بیماری پوستی میلیا چیست؟+علل پیدایش و روش های درمان میلیا

بیماری پوستی میلیا نوعی بیماری کم عارضه است که به صورت برجستگی های بسیار کوچک و سفید رنگ می تواند پوست را در هر سنی تحت تاثیر قرار داده و زیبایی را دستخوش تغییر نماید .در بیشتر مواقع این کیست های کوچک خود به خود از بین رفته و در صورت عدم از بین رفتن آن ها روش های متعددی وجود دارد که شما با استفاده از آن ها می توانید آن ها را از بین برده و میلیا را درمان نمایید.اگر می خواهید در مورد میلیا و این که چگونه می توانید میلیا را از بین ببرید اطلاعات دقیق و کاملی کسب کنید با سلامت وب امروز همراه باشید.

بیماری پوستی میلیا چیست؟

بیماری پوستی میلیا Milia به نوعی کیست های کوچک سفید اطلاق می شود که بیشتر در زیر چشم ،بر روی بینی و گونه ها ظاهر می شوند و این وضعیت بیشتر به علت تجمع کراتین در زیر پوست این اتفاق می افتد.این مشکل پوستی می تواند در هر سن و هر فردی با دارا بودن هر نوع رنگ پوست بروز پیدا کرده و خوشبختانه این کیست ها فاقد خارش و درد می باشند.

انواع میلیا


انواع میلیا

انواع میلیا بر اساس سن شروع آن ها ، علل و منطقه بروز آن ها بر روی پوست به دو دسته زیر طبقه بندی می شوند:

  • میلیای اولیه در اثر تجمع کراتین در زیر پوست ایجاد شده و بیشتر بر روی صورت  نوزادان و بزرگسالان تشکیل می گردد.
  • میلیای ثانویه شکل و ظاهری مشابه میلیای اولیه داشته و در اثر مسدود شدن منافذ پوست بر اثر آسیب های پوستی ایجاد می شوند.

علل ایجاد بیماری پوستی میلیا

مهم ترین علل بروز بیماری پوستی میلیا را می توان موارد زیر برشمرد:

  • علل مادرزادی
  • آسیب های وراده ناشی از نور خورشید به پوست
  • استفاده از کرم های آرایشی و بهداشتی به مدت طولانی در طی روز
  • عدم مراقبت صحیح از پوست
  • استفاده از داروهای خاصی مانند پمادهای استروئیدی 
  • عدم لایه برداری پوست
  • ابتلا به برخی بیماری ها همانند بیماری لوپوس

روش های درمان بیماری پوستی میلیا

در بیشتر موارد کیست های میلیوم به صورت خود به خود از بین می روند اما چنان چه قصد از بین رفتن آن ها را دارید می توانید از روش های زیر برای درمان بیماری پوستی میلیا استفاده نمایید.


1.برای داشتن پوستی شفاف روزانه صورت خود را تمیز کنید.

با استفاده از روش های صحیح مراقبت از پوست ، خود را از شر میلیا خلاص کنید. صورت خود را دوبار در روز با آب گرم بشویید.پس از آن شما می بایست از پاک کننده سبک و ملایم استفاده کنید.پاک کننده را به آرامی به مدت 20-30 ثانیه به پوست خود بمالید و سپس پوستتان را کاملاً آبکشی کرده و صورتتان را با یک حوله تمیز خشک کنید.

بیماری میلیا چیست؟


2.برای پاکسازی پوست از لایه بردار استفاده کنید.

نوجوانان و بزرگسالان باید میلیا را با استفاده از روش های لایه برداری درمان نمایند. شما می توانید از یک محصول لایه بردار استفاده کنید.اگر میلیا گسترده و همراه با خشکی پوست است ، استفاده از یک کرم مرطوب کننده لایه بردار ایده خوبی است. مرطوب کننده تجمع سلول های مرده رادر زیر پوست کاهش داده و لایه برداری باعث می شود پوست شما سلول های مرده ای را که قبلاً تجمع کرده اند آزاد کند.بنابراین به دنبال مرطوب کننده ای باشید که حاوی ویتامین A ،سالسیلیک اسید و فاقد هرگونه روغن سنگین باشد.

50

 


3.محصولات حاوی رتینول را به برنامه مراقبت از پوست خود اضافه کنید.

از رتینول معمولاً برای مبارزه با آکنه و علائم پیری و افزایش شفافیت پوست استفاده می شود. این ترکیب دارای خاصیت لایه برداری است و پوست شما را نرم و شفاف نگه می دارد. برای کسب بهترین نتایج ، از لوسیون های حاوی رتینول مستقیماً بر روی ناحیه پوست که تحت تاثیر میلیا قرار گرفته است ، استفاده نمایید.از رتینول بر روی پلک بالا استفاده نکنید زیرا در صورت وارد شدن به چشم باعث سوزش و آسیب دیدن چشم می شود.

درمان میلیا


4. لایه برداری شیمیایی را در خانه امتحان کنید.

لایه برداری شیمیایی یکی از موثرترین روش ها برای از بین بردن میلیا است و به صورت عمیق پوست شما را پاکسازی می نماید. اگر نمی توانید به متخصص پوست مراجعه کنید ، نگران نباشید. بسیاری از لایه بردارهای شیمیایی در داروخانه ها  وجود دارند که بسیار عالی عمل می کنند و استفاده از آنها آسان است. بدین منظور لایه بردارهای حاوی اسید لاکتیک و گلیکولیک را از داروخانه ها خریداری کنید.

پماد برای درمان میلیا


5.از بخور برای باز کردن منافذ پوست خود استفاده کنید.

بازکردن و تمیز کردن منافذ پوست راهی عالی برای داشتن پوستی شفاف تر است. برای بخور پوست، یک کاسه بزرگ را با آب تقریبا جوش پر کنید. با دقت روی کاسه خم شوید و صورت خود را نزدیک آب قرار دهید. یک حوله را روی سر خود بکشید و 5 تا 10 دقیقه به همین حالت بمانید تا با بخور پوست خود منافذ پوست را به سرعت و به آسانی باز نمایید.

تخلیه میلیا


6.از ماسک های خانگی استفاده کنید.

 تخم مرغ حاوی رتینول است ، بنابراین استفاده از ماسک تخم مرغ سه بار در هفته می تواند به پاکسازی پوست شما کمک کند. برای تهیه این ماسک 1 عدد سفیده تخم مرغ ، ½ قاشق چای خوری روغن بادام ، 1 قاشق غذاخوری ماست ساده و 1 قاشق غذاخوری عسل  را با هم ترکیب کرده و خمیر به دست آمده را بر روی نواحی دارای میلیا بمالید. ماسک را به مدت 30 دقیقه بر روی پوست صورت بگذارید ، سپس پوستتان را با آب گرم بشویید و خشک کنید.جهت درمان خانگی میلیا علاوه بر ماسک نامبرده از سیر،آلوئه ورا،روغن نارگیل ،عسل و … می توانید استفاده نمایید.

درمان خانگی میلیا


به متخصص پوست مراجعه کنید.

اگر متوجه شدید که درمان های خانگی برای خلاص شدن از شر میلیا موثر نمی باشد به متخصص پوست مراجعه کنید. در طی این ملاقات زمان شروع بیماری پوستی میلیا ،منطقه گسترش یافته و تمامی روش های درمانی خانگی که از آن ها استفاده نموده اید را به همراه داروهای مصرفی و یا ابتلا به بیماری های زمینه ای را به پزشکتان اطلاع دهید.

صابون برای میلیا


برای پاکسازی عمیق پوست خود و رفع بیماری پوستی میلیا از لیزر و سایر تکنیک ها استفاده کنید.

استفاده از لیزر برای پاکسازی عمیق پوست یکی از تکنیک های بسیار موثر برای درمان و از بین بردن میلیاست .در درمان میلیا با لیزر یک پرتو کوچک لیزر به‌منظور حذف کیست بر روی نواحی پوست متمرکز شده و میلیا را از بین می برد.سایر تکنیک ها هم چون میکرودرم ابریژن ،سرمادرمانی (کرایوتراپی)، گرمادرمانی (دیاترمی) و لایه برداری شیمیایی نیز می توانند در رفع و تخلیه میلیا موثر و کاربردی به شمار آیند.

درمان میلیا با لیزر


برای درمان بیماری پوستی میلیا از دارو استفاده کنید.

برای درمان میلیا با دارو بهتر است تا بدانید مصرف مکمل های حاوی نیاسین یا ویتامین B3 ،بیوتین یا ویتامین H و یا آنتی بیوتیکی به نام مینوسایکلین  به حفظ سلامت پوست کمک کرده و می تواند میلیا را درمان کند.لازم به ذکر است تا بدانید که قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل حتما با پزشک خود مشورت کنید.

درمان میلیا با دارو


مصرف Q10 را افزایش دهید.

افزایش میزان سطح کو آنزیم 10 Q10 در بدن شما می تواند به طور طبیعی و بدون استفاده از مکمل ها انجام شود. بدن شما هنگام ورزش Q10 تولید می کند و این ویتامین همچنین می تواند در غذاهایی مانند گوشت و ماهی یافت شود. تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین به حفظ بسیاری از سیستم ها و عملکردهای بدن و به بهبود سلامت پوست شما کمک می کند.
در واقع این فاکتور به عنوان یک امولسیفایر عمل می کند ، چربی ها  را از پوست خارج کرده و با دفع چربی اضافی پوست سبب باز شدن منافذ مسدود شده ،از بین رفتن سلول های مرده و درمان میلیا می گردد.

11


چگونه از بروز بیماری پوستی میلیا پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز میلیا به موارد زیر توجه نموده و با عمل به توصیه های نامبرده از پوستتان مراقبت نمایید:

  • برای محافظت از پوست خود در برابر آفتاب ، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. میلیا گاهی اوقات در اثر آسیب ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید ایجاد می شود. بنابراین همیشه از کرم های ضد آفتاب با درجه SPF 30 یا بالاتر در قسمت هایی از پوست خود که در معرض آفتاب قرار می گیرند استفاده کنید. 
  • در صورت بروز بثورات پوستی بلافاصله آن ها را درمان کنید. بثورات پوستی می تواند به پوست آسیب رسانده و باعث ایجاد تاول بر روی پوست شود که همین امر پیش زمینه ای برای ایجاد میلیا به شمار می آید.
  • هنگام راه رفتن در بین گیاهان مراقب باشید تا از بثورات ناشی از تماس با گیاهانی مانند پیچک سمی و سماق سمی بر روی پوست جلوگیری کنید. 
  • سوختگی های درجه یک را در خانه با دقت درمان کنید. سوختگی درجه یک منبع شایع آسیب پوستی میلیا است که عموما باعث قرمزی و التهاب پوستی  می شوند. 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top