ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا چیست و از چه موادی تشکیل شده است؟+موارد استفاده پاپریکا

شاید شما نیز در رسپی های تهیه بسیاری از غذاها نام ادویه پاپریکا را شنیده و یا دیده باشید و علاقمندید بدانید تا ادویه پاپریکا چیست؟از چه موادی تشکیل شده است و موارد استفاده آن کدام است ؟با مطالعه سلامت وب امروز شما می توانید اطلاعات بسیار جالبی را در مورد این ادویه فوق العاده معطر کسب نموده و پاسخ تمامی سوالات ذکر شده را به راحتی پیدا کنید .

ادویه پاپریکا در یک نگاه

ادویه پاپریکا (paprika) نوعی ادویه مجارستانی است که طعم ،عطر و رنگ فوق العاده ای داشته و برای معطر کردن غذاها و طعم دهی بهتر آن ها قابل استفاده می باشد .در واقع این ادویه همان فلفل دلمه ای است که خشک شده و سپس آسیاب می شود. این ادویه حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری، کاروتنوئیدها و آنتی اکسیدان های فراوانی است که فواید بی شماری برای سلامتی دارد .

ادویه پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟


تاریخچه پاپریکا

ادویه پاپریکا در کشورهایی مانند اسپانیا ،مجارستان و کشورهای اروپای مرکزی و ایالات متحده تولید می شود و بر اساس اسناد موجود ترک‌ها و بلغاری‌ های امپراطوری عثمانی در قرن شانزدهم میلادی پاپریکا را برای اولین بار وارد مجارستان کرده اند .اکنون شهرهای کشور مجارستان به نام های کالوسکا و سزگد مراکز اصلی و بزرگ تولید پاپریکا به شمار می‌آیند.

تاریخچه پاپریکا


ترکیبات تغذیه ای ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین Pویتامین کا،ویتامین ای،ویتامین ث،ویتامین آ ، ویتامین ب6 ،ویتامین دی و مواد معدنی ضروری مانند آهن،مس،پتاسیم،منیزیم ،کلسیم و کاروتنوئید ها و آنتی اکسیدان ها است که می تواند مزایای بسیاری را برای بدن شما به ارمغان بیاورد.

خرید پودر پاپریکا


نحوه تهیه ادویه پاپریکا در کشور مجارستان

ادویه پاپریکا از چه موادی تشکیل شده است ؟برای تهیه ادویه پاپریکا در کشور مجارستان ،پس از چیدن فلفل ها به مدت 3 تا 4 هفته  آن‌ ها را در گونی‌ های روزنه‌دار استوانه‌ای باریک و بلند قرار داده تا خشک شوند . پس از گذشت زمان یاد شده آن ها  را شسته،‌ کامل خشک کرده، ‌خرد کرده  و در نهایت آسیاب می‌کنند پودر پاپریکا را بدین طریق تولید می کنند.در هنگام آسیاب تخم فلفل ها نیز آسیاب شده و فلفل ها کمی حرارت داده می شوند تا میزان تندی و رنگ مطلوبی حاصل شود .

مواد تشکیل دهنده ادویه پاپریکا


خواص ادویه پاپریکا برای سلامتی

اضافه کردن یک تکه پاپریکا به وعده های غذایی، به طرز شگفت آوری، مزایای سلامتی بی شماری برایتان به همراه خواهد داشت .  در ادامه برخی از خواص درمانی پاپریکا را می توانید مطالعه نمایید .


1.حفظ سلامت چشم

این ادویه حاوی چهار نوع کارتونئید به نام های لوتئین، زاکسانتیین، بتا کریپتوکسانتین و بتا کاروتن است که همین ترکیبات سبب افزایش خواص آنتی اکسیدانی این ادویه گشته اند .وجود چنین ترکیباتی در این ادویه در حفظ سلامت چشم و جلوگیری از بروز آب مروارید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . بنابراین با مصرف این ادویه می توانید از سلامت چشمان خود محافظت نموده و در تقویت چشم های خود موفق باشید .لوتئین و زاکسنتین بخصوص برای پیشگیری از دژنراسیون ماکولا و آب مروارید مرتبط با سن ضروری می باشند. در عین حال، بتا کریپتوکسانتین و بتا کاروتن به ویتامین A تبدیل شده و سبب افزایش قدرت بینایی شما می شوند.


2.بهبود عملکرد گردش خون

این ادویه معطر و پرطرفدار در بهبود عملکرد سیستم گردش خون تاثیر بسزایی دارد .آهن ،پتاسیم و مس موجود در این ماده گیاهی با تنظیم سطح فشار خون می تواند خطر حمله قلبی، سکته مغزی و آترواسکلروز را کاهش دهد.


3.درمان اختلالات خواب

شما می توانید با استفاده از این ادویه انواع اختلالات خواب را درمان نموده و وضعیت خواب خود را بهبود بخشید. ویتامین B6 موجود در پاپریکا ممکن است اثر روانی و نورولوژیکی موثر داشته و همچنین تولید ملاتونین را افزایش می دهد .این ادویه همچنین سطح نوراپی نفرین و سروتونین، هورمون هایی که با خلق و شادی ارتباط دارند، افزایش داده و از این طریق به بهبود خلق و خو و خواب کمک می کند .

خواص درمانی پاپریکا


4.بهبود سریع زخم ها

بهبود سریع زخم ها با این ادویه به راحتی امکان پذیر می باشد .ویتامین ای موجود در این ادویه به همراه ویتامین ث در ترمیم سریع پوست و بهبود خراش ها و زخم های پوستی اثر فوق العاده ای دارد .


5.کاهش دردهای مفصلی

مصرف این ادویه شگفت انگیزمی تواند در کاهش دردهای مفصلی اثر مثبتی داشته باشد .کپسایسین، یا ماده موثره و فعال موجود در فلفل می تواند در کاهش دردهای مفصلی اثر تسکین دهندگی موثری داشته باشد .


سایر خواص ادویه پاپریکا

  • ضد سرطان
  • کاهنده کلسترول
  • بهترین داروی سرماخوردگی
  • پاکسازی کننده کبد و درمان کبد چرب
  • درمان کننده دیابت
  • تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

ترکیبات تغذیه ای پاپریکا


نحوه نگهداری از پاپریکا

برای نگهداری ادویه پاپریکا می بایست آن را در یک مکان خنک و تاریک و در ظرف در بسته قرار دهید .بهترین زمان ایده آل برای مصرف این ادویه 6 ماه پس از تولید آن است و پس از این زمان پاپریکا طعم و بویش را از دست می دهد .


نشانه های کیفیت بالای ادویه پاپریکا

رنگ پاپریکا تاثیری بر تندی آن ندارد بنابراین پاپریکای قرمز روشن می‌تواند تند یا شیرین باشد. بطور کلی، پاپریکا های بی‌کیفیت‌تر، قرمز کم رنگ و متمایل به قهوه‌ ای بوده و مزه‌ی تندی دارند.


موارد استفاده از ادویه پاپریکا

ادویه پاپریکا در چه غذاهایی استفاده می شود؟طعم ،رنگ و عطر فوق العاده این ادویه می تواند در بهبود طعم غذاها و رنگ آن اثر چشمگیری داشته باشد .شما می توانید در تهیه خورشت ها ،طعم دار کردن ماهی ،گوشت و مرغ ،تهیه ماکارونی ،تخم مرغ ،انواع پاستا،انواع سس،سوپ ها،سالادها و … از این ادویه استفاده کنید .

ترکیبات تغذیه ای پاپریکا


نحوه تهیه ادویه پاپریکا

برای تهیه ادویه پاپریکا یا خرید پاپریکا می توانید به تمامی فروشگاه های معتبر عرضه کننده مواد غذایی و یا عطاری ها مراجعه کنید .در هنگام خرید این ادویه علاوه بر توجه به تاریخ تولید و انقضا ،از استاندارد بودن این محصول اطمینان یابید .قیمت پودر پاپریکا بر اساس وزن ،کیفیت نوع بسته بندی و … محاسبه می شود .

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *