گریپ فروت میوه ای است از خانواده مرکبات که مزه ای ترش و شیرین و کمی تلخ دارد .این میوه از منابع غنی ویتامین C و پتاسیم می باشد .ویتامین آ فولات، آهن، کلسیم ،فیبر ،پکتین ،بتاکاروتن ، فلانوئیدها، کارتنوئیدها (خصوصاً لیکوپن)، لیمونوئیدها و پانتوتنیک (Vit B5) نیز در این میوه به وفور یافت می شود . به نوعی از گریپ فروت که در شمال کشور پرورش می یابد به علت آن که داخل آن قرمز رنگ است توسرخ نامیده می شود .
خواص تغذیه ای گریپ فروت
- گریپ فروت به علت داشتن لیمونوییدها، و اسید اسکوربیک یا ویتامین ث و خواص آنتی اکسیدانی در پیشگیری از انواع سرطان خصوصاً سرطان های گوارشی، پستان و پروستات مفید محسوب می شود .
- گریپ فروت با دارا بودن مقادیر بالای پکتین در کاهش سطح کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب موثر است.
- تحقیقات نشان داده است مصرف گریپ فروت برای کاهش درد های ناشی از التهابات مانند درد های روماتیسمی و مفصلی سودمند است.
- این میوه سبب افزایش اشتها می شود .
- مصرف این میوه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و در درمان بیماری های اتو ایمیون مانند لوپوس روماتیسم وصدف می تواند اثرات مثبتی داشته باشد .
- از بروز سنگ های ادراری جلوگیری می کند .
- گریپ فروت در کاهش فشار خون نیز موثر است.
مصرف هم زمان چه دارو هایی با گریپ فروت ممنوع می باشد؟
مصرف گریپ فروت می تواند بر مکانیسم عمل برخی داروها اثز گذار باشد.علت این امر آن است که در میوه گریپ فروت موادی موجود است که از سوخت و ساز برخی از داروها در بدن جلوگیری می کند و باعث بالا رفتن سطح این دارو ها در بدن و مسمومیت دارویی می شود پس افرادی که دارو مصرف می نمایند حتما هنگام مصرف گریپ فروت با پزشک معالجشان مشورت نمایند. داروهایی ذکر شده از این قرار می باشند:
- داروهای ضد صرع
- داروهایی که در کاهش چربی خون و درمان بیماری های قلبی موثرند .
- برخی از داروهایی که در درمان بیماری های اعصاب و روان به کار برده می شوند.قرص های ضد بارداری
- دارو هایی برای درمان ایدز
- متادون