گیاه یونجه و خواص آن برای انسان+طریقه مصرف گیاه یونجه

گیاه یونجه یکی از اصلی ترین گیاهان علوفه ای ایران و سایر کشور ها می باشد که در اغلب نواحی کاشته می شود .این گیاه که  بسیاری از ما آن را به عنوان خوراک دام می شناسیم برای انسان ها نیز خواص درمانی بی شماری دارد که با مطالعه سلامت وب امروز می توانید با خواص ارزشمند این گیاه شفا بخش بیشترآشنا شده و در مورد آن اطلاعات جامع  کاملی را کسب نمایید.

گیاه یونجه چیست؟

گیاه یونجه با نام انگلیسی Alfalfa  و نام علمی Medicago sativa یکی از گیاهان شفابخش است که علاوه بر خوراک دام کاربردهای متعددی در طب سنتی داشته و خواص درمانی و زیبایی آن برای بدن انسان ها کاملا به اثبات رسیده است .این منبع گیاهی بسیار مغذی بوده و حاوی انواع ویتامین ها و املاح معدنی می باشد .طبع گیاه یونجه تازه گرم و تر و طبع یونجه خشک گرم و خشک می باشد .

خواص یونجه برای پوست


مشخصات ظاهری گیاه یونجه

گیاه یونجه با دارا بودن ارتفاعی در حدود 80 سانتی متر گیاهی دائمی و متعلق به تیره باقلاییان  و حبوبات می باشد .برگ های این گیاه به صورت سه برگچه ای و دنانه دار بوده و گل های این گیاه درشت و به رنگ زرد یا آبی مایل به بنفش می باشد .میوه این گیاه نیام مانند و مشابه شکل داس بوده و گل های این گیاه به علت دارا بودن شهد فراوان مورد توجه زنبور های عسل می باشد .مناظق کاشت گیاه یونجه با توجه به خودرو بودن این گیاه در ایران شامل استان های البرز ،فارس،کرمان ،همدان و یزد می باشد.

خواص یونجه برای بدن انسان


ارزش تغذیه ای گیاه یونجه

گیاهی یونجه با دارا بودن سطح بالایی از ویتامین های آ،کا،ای،ث و دی و عناصر معدنی هم چون فسفر ،منیزیم و آهن از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار می باشد .این گیاه حاوی اسید آمینه هایی از قبیل لیزین، آرژنین، هیستیدین، آدنین، فنیل‌آلانین، آسپاراژین و سیستین بوده و با دارا بودن آمیلاز (نوعی آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته‌‎ای) ، اینورتاز، پکتیناز و 20 درصد پروتیین ماده غذایی بسیار مفیدی برای انسان ها محسوب می شود .


انواع گیاه یونجه

انواع گیاه یونجه بر اساس نوع آن شامل ایرانی و خارجی می باشد که در این میان یونجه های همدانی، بمی، یزدی و یونجه های موآپا، سونورا، سی ریور، سکوئل، ماسیرسا و … به ترتیب به عنوان بهترین یونجه های ایرانی و خارجی شناخته می شود .

طریقه مصرف گیاه یونجه


خواص درمانی گیاه یونجه 

مهم ترین خواص گیاه یونجه در طب سنتی عبارت است از :

  1. برای بهره مندی از خواص یونجه برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن تهیه مخلوطی از عصاره کاهو،هویج و یونجه و نوشیدن آن بسیار مفید و موثر است .
  2. برای درمان بیماری های قلبی و تصلب شرایین از روش بالا استفاده کنید .
  3. با توجه به این که مقدار آهن موجود در یونجه دو برابر اسفناج می باشد از این رو مصرف این گیاه در درمان بیماری کم خونی بسیار مفید است .
  4. برای درمان پارکینسون می توانید تخم یونجه را با روغن زیتون بکر و ارگانیک مخلوط نموده و به مدت یک هفته در مقابل آفتاب قرار دهید .سپس آن را صاف کرده و روزی چند قاشق از آن را میل نمایید .
  5. برای بهره مندی از خواص یونجه برای چاقی از شربت یونجه استفاده کنید .مداومت در مصرف این شربت بهترین داروی چاق کننده بدن و صورت می باشد .
  6. برای درمان دردهای مفصلی خود می توانید از ضماد کوبیده‌ی یونجه  با عسل استفاده کنید و بدین ترتیب دردهای مفصل خود را به زانو در بیاورید .
  7. ضماد این ماده به علت دارا بودن سطح بالایی از ویتامین ث به سرعت زخم ها را التیام داده و باعث بند آمدن خونریزی می شود .
  8. دم کرده تخم یونجه برای نرم کردن سینه بسیار مفید بوده و نوعی داروی ضد سرفه به شمار می رود .
  9. مصرف شیره یونجه  به علت دارا بودن ویتامین د برای کودکان در حال رشد بسیار مفید بوده و به استحکام استخوان بندی آن ها کمک بسیاری می نماید .
  10. میزان ویتامین ث موجود در این گیاه دو برابر بیشتر از جعفری و 4 برابر بیشتر از لیموترش می باشد .
  11. با توجه به سطح بالای ویتامین آ در این ماده گیاهی یونجه در پیشگیری و درمان بیماری شب کوری بسیار موثر و سودمند است .
  12. برای درمان یبوست از یونجه پخته و برای درمان اسهال نیز از دمکرده یونجه استفاده کنید .

خواص یونجه برای پوست و مو


اشکال مختلف استفاده از یونجه

شما می توانید از یونجه به صورت شربت ، دمنوش ،عرق یونجه و جوانه یونجه استفاده نمایید .عرق یونجه با دارا بودن طبع معتدل می تواند در کاهش قند خون و تصفیه خون نقش موثری داشته باشد .عرق یونجه قاعده آور بوده و در افزایش شیر مادران تاثیر بسزایی دارد .همچنین می توانید با مصرف جوانه یونجه کبد خود را از حیث کلیه سموم و مواد زاید پاکسازی نموده و بدین طریق به زیبایی و شفافیت پوست خود کمک نمایید .


میزان مصرف مجاز یونجه

میزان مصرف مجاز هر کدام از فرآورده های   یونجه سه بار در روز و هر بار یک فنجان می باشد . میزان مصرف مجاز برای مصرف جوانه یونجه نیز 50 گرم در روز می باشد.


نحوه تهیه و خرید یونجه

یونجه را از کجا بخریم؟ اگر می خواهید از خواص درمانی این گیاه استفاده کنید به داروخانه ها و فروشگاه های معتبر عرضه کننده داروهای گیاهی در سطح شهر خود مراجعه کنید و این گیاه را به شکل پودر ،کپسول، قرص و … خریداری نمایید .


مضرات یونجه

زیاده روی در مصرف این گیاه می تواند سبب بروز مضرات یونجه گردد . به همین دلیل اگر در دوران بارداری به سر می برید و یا دچار نفخ معده و یا آلرژی غذایی  می باشید در مورد مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنید تا از بروز عوارض یونجه جلوگیری نمایید .

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top