سنگ کلیه چیست؟+مواد غذایی مضر برای سنگ کلیه

سنگ کلیه یکی از رایج‌ ترین مشکلاتی است که می تواند کلیه های شما را درگیر نماید و درد و ناراحتی فراوانی را برایتان به همراه آورد .سنگ کلیه عمدتا به علت افزایش سن ،عدم تحرک و چاقی،ابتلا به دیابت ،کارکرد نادرست دستگاه ادراری ،عوارض مصرف برخی از داروها و عوامل وراثتی بروز پیدا می کند و بر طبق آمارها از هر 10 نفر 1 نفر به سنگ کلیه مبتلا می باشد.برای این که در مورد این بیماری اطلاعات بیشتری را کسب کنید توصیه می کنیم به مقاله سلامت وب امروز توجه بفرمایید .

سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه رسوبات کوچک و سختی از جنس نمک ،کلسیم و اسید اوریک می باشد که از مواد طبیعی موجود در بدن ما تشکیل شده است و با قرار گرفتن و جا به جایی در دستگاه ادراری می توانند در دفع ادرار اختلال ایجاد کرده و سبب دردناک شدن تخلیه ادرار گردند .این عارضه در دراز مدت و در صورت عدم درمان می تواند سبب بروز مشکلات جدی در شما شود.

سنگ کلیه و علایم آن


انواع سنگ کلیه

انواع سنگ کلیه شامل موارد زیر می باشد:

  1. کلسیم فسفات
  2. سیستین
  3. اگزالات کلسیم
  4. اسید اوریک

از این موارد، سنگ های با ماهیت اگزالات کلسیم بیشتر در انسان دیده می شود.


 سنگ کلیه به چه علت به وجود می آید؟

سنگ کلیه با دارا بودن سایز های متفاوت به علت تجمع مواد معدنی در ادرار به وجود می آیند .این امر به علت مصرف کم مایعات در طی روز و تغلیظ ادرار انجام می شود .در صورتی که سنگ در کلیه باقی بماند این عارضه فاقد علامت بوده و در صورت جا به جایی سنگ ها و ورود آن ها به حالب شما دچار درد و مشکلاتی در دستگاه ادراری خواهید شد.

 نشانه های ابتلا به سنگ کلیه

علایم ابتلا به سنگ کلیه شامل موارد زیر می باشد:

  1. درد در پشت ،شکم و پهلو
  2. درد و سوزش در هنگام دفع ادرار
  3. تکرر ادرار
  4. نیاز فوری به دفع ادرار
  5. مشاهده خون در ادرار
  6. ادرار کدر و بد بو
  7. تهوع و استفراغ
  8. کم کم خارج شدن ادرار
  9. تب و لرز

 سنگ کلیه چگونه تشخیص داده می شود؟

پس از مشاهده هر یک از علایم بالا به یک اورولوژیست مراجعه کنید .پزشک با درخواست انجام یک سونوگرافی ساده ، آزمایش ادرار و خون و سی تی اسکن یا ام آر آی با تزریق ماده حاجب به وجود این بیماری در وجود شما پی می برد .

تشخیص سنگ کلیه


سنگ کلیه چگونه درمان می شود؟

راه های فراوانی برای درمان سنگ کلیه وجود دارد که در زیر به صورت فهرست وار بیان می شود:

  1. دارو درمانی استفاده از مسکن ها برای کاهش درد و داروهایی مانند سنکول و قرص دفع سنگ کلیه
  2. استفاده از سنگ شکن با استفاده از امواج صوتی و شوکی
  3. جراحی

روش های خانگی برای درمان سنگ کلیه

سازمان های پیشرو در زمینه سلامتی در مورد افزایش آمار تعداد بیماران مبتلا به بیماری کلیوی بسیار نگران هستند. کلیه یکی از اعضای بدن ماست که به عنوان یک فیلتر در بدن عمل می کند و  از طریق ادرار کردن سموم و آب اضافی را از بدن خارج می نماید.اگر از وجود سنگ کلیه رنج می برید در کنار استفاده از دستورات پزشکتان می توانید از روش های خانگی برای درمان سنگ کلیه خود استفاده نمایید .با پرهیز و خودداری از مصرف مواد غذایی که در ادامه سلامت وب امروز معرفی می شود می توانید از عود مجدد سنگ کلیه جلوگیری کنید.

1-کافئین

اگر از سنگ کلیه رنج می برید می بایست مصرف کافئین خود را محدود نمایید. شما نباید بیش از 2 فنجان قهوه، چای و نوشیدنی های حاوی کافئین را در طول روز مصرف کنید.
انواع سنگ کلیه

2-مواد غذایی غنی از سدیم

برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه و برهم خوردن تعادل میان الکترولیت های کلسیم و سدیم از مصرف مواد غذایی حاوی سدیم به میزان فراوان پرهیز کرده و مصرف غذاهای فرآوری شده و کنسروی را به علت داشتن نمک فراوان محدود نمایید .
قرص دفع سنگ کلیه

3-مواد غذایی پروتئینی

مصرف مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت و ماهی را محدود نموده و حتی الامکان آن ها را به شیوه آب پز طبخ نمایید تا از عوارض چربی و مضرات آن برای کلیه هایتان در امان بمانید .

علایم ابتلا به سنگ کلیه


5- مواد غذایی حاوی کلسیم

اگر از وجود سنگ کلیه رنج می برید باید مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم و ویتامین د را محدود نمایید .شما باید از مواد غذایی حاوی کلسیم به میزان بسیار کم استفاده کنید و در صورت مکمل های حاوی کلسیم، روغن ماهی یا ویتامین D با پزشک خود مشورت کنید.

درمان سنگ کلیه


7-ماهی های چرب

اگرچه ماهی یکی از غذاهای مفید برای سلامتی است اما مصرف ماهی های چرب در تشدید سنگ کلیه و عوارض آن نقش بسزایی دارد .بنابراین بهتر است از افراط در مصرف این دسته از ماهی ها جدا اجتناب فرمایید .

8-مارچوبه

اگرچه گیاه مارچوبه اغلب به عنوان یک ماده دیورتیک استفاده می شود، اما اگر بیماری از سنگ های کلیوی رنج می برد، باید از مصرف مارچوبه خودداری نماید.


تذکرات مهم

  1. بیش از 85 گرم گوشت در هر وعده غذایی مصرف نکنید.
  2. مصرف کافئین، غذاهای سرخ شده و سس سالاد را محدود کنید.
  3. مقدار کافی آب بنوشید.
  4. برای جلوگیری از بروز سنگ های کلیه کربوهیدرات ها، پرتقال و لیمو  مصرف کنید.
  5. و در نهایت با پیروی از دستورات پزشکتان و مصرف داروها به طور منظم این بیماری  را درمان نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *