میوه زردآلو و خواص درمانی آن+مضرات زردآلو و هسته زردآلو

یکی از میوه های خوشمزه و بسیار مغذی تابستانی که در سلامت وب امروز قصد معرفی آن را داریم میوه ای به نام زردآلو است که بسیار شیرین و خوشمزه می باشد.این میوه پرخاصیت با دارا بودن انواع ویتامین ها و ترکیبات مغذی در سلامت بدن و زیبایی پوست نقش مهمی دارد .برای آشنایی بیشتر با میوه زردآلو به ادامه سلامت وب امروز توجه بفرمایید.

میوه زردآلو چیست؟

میوه زردآلو Apricot fruit یکی از میوه های پرخاصیت و مغذی فصل تابستان است که طعم بسیار شیرینی داشته و طبع آن سرد و تر می باشد .تمامی قسمت های این میوه گرد و دوست داشتنی اعم از برگ ،هسته و گوشت میوه قابل استفاده بوده که در ادامه شما را بیشتر با خواص ارزشمند این میوه و فواید آن برای سلامتی و زیبایی آشنا می کنیم.

میوه زردآلو


ارزش تغذیه ای میوه زردآلو

میوه زردآلو سرشار از انواع ویتامین‌های مورد نیاز بدن بوده و ویتامین هایی از قبیل ویتامین آ، ویتامین های گروه ب (ویتامین ب2یا ریبوفلاوین، ب3 یا نیاسین، ویتامین ب6، ویتامین ب1) ،ویتامین ای و ویتامین ث در آن به وفور یاف می شود .این ماده خوراکی همچنین دارای عناصر معدنی ارزشمندی هم چون کلسیم، گوگرد، سدیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و روی می باشد.


علت رنگ زرد میوه زردآلو چیست؟

علت زرد بودن رنگ این میوه به علت محتوای بالای ویتامین آ و بتاکاروتن در این میوه خوشمزه است که سبب شده است تا رنگ این میوه زرد شده و همچون نگینی بر بالای درختان در فصل تابستان بدرخشد و خودنمایی کند.

خواص زردآلو برای پوست


خواص درمانی میوه زردآلو

میوه زردآلو به علت وجود چنین ترکیبات ارزشمندی دارای ارزش تغذیه ای بالا و خواص درمانی بی نظیری می باشد که در ادامه سلامت وب امروز به معرفی خواص درمانی میوه زردآلو می پردازیم.


1.درمان التهاب و تبهای گرم ترشحات صفراوی و تحریک

این درمان با طریقه ایجاد قی مصنوعی عمل می شود. بدین طریق که تعدادی میوه زردآلوی خشک را بخیساندو بخورد پس از آن آب گرم و عسل بنوشد کلیه صفرا و سموم داخلی معده دفع و پس از این استفراغ شخص بیمار احساس سبکی کرده تب او قطع خواهد شد و در این زمینه بسیار مفید و موثر است .


2.درمان کننده مشکلات عصبی

ویتامین ب موجود در این میوه خوشمزه در درمان بیماری‌ های عصبی، روحی و روانی، خستگی، بی‌خوابی و فراموشیتاثیر بسزایی دارد. بنابراین اگر قصد تضمین سلامت اعصاب و روان و درمان بی خوابی های شبانه خود را دارید حتما از این میوه نوش جان فرمایید.


3.حفظ سلامت قلب و عروق

این میوه دارای ترکیبات بسیار ارزشمندی است که می تواند در حفظ سلامت قلب و عروق تاثیر چشمگیری داشته باشد .پتاسیم موجود در این میوه ضد فشار خون بوده و در متعادل نمودن سطح فشار خون موثر است .آهن موجود در این میوه سبب شده است تا این میوه در درمان کم خونی بسیار نافع باشد و در نهایت این که این میوه تصفیه کننده خون بوده و از گرفتگی عروق خونی جلوگیری می کند.


3.تقویت کننده قدرت بینایی

وجود سطح بالایی از ویتامین آ و بتاکاروتن در این میوه در تقویت قدرت بینایی نقش موثری دارد . بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شودبنابریا با مصرف این میوه می توان از بینایی محافظت نموده و خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید را به شدت کاهش داد.


4.ضد سرطان

این میوه دارای محتوای آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است که مصرف آن می تواند از تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد پیشگیری نماید .بنابراین این میوه ضد سرطان بوده و می تواند از تشکیل تومورهای خطرناک در تمامی نقاط بدن پیشگیری نماید.


سایر خواص زردآلو

  • این میوه ضد عطش بوده و در پاکسازی بدن از سموم تاثیر بسزایی دارد.
  • این میوه به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ،در درمان دردهای مفصلی و روماتیسمی نافع است.
  • در از بین بردن بوی بد دهان تاثیر بسزایی دارد.
  • از استخوان ها در برابر راشیتیسم و پوکی استخوان محافظت می کند.
  • در کاهش قند خون و کلسترول خون موثر است.
  • مصرف آن در بارداری سبب پسر شدن جنین خواهد شد.
  • در افزایش شیر مادران شیرده موثر است.
  • خواص زردآلو برای پوست شامل آبرسانی به پوست و نرم شدن پوست می باشد.
  • خوردن زردآلو برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری قند (دیابت) بسیار مفید است .
  • خوردن زردآلو به چاق شدن اشخاص لاغر بخوبی کمک می کند.

برگه زردآلو چیست؟

برگه زردآلو یا همان زردآلو خشک به عنوان یکی از میان وعده های غذایی مقوی به شمار می آید .زردآلوی خشک مفیدتر از تازه آن است . برگه زردآلو میوه ای است ملین و موافق طبع اشخاص حرارتی و گرم مزاج چرا که طبع برگه زردآلو سرد است.این میوه خشک برطرف کننده گیر و رودل معده بوده و خوردن کم آن برای چاق ها مفید است . این میوه خشک شده حاوی تمامی املاح و ویتامین های موجود در میوه زردآلو بوده و خواص برگه زردآلو خشک شامل موارد زیر می باشد:

  • کاهش فشار خون
  • درمان ورم روده و معده
  • تب بر
  • استحکام استخوان ها و دندان ها
  • ضد کم خونی
  • ضد یبوست
  • دفع کننده عطش و التهاب معده
  • ضدصفرا
  • پاک کننده خون
  • برطرف کننده غلیان خون
  • دفع کننده ترشی معده و آروغ های ترش

خواص برگه زردالو خشک


خواص مغز میوه زردآلو

بهتر است بدانید مغز میوه زردآلو یا مغز دانه آن گرم و خشک ( شیرین آن ) نعوظ آورنده است. هسته شیرین آن نفخ شکم در اثر افراط در مصرف میوه زردآلو را برطرف می کند.اما مغز تلخ آن دارای چه خواصی می باشد؟به اندازه 5 گرم از مغز تلخ آن مسهل قوی و کشنده کرم معده و برطرف کننده ورم های مقعد و دفع کننده سنگ مثانه و برای سایر بیماری ها از قبیل پیچش شکم که از سردی باشد،می باشد. این ماده بواسیر و مخلوط آن با یک عدس تریاک، بیشتر ناراحتی ها را بر طرف می‌کند. بخصوص چکاندن آن در گوش برای ناراحتی گوش بی‌نظیر است.توجه داشته باشید که مغز تلخ آن سمی است از افراط در مصرف داروئی خودداری شود .

فروش هسته زردآلو


خواص برگ شاخه زردآلو

برگ و شاخه و اجزاء آن هم خنک و سرد است علی الخصوص برگ آن. هرگاه برگ زردآلو را پخته و بصورت ضماد بکار برند و هر گاه با کمی آب گرم بر روی ورم های پوستی مالیده و ضماد شود ورم ها را برطرف خواهد کرد. برگ خشک آن قاطع اسهال نیز می باشد.

خواص برگ زردآلو


خواص شکوفه زردآلو

شکوفه زردآلو سرد و خشک و لطیف است . خوردن کوبیده شکوفه آن قطع کننده خونریزی های داخلی و ضماد آن قطع کننده خونریزی زخم های خارجی خواهد بود.

شکوفه زردآلو


روغن هسته زردآلو

روغن هسته زردآلو از هسته های این میوه استخراج می شود و اثر کلی آن عینا” شبیه و جانشین روغن بادام تلخ است و مقدار مصرف آن در هر مرحله 15 گرم است. .روغن مغز بادام شیرین خواص ضعیف تری دارد و از روغن بادام شیرین هم ضعیف تر است.این روغن در نرمی و زیبایی پوست مفید بوده و می تواند اثرات مثبتی را برای بهبود وضعیت پوستتان به همراه داشته باشد.

برگه زردالو و دیابت


مضرات میوه زرد آلو

اگرچه این میوه سراسر خاصیت است اما در برخی موارد می تواند در برخی افراد سبب بروز عوارضی نیز گردد .مهم ترین مضرات زردآلو شامل موارد زیر است:

  1. هرگاه بعد از خوردن زردآلو فصد کنند ( رگ بزنند ) خون سفید رنگ تر خواهد بود لذا این نظر پیش می آید که مداومت در خوردن زردآلو باعث لک های سفید پوستی می شود.
  2. زردآلو نفخ آور و مولد آروغ‌ های ترش بوده و در نتیجه برای سرد مزاجان مضر و نفخ آور است.بنابراین مصرف آن به عنوان دسر بعد از غذا خوب نیست .
  3. پس از خوردن میوه زردآلو خوردن آب صحیح نیست .
  4. خنثی کننده زیان های آن و یا به عبارتی مصلح زردآلو شکر و انیسون است .
  5. مصرف میوه زردآلو برای کسانی که احساس سوزش یا نفخ در معده می کنند بکلی مضر است.
  6. برای کسانی که دچار ناراحتی های کبدی هستند مضر است .
  7. زردآلو هر چند رویهم رفته میوه بسیار مفیدی است ولی در خوردن آن نباید افراط کرد .

مضرات زردآلو


مضرات هسته میوه زردآلو

برای در امان ماندن از مضرات هسته زردآلو هسته را تا شیرین نشده نباید خورد بخصوص کودکان را از این کار بایستی منع کرد. هسته تلخ زردآلو سمی است ( فوق العاده ) ولی سمیت آن در آب حل می شود و چنان چه چند روزی آن را در آب نمک خیس کنند و چند بار آب آن را عوض کنند و آب نمک تازه بریزند سمیت آن برطرف و به همراه شکر قابل خوردن است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *