سوزی بسیار قوی است لذا مصرف آن با شیرین بیان برای پاکسازی کبد و درمان کبد چرب نافع می‌باشد.


6- تقویت قدرت باروری

مصرف گوجی‌بری به علت دارا بودن سلنیوم سبب افزایش تولید اسپرم و تحرک آن‌ها در مردان می‌گردد. همچنین می‌تواند فرایند تخمک‌گذاری در زنان را بهبود بخشیده و قدرت باروری در زنان و مردان را افزایش داده و تقویت نماید.


7- لاغری و کاهش وزن

با توجه به خاصیت چربی‌سوزی بالای این میوه مصرف گوجی‌بری برای لاغری و رهایی از چاقی نیز مفید و سودمند می‌باشد. با مصرف این میوه به صورت روزانه به علت افزایش متابولیسم بدن به راحتی از شر چربی‌های تجمع یافته در تمامی مناطق بدن علی‌الخصوص شکم رها شده و لاغری شکم را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تجربه نمایید.


8- درمان کم‌ خونی

این میوه دارای سطح بالایی از آهن و ویتامین ث می‌باشد به طوری که میزان آهن موجود در گوجی‌بری 15 برابر بیشتر از اسفناج و میزان ویتامین ث موجود در آن بیست برابر بیشتر از لیمو ترش می‌باشد. لذا مصرف این میوه در درمان کم‌خونی، افزایش گلبول‌های قرمز و افزایش جذب آهن در بدن بسیار مؤثر می‌باشد.


9- کاهش کلسترول

این میوه در کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید هم بسیار مؤثر بوده و جزء پرطرفدارترین محصولات کاهنده چربی خون می‌باشد. جهت کاهش چربی خون می‌توانید دمنوش گوجی‌بری یا مکمل گوجی‌بری را از داروخانه‌ها خریداری نمایید.


10- سایر خواص

  • درمان اختلالات مربوط به هورمون تیروئید
  • تنظیم فشار خون
  • درمان مشکلات مربوط به یائسگی
  • درمان رفلاکس معده
  • افزایش قدرت حافظه و …

روش مصرف گوجی‌بری

روزانه می‌توانید بین 10 تا 20 عدد گوجی‌بری را مصرف کنید. بهترین زمان مصرف این میوه صبح‌ها در طی روز می‌باشد. همچنین می‌توانید از این میوه به صورت دمنوش و یا جهت تهیه کیک، کوکی و سالاد نیز استفاده کنید. بهتر است بدانید در صورت مصرف گوجی‌بری به صورت خشک شده این محصول قبل از خشک شدن شسته شده است و نیازی به شست و شوی مجدد آن نمی باشد اما چنان چه قصد شستن مجدد آن را دارید به اندازه مصرف هر وعده گوجی‌بری را شسته و بلافاصله مصرف کنید تا خواص و ارزش غذایی این میوه از بین نرود.


نحوه خرید و قیمت گوجی‌بری

این محصول پر‌فروش در تمامی فروشگاه‌های معتبر عرضه کننده میوه و خشکبار به صورت تازه و خشک جهت خرید موجود می‌باشد. قیمت گوجی‌بری بر اساس نوع بسته بندی و وزن و کیفیت آن تعیین شده که در هنگام خرید گوجی‌بری به اطلاع مشتری خواهد رسید.


عوارض مصرف گوجی‌بری

مصرف گوجی‌بری به صورت نرمال و طبیعی می‌تواند مزایای بی‌شماری را برای سلامتی بدن شما به همراه داشته باشد. اما زیاده‌روی و مصرف نادرست گوجی‌بری می‌تواند سبب بروز عوارض گوجی‌بری هم‌چون آلرژی در افراد حساس، بی‌خوابی، تشدید علائم آرتروز،‌اسهال و کاهش اشتها گردد. مصرف این میوه در دوران بارداری و شیردهی و هم‌زمان با مصرف دارو‌های کاهنده قند و فشارخون یا داروهای رقیق کننده خون مجاز نمی‌باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *