پرمویی در زنان اختلالی است که سبب آزار زنان می شود چراکه زیبایی زنان را خدشه دار می کند .این موضوع اهمیت زیادی برای زنان دارد و برای درمان آن ابتدا باید علت آن را پیدا کنید .در این مقاله به بررسی موضوع پرمویی زنان از تشخیص تا درمان پرداخته ایم . |
پرمویی زنان یا هیرسوتیسم چیست؟
موهای انسان در نواحی تناسلی و زیر بغل تیره تر از سایر قسمت ها بوده و به حالت مجعد می باشد .این نوع مو با این شکل و حالت ممکن است در برخی از زنان نواحی دیگری نیز رشد کند و زیبایی آن ها را مختل نماید .رشد مو در مناطقی مانند کشاله ران، زیر شکم و اطراف ناف، بین سینه ها، روی چانه و بالای لب بوده و این مناطق دچار پر مویی می شوند .
علت پرمویی در زنان چیست؟
عمده ترین علت ابتلا به پرمویی در زنان افزایش سطح هورمون های جنسی مردانه در زنان می باشد .افزایش ترشح آندروژن در زنان توسط تخمدان ها و غدد فوق کلیوی باعث رشد موهای زائد در زنان می شود .ابتلا به تخمدان پلی کیستیک ،کم کاری تیروئید ،بیماری های مزمن پوستی و مصرف داروهایی نظیر فنی تویین، دیازپوکساید، مینوکسیدیل و سکیلوسپورین در پرمویی زنان تاثیر گذار است .
راه تشخیص پرمویی زنان
با انجام معاینه، آزمایش خون و گاه سونوگرافی، سی تی اسکن، ام آر آی و حتی لاپاراسکوپی و دیدن موهای زائد پر رنگ در نواحی ذکر شده می توانیم پرمویی را در زنان تشخیص دهیم .
چگونه از ابتلا به پرمویی جلوگیری کنیم؟
- کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن
- درمان تخمدان پلی کیستیک
- استفاده از رژیم غذایی کم کالری
- عدم استفاده از فست فودها و غذاهای چرب
- مصرف سبزیجات و میوه ها
- کاهش مصرف گوشت قرمز
- عدم استفاده از دخانیات
داروهای مفید برای درمان پرمویی زنان کدامست؟
داروهای مختلفی برای درمان پرمویی زنان استفاده می شود که کاربردی ترین آن ها قرص های هورمونی به نام سیپروترون استات ، اسپرنولاکتون، فلوتامید، فیناستراید و متفورمین و کرم های موضعی فلورنیتین (Eflornithine) می باشند .البته این داروها را حتما با دستور پزشک مصرف کنید.