سونوگرافی واژینال چیست و چه کاربردهایی دارد؟

سونوگرافی واژینال یکی از روش های تشخیص و بررسی دقیق اندام های تناسلی زنانه هم چون رحم و تخمدان است که پزشک با استفاده از این روش می تواند هر گونه ناهنجاری در اندام های نامبرده را به سرعت تشخیص داده و در صورت نیاز اقدامات درمانی لازم را در سریع ترین زمان ممکن آغاز نماید .چنان چه می خواهید در مورد سونوگرافی واژینال ،آمادگی هاهی لازم برای انجام این روش و نحوه انجام و کاربردهای آن اطلاعات کاملی را به دست آورید مطالعه مقاله سلامت وب امروز را به شما پیشنهاد می کنیم.

سونوگرافی واژینال چیست؟

سونوگرافی واژینال (TVS) یکی از کاربردی ترین، مفیدترین و ساده ترین روش های سونو گرافی برای خانم هاست که از دقت بسیار بالایی نسبت به سونوگرافی لگنی برخودار بوده و تنها برای زنان متاهل قابل انجام می باشد.در این سونوگرافی که به نام سونوگرافی داخلی نیز شناخته می شود به جای استفاده از پرتوهای نور از امواج صوتی استفاده شده و در نتیجه در همان لحظه سونوگرافیست می تواند تصاویر دقیق و واضحی را اندام های تناسلی زنانه ثبت و ضبط نموده و با مشاهده بافت درونی بدن اطلاعات کاملی را در مورد سلامتی اندام هایی هم چون رحم و تخمدان ها ،دهانه رحم،لوله های فالوپ در اختیار پزشک معالجتان قرار دهد.

تفاوت سونوگرافی واژینال با سونوگرافی لگنی


تفاوت سونوگرافی واژینال با سونوگرافی لگنی

مهم ترین و اصلی ترین تفاوت سونوگرافی واژینال با سونوگرافی لگنی یا شکمی میزان دقت و نحوه انجام آن هاست .دقت سونوگرافی داخلی بالاتر از سونوگرافی لگنی بوده و برای انجام سونوگرافی واژینال نیاز به آمادگی خاصی نبوده و تنها بر حسب نظر پزشک باید مثانه تان خالی باشد .اما برای انجام سونوگرافی لگنی مثانه حتما باید پر باشد تا سونوگرافیست بتواند رحم و ضمایم آن را به خوبی مشاهده نماید همچنین سونوگرافی شکمی بدون درد می باشد.

بهترین زمان انجام سونوگرافی داخلی


سونوگرافی واژینال چه کاربردی دارد؟

همان طور که قبلا گفته شد سونوگرافی واژینال یک روش تشخیصی بسیار دقیق است که با استفاده از آن می توان علت بسیاری از مشکلات زنانه را به آسانی پیدا نمود .چرا که پزشک معالج شما با استفاده از تصاویر به دست آمده از این روش می تواند اطلاعات دقیق تری را نسبت به اندام های داخلی بیمار به دست آورده و با ردیابی علت اقدامات درمانی بهتر و موثرتری را جهت درمان بیمار آغاز نماید .مهم ترین کاربرد سونو گرافی واژینال عبارت است از :


1.سرطان دستگاه تناسلی

با استفاده از این روش تشخیصی می توان هر گونه تغییرات غیر عادی در بافت و ساختار رحم و تخمدان را به سرعت تشخیص داده و از این رو از پیشرفت سرطان جلوگیری نمود .بهتر است بدانید با توجه به این که سرطان تخمدان یک بیماری خاموش است تنها راه تشخیص زودهنگام آن انجام سونوگرافی داخلی به همراه یک آزمایش خون به نام تست125 CA می باشد که البته در مورد ضرورت و زمان انجام آزمایشات نامبرده پزشک تصمیم گیری می نماید.


2.کیست و فیبروم

ساده ترین و کاربردی ترین روش تشخیص دقیق کیست و فیبروم تخمدان و رحم انجام سونوگرافی داخلی است .


3.بارداری

برای تشخیص بارداری پوچ،خارج رخمی و همچنین تشخیص زودهنگام بارداری می توان از این روش تشخیصی استفاده نمود .همچنین می توان تشکیل قلب جنین و شنیدن ضربان قلب جنین را در همان هفته هفت بارداری تشخیص داد و روند رشد او را در هفته های اول بارداری کنترل نمود .استفاده از این روش در( سه ماهه دوم و سوم بارداری مجاز نمی باشد.)


4.سقط جنین و جفت سر راهی 

قرار گرفتن جفت در دهانه پایینی رحم ،وجود هماتوم در اطراف جنین که خطر سقط جنین را در سه ماهه اول بارداری افزایش می دهد همگی با استفاده از این روش به سرعت قابل تشخیص و پیگیری است.


5.سایر موارد

تعیین علت مشکلات قاعدگی و مشکلات ناباروری ،از جمله موارد دیگری است که با استفاده از سونوگرافی ترانس واژینال به آسانی قابل تشخیص می باشد.

هزینه سونوگرافی واژینال


آمادگی های لازم قبل از انجام سونوگرافی واژینال

قبل از مراجعه به مرکز سونوگرافی و انجام سونوگرافی داخلی به موارد زیر توجه نمایید تا آمادگی لازم برای انجام سونوگرافی واژینال را داشته باشید:

  1. موهای زائد منطقه مورد نظر را شیو یا اصلاح نمایید.
  2. در صورت سابقه حساسیت به کاندوم موضوع را با پزشک در میان گذاشته تا وی از سایر روش های محافظتی و جایگزین برای پوشاندن پروب استفاده نماید.
  3. در دوران لکه بینی و یا قاعدگی این روش را انجام ندهید.
  4. در صورتی که پزشک زمان خاصی را جهت انجام سونوگرافی داخلی برای شما در نظر گرفته است حتما در تاریخ مورد نظر این سونوگرافی را انجام دهید.

سونوگرافی واژینال چگونه انجام می شود؟

برای انجام این سونوگرافی به پشت بر روی تخت ساده دراز می کشید و زانوانتان را خم کنید .اکنون پزشک با پوشاندن پروب با کاندوم و ژل های بهداشتی روان کننده پروب را وارد واژن می نماید .(بهتر است بدانید این ژل ها کاملا بهداشتی و ضد حساسیت بوده و مشکلی را برای فرد ایجاد نمی نماید و تنها جهت روان شذن و لیز شدن مجرای واژن برای حرکت دادن آسان تر پروب مورد استفاده قرار می گیرند.)اکنون با وارد شدن پروب به داخل بدن و و هدایت آن توسط پزشک تصاویری از رحم و تخمدان ها با وضوح و دقت بالا بر روی مانتیور نمایش داده می شوند و پزشک با توجه به تاریخ اولین روز پریود،سن فرد،تعداد بارداری و ….وضعیت رحم و تخمدان ها از حیث محل قرارگیری ، ابعاد و اندازه مورد بررسی قرار می دهد.


آیا سونوگرافی واژینال درد دارد؟

بهتر است بدانید این روش درد بسیار کم و خفیفی دارد که تنها در زمان ورود پروب دستگاه به واژن احساس می شود که این امر با ریلکس بودن فرد و شل کردن عضلات سرینی سبب کاهش درد می شود .

آمادگی قبل از سونوگرافی ترانس واژینال


آیا نتایج حاصل از این روش قابل استناد است؟

احتمال وجود خطا در این روش تشخیصی بسیار ناچیز و در حد صفر می باشد .شما با مراجعه به مرکز سونوگرافی معتبر و پزشک متخصص و حادذق می توانید درصد خطا در نتایج حاصله را به صفر برسانید .اما در برخی موارد مواردی هم چون عدم همکاری بیمار با پزشک،اضافه وزن بیش از حد بیمار،پر بودن روده ها و … می توانند تا حدودی بر روی نتایج حاصله تاثیر بگذارند که مطمئنا پزشک حاذق و متخصص برای جلوگیری از بروز خطا به تمامی این موارد توجه خواهد نمود.


عوارض سونوگرافی واژینال

سونوگرافی یکی از ساده ترین و کم خطرترین روش های تشخیصی است که می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن اطلاعات دقیقی را در اختیار پزشکتان قرار دهد .با توجه به این که در این روش از پرتو و اشعه استفاده نمی شود در نتیجه دارای خطر بسیار کمی می باشد.


کلام پایانی 

سونوگرافی واژینال روشی کم خطر ،مفید و کاربردی برای تشخیص دقیق بیماری های زنانه می باشد که از دقت بسیار بالایی برخودار می باشد .بهتر است بدانید عفونت های زنانه در این روش قابل شناسایی نبوده و تشخیص آن ها تنها با معاینه لگنی و انجام تست پاپ اسمیز امکان پذیر خواهد بود .هزینه سونوگرافی واژینال با توجه به شهر محل سکونت،مرکز سونوگرافی و میزان تبحر پزشک محاسبه می شود .نتایج حاصل از این روش در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی بلافاصله پس از انجام سونوگرافی در اختیارتان قرار خواهد گرفت و شما می توانید با مراجعه به پزشک معالج خود در صورت نیاز سریع تر روند پیگیری و درمان را آغاز نمایید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *