تورم غدد لنفاوی چیست ؟+آنتی بیوتیک مناسب برای تورم غدد لنفاوی

تورم غدد لنفاوی در اثر متورم شدن غدد لنفی و گره های لنفاوی ایجاد می شود .گره های لنفاوی غدد کوچکی هستند که لنف (مایع شفافی که در سیستم لنفاوی گردش می کند ) را فیلتر می کنند. آن ها در پاسخ به عفونت و تومورها متورم شده و در هنگام مواجهه با عفونت یا بیماری ، غدد لنفاوی مسئول مبارزه با عوامل بیماری زا می باشند .با توجه به اهمیت این غدد در بدن بهتر است در مورد این عارضه و روش های درمان آن اطلاعات بیشتری را کسب کنید بدین منظور به سلامت وب امروز توجه بفرمایید .

تورم غدد لنفاوی چیست؟

تورم غدد لنفاوی معمولاً در نتیجه عفونت ناشی از باکتری یا ویروس رخ می دهد و به ندرت تورم غدد لنفاوی در اثر سرطان ایجاد می شود.غدد لنفاوی در بدن در مقابله با عفونت ها نقش اساسی دارند. آن ها به عنوان فیلتر ، به دام انداختن ویروس ها ، باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا عمل می کنند قبل از این که آن ها بتوانند سایر قسمت های بدن شما را آلوده نمایند. مناطقی که می توانید در آن ها متورم شدن غدد لنفاوی را مشاهده کنید  شامل گردن ، زیر چانه ، زیر بغل و کشاله ران می باشد .


چه عواملی باعث تورم غدد لنفاوی می شود؟

گره های لنفاوی در پاسخ به بیماری ، عفونت یا استرس متورم می شوند. گره های لنفاوی متورم یکی از نشانه های تلاش بدن شما برای رهایی و خلاص شدن از شر عوامل بیماری زا می باشد.غدد لنفاوی متورم در سر و گردن معمولاً در اثر بیماری هایی از قبیل عفونت گوش، سرماخوردگی یا آنفولانزا، عفونت سینوس،عفونت HIV، دندان درد و …. مشاهده می شود .سایر شرایط  مانند اختلالات سیستم ایمنی بدن یا سرطان ها نیز می توانند باعث متورم شدن غدد لنفاوی در بدن گردند.

اختلالات سیستم ایمنی که باعث ورم غدد لنفاوی می شود شامل لوپوس و آرتریت روماتوئید است.هرگونه سرطان که در بدن گسترش می یابد می تواند باعث تورم غدد لنفاوی شود. وقتی سرطان از یک ناحیه به غدد لنفاوی سرایت می کند ، میزان بقا کاهش می یابد. لنفوم ، که سرطان سیستم لنفاوی است ، باعث تورم غدد لنفاوی نیز می شود.برخی از داروها و واکنش های آلرژیک به داروها می توانند منجر به تورم غدد لنفاوی شوند.عفونت های مقاربتی مانند سفلیس یا بیماری سوزاک نیز در بروز تورم غدد لنفاوی در ناحیه کشاله ران تاثیر بسزایی دارند.سایر عوامل متورم شدن غدد لنفاوی عبارت است از :

  1. تب
  2. بیماری هوچکین
  3. سرطان خون
  4. متاستاز سرطان
  5. زخم های دهان
  6. سرخک
  7. ورم لوزه
  8. توکسوپلاسموز
  9. زونا

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

گره لنفاوی متورم می تواند به اندازه یک نخود و به اندازه اندازه یک گیلاس باشد.گره های لنفاوی متورم می تواند دردناک بوده و حساس به لمس باشد.علائم دیگری که ممکن است همراه با گره های لنفاوی متورم مشاهده شود شامل سرفه،خستگی،تب،لرز،آبریزش بینی و شدت تعریق می باشد .چنان چه هر یک از این علائم را دارید  با پزشک خود مشورت کنید.


تورم غدد لنفاوی چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک متخصص داخلی یا بیماری های عفونی پس از شنیدن شرح حال شما  در مورد تاریخچه پزشکی از شما سؤال خواهد کرد. از آن جا که برخی بیماری ها یا داروهای خاص می توانند باعث متورم شدن گره های لنفاوی گردند ، ارائه سابقه پزشکی به پزشک شما کمک می کند تا علت بروز این بیماری را به درستی تشخیص دهد.بعد از گفتگو در مورد علائم ، پزشک با معاینه جسمی و بررسی اندازه غدد لنفاوی شما از روش های زیر برای تشخیص ورم غدد لنفاوی استفاده می نماید :

  1. آزمایش خون برای بررسی برخی بیماری ها یا اختلالات هورمونی 
  2. آزمایش تصویربرداری  برای ارزیابی بیشتر غده لنفاوی یا سایر نواحی بدن شما شامل اسکن CT MRI ، تصویر برداری با اشعه X و سونوگرافی می باشد .
  3. بیوپسی غدد لنفاوی که  با حداقل تهاجم و با استفاده از ابزارهای نازک و سوزنی مانند برای خارج کردن نمونه ای از سلول ها از غدد لنفاوی انجام می شود.

تورم غدد لنفاوی چگونه درمان می شود؟

در بعضی موارد ممکن است پزشک بخواهد بدون معالجه گره های لنفاوی کوچک را تحت نظر داشته و هر گونه تغییر در اندازه آن ها را در معاینات دوره ای رصد نماید..در صورتی که علل متورم شدن غدد لنفاوی عفونت ها باشد پزشک  برای از بین بردن آن ها آنتی بیوتیک یا داروهای ضد ویروسی تجویز می کند. رایج ترین آنتی بیوتیک مناسب  برای تورم غدد لنفاوی بر حسب نوع عفونت شامل آزیترومایسین،مترونیدازول،کلوتریمازول،کلاریترومایسین و … می باشد .همچنین ممکن است پزشکتان برای مقابله با درد و التهاب ، داروهایی مانند آسپرین و ایبوپروفن را برایتان تجویز نماید. درمان سرطان ممکن است مستلزم از بین بردن تومور یا هر غده لنفاوی مبتلا باشد. همچنین ممکن است شیمی درمانی برای کوچک کردن تومور به بیمار پیشنهاد گردد.


درمان ورم غدد لنفاوی با طب ابوعلی سینا

ابوعلی سینا مهمترین عوامل ایجاد یا تشدید کننده ورم غدد لنفاوی را ابتلا به ناراحتی های عصبی ، مصرف گرمی (خوراکی های تند و شیرین ) ،مصرف ادویه (خصوصا فلفل) ، افراط در خوردن سیر ،شکلات ،تخمه و روغن آفتابگردان ، خرما ،کشمش ،ارده ،شیره ،کنجد ،عسل ،گردو ،بادام زمینی ،کره بادام زمینی ،بادام هندی، مربای پوست پرتقال،آسپرین، کورتیزون ،قرص های ضدبارداری و آنتی‌بیوتیک‌ ها عنوان نموده اند.


ابوعلی سینا برای درمان ورم غدد لنفاوی در طب سنتی مصرف پروتئین ،ویتامین های گروه b ،ویتامین آ ، ویتامین ث ،ویتامین d ،استفاده از پنی سیلین طبیعی ،گشنیز، شلغم خام یا پخته ،ترب سیاه یا سفید، یک لیوان شیر خنک + سه قطره آب لیموی تازه ،مخمر، ماءالشعیر، قارچها ،شیر +عسل + یک قرص مخمر آبجو ، سیر در شیر جوشانده ( نیم ساعت قبل از آن از سردی استفاده شود ) ،سردی ( خوراکی های ترش و بی مزه )، آب هندوانه (هر سه ساعت یک لیوان) عرق کاسنی و شاتره ( روزی 5 لیوان ) ، سالاد «خیار +گوجه فرنگی + آب لیمو ترش +پیاز +کلم » را مفید دانسته اند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *