امروز در این نوشته قصد داریم یکی دیگر از اجزای سفره هفت سین را خدمت شما معرفی نماییم .خوشمزه ترین سین سفره هفت سین ماده مقوی و مغذی به نام سمنو می باشد که حاوی املاح و مواد مغذی مورد نیاز برای بدن می باشد .برای آشنایی بیشتر با خواص درمانی دومین سین سفره هفت سین با سلامت وب همراه باشید. |
سمنو در سفره هفت سین نشانگر چیست؟
سمنو یکی از اجزای خوشمزه و مقوی سفره هفت سین می باشد که نشانه رشد و نمو گیاهان ، زایش و فراوانی خوراک و سمبل صبر و مقاومت می باشد .این ماده غذایی از جوانه گندم و آرد گندم تهیه می شود و دارای خواص درمانی بی شماری می باشد.
ارزش تغذیه ای سمنو
سمنو منبع غنی از ویتامین های گروه ب ،بتاکاروتن ،اسید فولیک و املاح معدنی نظیر سلنیوم، فسفر، کرومیوم، روى، آهن و مس می باشد.
فواید مصرف سمنو
- این ماده غذایی با بهره مندی از سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها ماده ای ضد سرطان شناخته شده است.
- سمنو به علت داشتن بتاکاروتن از بروز آسیب سیستم عصبی و بینایی پیشگیری می نماید.
- مصرف سمنو در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
- اسید فولیک موجود در سمنو درمان موثری برای مبتلایان به کم خونی به شمار می آید.
- سمنو ماده مفیدی جهت تقویت رشد جسمی و ذهنی کودکان محسوب می شود و در وزن گیری کودکان مفید است.
- مصرف اینماده غذایی در دوران بارداری از نقایص سیستم عصبی در جنین جلوگیری می کند.
- سمنو در ازدیاد شیر مادران موثر است.
روش تهیه سمنو
برای تهیه این ماده خوشمزه یک کیلو گندم خوب و مرغوب را تهیه کنید و پس از پاک کردن و شست و شو به مدت 2 تا 3 روز در ظرف پر آبی بخیسانید.پس از این مدت آب ظرف را خالی کرده و گندم ها را درون تنظیف یا پارچه نخی تمیزی بریزید و پارچه را مرطوب نگهدارید.پس از این مدت وقتی گندم ها ریشه نقره ای زدند آن ها را چرخ می کنیم و آن را درون آب می ریزیم تا عصاره و شیره گندم جذب آب شود و پس از رد کردن از صافی درون ظرف مورد نظر برای پخت سمنو می ریزیم.اکنون 5 کیلو آرد گندم به این شیره اضافه می کنیم تا ترکیبی خمیری شکل به غلظتماست به دست آوریم و سپس ظرف را بر روی حرارت قرار می دهیم و آنقدر هم می زنیم تا سمنو سفت شده و به رنگ قهوه ای در آید.
سپس زیر ظرف را خاموش کرده و به مدت سه تا چهار ساعت میگذاریم تا دم بکشد .
می توانید به دلخواه مغزهای خوراکی مانند مغز بادام یا گردو و پسته را هنگاه طبخ به سمنو اضافه کنید.