شکر توربینادو

شکر توربینادو چیست؟+معرفی سایر انواع شکر

شکر توربینادو یکی از انواع شکر است که از تصفیه شکر خام به دست آمده و دارای ملاس می باشد .این ماده غذایی بسیار با ارزش و مفید بوده و مصرف آن در مقایسه با شکر سفید دارای مضرات بسیار کمتری می باشد .چنان چه می خواهید در مورد این ماده خوراکی اطلاعات بیشتری را کسب نمایید به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

شکر توربینادو چیست؟

شکر توربینادو یکی از انواع شکر است که به عنوان زیر مجموعه شکر قهوه ای رده بندی شده و در واقع نوعی شکر قهوه ای  ملاس دار با سطح شسته شده است.در واقع این ماده از شکر خام تصفیه شده و با حداقل پردازش تهیه شده و دارای رنگ روشن تری و دانه های بزرگ تری نسبت به شکر قهوه ای می باشد.این ماده رنگ بلوند ملایمی داشته و مصرف آن به همراه چای و قهوه کاربرد دارد .


علت نامگذاری این شکر به نام توربینادو چیست؟

کلمه “توربینادو” مشتق شده اسپانیایی-آمریکایی از کلمه توربین است – ماشینی که برای فرآوری قند استفاده می شود.این شکر بلوند با چندین نام مختلف از جمله قند دمرا یا شکر نیشکر خام نیز شناخته می شود.


تفاوت شکر طبیعی و شکر مصنوعی 

تفاوت شکر طبیعی و شکرمصنوعی در چیست؟ شکر مصنوعی بر خلاف شکر طبیعی (یعنی قند موجود در میوه جات) برای بدن زیان آور است .چرا که مولکول کارین که در شکر است دارای چهار اتم اکسیژن و مولکول اکسیژن دارای 32 اتم هیدروژن یک اتم است .در شکر طبیعی 24 اتم کربن و 12 اتم ئیدروژن با هم مخلوط شده و بدینسان 24 اتم کربن با 24 اتم اکسیژن و 12 ئیدروژن با هم آمیخته می شود و غذای کاملی را تولید می کند.حال آن که 48 اتم کربن که در شکر مصنوعی وجود دارد 44 اتم اکسیژن و ئیدروژن دارد .چون اندازه های ئیدروژن و اکسیژن و کربن در شکر مصنوعی به میزان معین نیست از این رو شکر مصنوعی برای کسب کسری اکسیژن لازم جهاز منفی را به فعالیت زیاد وا داشته و در نتیجه ممکن است عامل بیماری ذات الریه،پیوره و سرطان شود .


انواع شکر 

با توجه به این که از شکر در تهیه انواع شیرینی ها و محصولات شیرین استفاده می گردد انواع شکر شامل موارد زیر می باشد:


1. شکر گرانول

این ماده یک نوع قند است که چندین بار مراحل تصفیه را از سر گذرانده است و در واقع همان شکر معمولی مورد مصرف روزمره ما یا شکر سفید می باشد .این ماده از نیشکر و چغندر قند تهیه شده و مناسب مصارف آشپزی و پخت و پز می باشد.


2. شکر کاستور

به شکر سفید دانه ای و کاملاً ریز که قابلیت حل شدن بسیار بالایی نسبت به  شکر گرانول دارد شکر کاستور گفته می شود و از آن جهت تهیه ی نوشیدنی های سرد مثل شربت یا کوکتل استفاده می نمایند.


3. شکر قنادی

شکر قنادی یا پودر قند از پودر نمودن قند سفید و مخلوط نمودن با پودر ذرت تهیه می شود .این ماده قابلیت حلالیت بسیار بالایی داشته  جهت تزیین کیک و شیرنی های پخته شده مناسب می باشد.


4. شکر مروارید

این نوع از شکر دارای بافت درشت، سخت و رنگی مات بوده و به علت عدم ذوب شدن در حرارت های بالا  برای تزئین شیرینی، کوکی و نان از آن استفاده می شود .


5. شکر ماسه ای

این ماده دارای کریستال های بزرگی بوده که مقاومت بالایی نسبت به گرما دارد و شما می توانید از آن برای تزیینات کیک ها و شیرینی های خود پس ازطبخ استفاده نمایید.


6. نیشکر

این ماده  از نیشکر و با حداقل میزان فرآوری تولید شده و دارای دانه های  بزرگ تر و تیره تر از سایر شکر ها می باشد.


7. شکر Demerara

شکر دیمرارا  از نیشکر خام و با کمترین میزان تصفیه تولید می شود. دانه های بزرگ آن به رنگ کهربا بوده و برای شیرین کردن قهوه یا چای و طعم دادن به شیرینی ها گزینه بسیار مناسبی به شمار می رود.


8. شکر توربینادو

Turbinado نوع دیگری از قند نیشکر که دارای طعم دلپذیر کاراملی بوده و برای شیرین نمودن نوشیدنی ها مناسب می باشد.


9. شکر قهوه ای

شکر قهوه ای در دو رنگ روشن و تیره یافت می شود که رنگ روشن آن شکر سفید تصفیه شده همراه با کمی شهد می باشد و دارای بافتی شنی و چسبناک می باشد .اما شکر قهوه ای تیره به دلیل اضافه نمودن شهد فراوان در مراحل تهیه نسبت به شکر قهوه ای روشن دارای رنگ تیره تر بوده ولیکن دارای تمامی خصوصیات و ویژگی های شکر قهوه ای روشن می باشد.


حقایق تغذیه ای شکر توربینادو

اطلاعات تغذیه ای زیر توسط USDA برای 1 قاشق چای خوری (4.6 گرم) قند توربینادو ارائه شده است:

  • کالری: 18
  • سدیم: 0.1 میلی گرم
  • کربوهیدرات ها: 4.6 گرم
  • قندها: 4.6 گرم

لازم به ذکر است بدانید تمام کالری موجود در یک وعده شکر توربینادو قند است و در آن هیچ فیبر ،چربی یا نشاسته ای وجود ندارد. بار گلیسمی قند توربینادو 3 برآورد می شود که بسیار کم است.وقتی قند توربینادو در مقادیر معمول مصرف شود ، هیچ ریز مغذی قابل توجهی تأمین نمی کند. با این حال ، در مقادیر بیشتر ، یک فنجان از این قند مقدار کمی آهن ، کلسیم ، منیزیم ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم و روی بدن را می تواند تامین نماید.


خواص درمانی شکر توربینادو 

شکر توربینادو اغلب به عنوان یک جایگزین سالم برای قند سفید تصفیه شده توصیه می شود .شکر توربینادو ممکن است بسته به ترجیحات رژیم غذایی افراد خاصی مزایای سلامتی داشته باشد ، اما از آنجا که هنوز قند است ، باید در حد متوسط مصرف شود.در ادامه می توانید با چند نمونه از خواص درمانی شکر توربینادو آشنا شوید.


1.تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن 

آنتی اکسیدان ها موادی هستند (که اغلب به طور طبیعی در غذاها یافت می شوند) که مصرف آن ها می تواند از بروز آسیب های سلولی جلوگیری نماید .این ماده دارای آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سایر قند ها بوده و مصرف آن می تواند از آسیب سلول ها در پی اثرات مخرب رادیکال های آزاد جلوگیری نماید.


2.مناسب گیاهخواران

مصرف شکر توربینادو همچنین ممکن است برای کسانی که رژیم گیاهخواری را دنبال می کنند جذاب باشد. این شیرین کننده در معرض ذغال سنگ استخوان ، یک محصول حیوانی که برای تصفیه قند استفاده می شود ، قرار نمی گیرد .بنابراین کسانی که رژیم غذایی گیاهی را دنبال می کنند  از شکر توربینادو می توانند برای شیرین نمودن مواد غذایی مورد نظر خود استفاده نمایند.


3.ضد آلرژی

برخی افراد نسبت به قند یا شکر دارای آلرژی می باشند اما خوشبختانه این ماده ضد آلرژی بوده و در طی تحقیقات انجام شده بر روی آن علایم آلرژی هم چون ناراحتی گوارشی خفیف ، نفخ معده ، سردرد یا عوارض جانبی شدیدتر مانند غش پس از مصرف این ماده مشاهده نشده است.


4.زیبا سازی پوست 

شما می توانید برای لایه برداری ،زیبایی و نرمی پوستتان از اسکراب تهیه شده از این ماده استفاده نمایید .بدین منظور کافی است تا شکر را با روغن نارگیل ، بادام یا روغن زیتون ترکیب کنید و آن را بر روی پوست صورت خود یا لبانتان قرار دهید .و پس از گذشت 5 دقیقه آن را از روی پوستتان بردارید و شاهد لایه برداری ،پاکسازی ،نرمی و افزایش شفافیت پوستتان باشید .


نحوه استفاده از شکر توربینادو

شما می توانید از این ماده در تهیه انواع کیک ها،کلوچه ها و شیرین ها استفاده نمایید و چای یا قهوه خود را با این قند شیرین نمایید .


نحوه نگهداری از شکر توربینادو

شما می توانید شکر توربینادو را برای ماه ها یا بیشتر در یک کیسه هوا یا ظرف دربسته و در یک مکان خشک و خنک نگهداری کنید. نگهداری این ماده  در شرایط مرطوب یا گرم سبب می شود تا این ماده کپک زده و غیر قابل استفاده گردد.


مضرات شکر توربینادو

مضرات شکر توربینادو چیست؟ با توجه به این که ترکیبات این شکر مشابه شکر سفید می باشد لذا زیاده روی در مصرف آن برای بیماران دیابتی مضر می باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *