تری گلیسیرید چیست؟+چگونه تری گلیسیرید را پایین بیاوریم؟

یکی از آیتم های مهم در برگه آزمایشات خون آیتمی به نام تری گلیسیرید می باشد که بالا بودن آن می تواند خطرات بی شماری برای سلامتی قلب و عروق و در کل بدن شما داشته باشد.اما آیا می دانید تری گلیسیرید چیست؟و چگونه باید تری گلیسیرید را پایین بیاوریم ؟نگران نباشید در سلامت وب امروز می توانید جواب تمامی این سوالات را به همراه رژیم غذایی برای کاهش تری گلیسیرید مطالعه کنید.

تری گلیسیرید چیست؟

تری گلیسرید نوعی چربی است که در خون وجود دارد و برای تولید انرزی در بدن وجود آن ضروری است. هنگامی که شما غذا می خورید، بدن شما هر کالری از غذا را به چربی تبدیل نموده و در سلول های چربی خود برای استفاده بعدی ذخیره می کند. بنابراین افزایش مصرف غذاهای چربی می تواند شروعی برای بالا رفتن تری گلیسیرید خون و تهدیدی برای سلامتی باشد.پس بهتر است با انجام تغییرات ساده در شیوه زندگی سطح تری گلیسیرید را در خون کاهش داده و بدین طریق خطر ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی ،کبد چرب،دیابت و سکته های قلبی و مغزی را کاهش دهید.

علائم تری گلیسیرید بالا


5.افزایش مصرف فیبر

فیبر به تنظیم میزان جذب مواد غذایی کمک کرده و مصرف غذاهای با فیبر بالا می توانند به میزان قابل توجهی تری گلیسیرید و کلسترول را کاهش دهند.با مصرف فیبر عملکد گوارش برای دفع چربی های مازاد نیز بهبود یافته و فرایند گوارش آسان تر می شود.

درمان خانگی تری گلیسیرید


6.کنترل مصرف چربی

زیاده روی در مصرف چربی های اشباع شده و چربی های ترانس می تواند مضر بوده و تا حد زیادی بر افزایش سطح تری گلیسیرید ها تاثیر بگذارد. مصرف غذاهای فرآوری شده،فست فودها،و مارگارین ها را محدود کرده و به جای آن از منابع سالم چربی مانند روغن زیتون، روغن کلزا، روغن سبوس برنج، روغن گردو، و روغن دانه کتان استفاده کنید.

تغذیه و کاهش تری گلیسیرید


7.محدود کردن مصرف فروکتوز

فروکتوز نوعی قند است که به طور طبیعی در بسیاری از میوه ها یافت می شود. محدود کردن سطح فروکتوز با مصرف  سه وعده میوه در روز سبب می شود تا سریع تر تری گلیسیرید خود را کاهش دهید. میوه های فروکتوز پایین تر شامل زردآلو، میوه های خانواده مرکبات، توت فرنگی، آووکادو و گوجه فرنگی هستند.میوه های دارای فروکتوز بالا نیز شامل انبه، موز، کاهو، انگور، گلابی، سیب، هندوانه، آناناس و زغال اخته می باشد.

محدود کردن فروکتوز


8.افزایش تحرک

افزایش تحرک روزانه در کاهش سطح‌ تری گلیسیرید خون نقش بسزایی دارد. تنها برداشتن صد قدم پس از صرف هر غذا و داشتن روزانه نیم ساعت پیاده روی برایتان می تواند نتایج مفیدی به همراه داشته باشد.

عرقیات گیاهی برای کاهش تری گلیسیرید


9.ترک سیگار

ترک سیگار یک گام ضروری در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و همچنین کاهش سطح تری گلیسرید است. سیگار کشیدن به چندین عامل خطرناک قلبی عروقی، از جمله افزایش لخته شدن خون، آسیب به شریان ها و افزایش میزان “چربی” (از جمله تری گلیسیرید) در خون کمک می کند. اگر سیگار را ترک کنید، به طرز چشمگیری روند بهبودی شما تسریع خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top