کبدچرب چیست؟+پیشگیری از کبد چرب با رژیم غذایی

سندرم کبدچرب امروزه در میان جوانان به بیماری بسیار رایجی تبدیل شده است و مهم ترین علت بروز آن پیروی از عادت های غذایی ناسالم است. کبد چرب مانند چربی شکم نبوده و شما نباید آن را به عنوان یک مشکل کبدی جزئی نادیده بگیرید. به محض اینکه تشخیص کبد چرب برای شما داده شد می بایست به فکر درمان این عارضه باشید و در درمان آن به هیچ عنوان سهل انگاری ننمایید.چرا که این اختلال کبدی در صورت عدم درمان می تواند عواقب ناگواری را برای سلامتی شما به همراه داشته باشد .استفاده از داروها اگر چه همیشه راه درمان بیماری هاست اما در راه درمان این عارضه بهتر است تغییراتی را در رژیم غذایی خود اعمال نموده و با داروهای خانگی کبدچرب خود را درمان نمایید .در سلامت وب امروز شما را با کبد چرب و راه های پیشگیری از ابتلا به کبدچرب آشنا می کنیم.

کبدچرب چیست؟

کبدچرب یکی از علایم کارکرد نادرست کبد در انجام وظایف حیاتی خویش می باشد .کبد یکی از حیاتی ترین ارگان های بدن است که در صورت بروز اختلال در عملکرد آن سلامت کلی بدن را تهدید خواهد نمود .عارضه کبدچرب پیامد کم تحرکی و چاقی ،مصرف بیش از اندازه مواد غذایی چرب و شیرین و … می باشد که عدم تشخیص و درمان به موقع آن می تواند زمینه ساز سیروز کبدی و در نهایت افزایش ریسک ابتلا به سرطان کبد در افراد مبتلا به کبدچرب باشد .

لیست غذایی کبدچرب


علایم ابتلا به کبدچرب

  • بوی بد دهان
  • ایجاد گودی و سیاهی زیر چشم
  • آسیب های پوستی
  • خستگی بیش از حد
  • ناتوانی در نوشیدن و هضم آب
  • ایجاد لک های تیره بر روی پوست
  • تیره شدن رنگ ادرار و مدفوع
  • احساس طعم تلخ صفرا در دهان
  • زرد شدن سفیدی چشم
  • بزرگ شدن شکم

درمان فوری کبد چرب


کبدچرب چگونه تشخیص داده می شود ؟

کبدچرب به سادگی با انجام یک آزمایش ساده خون برای بررسی سطح آنزیم های کبدی در خون مانند(SGOT یا AST) و (SGPT یا ALT) قابل تشخیص بوده و با انجام یک سونوگرافی از کبد می توان به طور کامل درجه کبدچرب را نیز مشخص نمود .کبدچرب در سه گرید 1،2و 3 قابل مشاهده و تشخیص بوده که در صورت بالا بودن گرید کبدچرب می بایست هرچه سریعتر اقدامات درمانی لازم را در این زمینه آغاز نمود .

صبحانه مناسب برای کبد چرب


کبدچرب چگونه درمان می شود ؟

روش های بی شماری برای درمان کبدچرب وجود دارد که مهم ترین آن اصلاح رژیم غذایی ، افزایش میزان تحرک روزانه و کاهش وزن می باشد .در کنار این روش ها استفاده از دارویی به نام قرص لیورگل نیز می تواند در این زمینه اثرات سودمندی به همراه داشته باشد .برای این که با غذاهای مفید برای کبد چرب آشنا شوید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید .

 غذاهای مفید برای کبدچرب


پیشگیری از کبد چرب با رژیم غذایی

کبدچرب اساسا به علت جاری شدن بیش از حد چربی در کبد و یا چاقی و متابولیسم نادرست چربی ایجاد می شود. در مراحل اولیه، کبد چرب فاقد علامت بوده و از این رو تشخیص آن کمی دشوار است. اما نکته مهم در درمان این بیماری برگشت پذیر بودن آن است. برای بازگشت سلامتی کبد خود کافیست تا برخی تغییرات را در شیوه زندگی و تغذیه خود ایجدر طول زمان کبد چرب خود را درمان کند. درجه کبد چرب فقط آغاز این وضعیت است و از این رو می توان آن را معکوس کرد.


1- مصرف کربوهیدرات ها را کاهش دهید

اگرچه  کربوهیدرات پس از جذب در بدن، برای تولید انرژی برای بدن شما مورد استفاده قرار می گیرد اما مصرف کربوهیدرات های اضافی در  کبد تبدیل به چربی شده و در همان جا ذخیره می گردد . بنابراین برای درمان این عارضه و جلوگیری از رسوب چربی در کبد از  منابع بالای کربوهیدرات مانند ماکارونی، نان و برنج در برنامه غذایی خود کمتر استفاده کنید .جهت استفاده از یک صبحانه مناسب کبد چرب، از نان سبوس دار و پنیر کم چرب و سبزی استفاده کنید .

جدول رژیم غذایی کبدچرب


2- میزان پروتئین و سبزیجات را در برنامه غذایی خود افزایش دهید

مصرف بیشتر پروتئین ها و سبزیجات سبز برگ برای معکوس کردن این شرایط، گزینه بسیار مناسبی به شمار می رود . فیبر موجود در سبزیجات به شما کمک می کند تا گرسنگی را از خود دور کرده و وزنتان را کاهش دهید . پروتئین با ساخت عضله به کاهش وزن کمک کرده و همچنین قند خون خود را پایدار نگه می دارد. شما می توانید تخم مرغ، گوشت، حبوبات، آجیل،آووکادو، روغن زیتون و شکلات تلخ را برای تامین پروتئین مورد نیاز روزانه تان در برنامه غذایی بگنجانید .همچنین ذرت را در لیست غذایی کبد چرب از یاد نبرید . چرا که ذرت به علت دارا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع  یکی از بهترین داروهای خانگی برای درمان بیماری کبدچرب است.

عوارض کبد چرب


درمان فوری کبد چرب

جهت درمان فوری کبد چرب می توانید از سیر و پیاز استفاده کنید .مصرف پیاز و سیر در جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ های خون، کاهش کلسترول بد و درمان کبدچرب نقش بسیار موثری دارد .همچنین با انجام تمرینات منظم ورزشی نظیر پیاده روی، دویدن، شنا و سایر اشکال تمرینات تناسب اندام بدن را برای سوزاندن چربی و تقویت عضلات مهیا کنید.در این راستا از نوشیدن روزانه چای سبز ،مصرف مرکبات ،گوجه فرنگی،رزماری ،زردچوبه ،زنجبیل ،فلفل قرمز و گیاه قاصدک غافل نشوید .


جدول رژیم غذایی کبد چرب

بر طبق جدول رژیم غذایی کبد چرب 10 ماده غذایی سودمند زیر می توانند در درمان کبدچرب به شما کمک بسیاری نموده و از کبد شما در برابر عوارض کبد چرب محافظت کنند .در زیر این 10 ماده غذایی به صورت فهرست وار خدمتتان ارائه می شود که با مصرف آن ها در رژیم غذایی کبد چرب گرید  2 به راحتی می توانید گرید کبد چرب خود را معکوس نمایید .

  1. دانه آفتابگردان
  2. روغن زیتون
  3. چای سبز
  4. میوه هایی دارای آنتی اکسیدان نظیر خانواده توت ها
  5. ماهی های چرب

درمان کبد چرب با خاکشیر

درمان کبد چرب با خاکشیر یکی از راهکارها و تدابیر طب سنتی برای درمان این بیماری است که تاکنون نتایج مثبتی را در این راه به همراه داشته است .خاکشیر با اصلاح طبع کبد و پاکسازی کبد از چربی های انباشته شده به راحتی اختلالات کبدی را درمان نموده و بهترین دشمن کبدچرب به شمار می رود .برای اثر بخشی خاکشیر در درمان این عارضه تنها کافیست تا خاکشیر را با ترنجبین مخلوط نموده و هر روز صبح ناشتا از این نوشیدنی میل بفرمایید .

درمان کبد چرب با خاکشیر

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *