آب آوردن ریه از علت تا درمان+درمان این عارضه با طب ابوعلی سینا

آب آوردن ریه  به عنوان یک وضعیت اورژانسی در علم پزشکی شناخته شده و نیازمند مراقبت های درمانی فوری می باشد .این عارضه در اثر تجمع آب در درون کیسه های کوچک هوایی موجود در ریه ایجاد شده و در فرایند تنفس صحیح اختلال ایجاد می کند .با توجه به این که این عارضه خطرناک محسوب شده و می تواند تهدیدی جدی برای جان انسان ها محسوب شود سلامت وب امروز را به معرفی این بیماری و روش های درمان آن با طب ابوعلی سینا اختصاص داده ایم .

آب آوردن ریه چیست؟

آب آوردن ریه در اثر تجمع مایعات اضافی در ریه ها ایجاد می شود و به عنوان یک وضعیت اورژانسی نیازمند مراقبت های پزشکی می باشد .با جمع شدن مایعات درون کیسه های هوایی ریه تنفس برای فرد دشوار شده و در صورت عدم درمان به موقع می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد .

آب آوردن قلب و ریه


علل موثر در آب آوردن ریه کدام است؟

بین ریه و قفسه سینه فضایی وجود دارد که به فضای جنب معروف است که در صورت افزایش حجم مایعات در این فضا از اصطلاح آب آوردن ریه استفاده می شود .با توجه به این که این عارضه همیشه در اثر مشکلات ریوی ایجاد نمی شود می توان مهم ترین علل آوردن آب ریه را می توان موارد زیر برشمرد:

  1.  نارسایی قلبی
  2. عفونت های ریوی
  3.  بیماری های لایه های جنب نظیر پنومونی و بیماری سل
  4. وجود تومور در ریه
  5. استفاده مداوم از سیگار و قلیان
  6. ابتلا به بیماری های مزمن
  7. سرطان  ریه و سایر سرطان ها
  8. افزایش سن
  9. اختلالات مربوط به سیستم ایمنی بدن
  10. قرار گرفتن در معرض مواد سمی و دارویی
  11.  ورزش در ارتفاعات

عوامل ایجاد یا تشدید کننده آب آوردن ریه

ابوعلی سینا مهم ترین عوامل ایجاد یا تشدید کننده آوردن آب ریه را ابتلا به بیماری های قلبی و ریوی،وجود عفونت در خون،تابش رادیو اکتیو،استنشاق سیلیس،اتساع بیش از حد ریه،صعود به ارتفاعات،فشارهای عصبی،هوای آلوده،نوشیدن اب یا سایر مایعات در حالت خوابیده،نوشیدن نوشیدنی های داغ،مصرف غذاهای داغ،استفاده مداوم از حمام داغ و سونا،استنشاق سفید کننده مانند (جوهر نم ،وایتکس،…)،مسمومیت با نفت،دی اکسید گوگرد،کمبود پروتئین،منوکسید کربن،آمونیاک،اکسیدهای ازت و ….عنوان نموده اند.


آب آوردن ریه با چه علایمی شناخته می شود؟

مهم ترین علایم آب آوردن ریه را می توانید در ادامه این نوشتار مطالعه نمایید:

  1. تنگی نفس
  2. سرفه های مداوم
  3. خروج ترشحات خونی از گلو
  4. احساس درد شدید در قفسه سینه
  5. کاهش وزن
  6. کاهش اشتها
  7. تب شدید
  8. ضربان قلب سریع و نامنظم (تپش قلب)

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده هر یک از علایم بالا به همراه گیجی ،افت فشار خون و تنگی نفس شیدید هر چه سریعتر به مراکز درمانی و یا پزشک متخصص ریه و یا قلب مراجعه کنید تا از بروز خطرات جدی تر به سرعت پیشگیری کنید .

درمان آب آوردن ریه


آب آوردن ریه چگونه تشخیص داده می شود؟

پس از مراجعه به مرکز درمانی پزشک با قرار دادن گوشی بر روی قلب شما وجود هر گونه صدای اضافی و یا انفجاری در ریه و ضربان نامنظم قلب را مورد توجه قرار داده و پس از معاینه بالینی از روش های زیر برای تشخیص این عارضه استفاده می نماید:

  • آزمایش خون برای شمارش گلبول های قرمز ،اندازه گیری میزان اکسیژن و دی اکسید کربن در خون،تست های کراتین و اوره برای بررسی عملکرد کبد ،تست های تیروئید برای اندازه گیری میزان هورمون های مترشحه از غده تیروئید
  • تصویر برداری با اشعه ایکس از ریه ها
  • الکتروکاردیوگرام
  • اکوکاردیوگرام
  • آنژیوگرافی قلب

نمونه برداری از آب ریه


روش های درمان آب آوردن ریه

برای درمان آب آوردن ریه روش های متعددی وجود دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

1.استفاده از ماسک اکسیژن برای اکسیزن رسانی به بیمار و بهبود وضعیت تنفس او

2.استفاده از داروهای مفید برای ببهود عملکرد قلب و ریه ها و کاهش فشار خون و مورفین ها

3.رایج ترین داروی درمان این عارضه یک دیورتیکس مثل فورسماید (Lasix) می باشد که تجویز آن برای بیمار می تواند سبب کاهش  فشار ناشی از مایع موجود در داخل قلب و ریه  شود.


درمان آب آوردن ریه با طب ابوعلی سینا

برای درمان گیاهی آب آوردن ریه می بایست از ندابیر ابوعلی سینا استفاده نمایید .ایشان برای درمان پیاده روی و تنفس عمیق در هوای آزاد ،منابع پنی سیلین و آنتی بیوتیکی طبیعی،استنشاق ملایم سیر و پیاز رنده شده،جوشانده گزنه – روزی سه استکان ،جوشانده برگ کلم قرمز(با عسل میل کنید )،با تمام غذاها سیر بجوید،تنتور«35 عدد سیر در یک لیتر سرکه سفید »- بگذارید چهل روز بماند (سه بار در روز )،آب ترب سیاه یا سفید را با عسل مک بزنید و تا یک ساعت چیزی نخورید ؛آب شلغم خام،عسل (هر ساعت یک قاشق مک بزنید ) را مفید دانسته اند.


کشیدن آب ریه

در صورتی که مقدار آب در ریه ها زیاد باشد بی شک روش کشیدن آب ریه و نمونه برداری از آب ریه در اولویت قرار دارد و به عنوان روش درمان سریع برای این عارضه شناخته می شود .در این حالت پزشک با استفاده از  لوله های مخصوص  آب ریه را تخلیه کرده و به وسیله داروهای خاص میزان ترشح آن را کنترل می کند.


عوارض ناشی از آب آوردن ریه

اگر ورم ریوی ادامه داشته و پیگیری های درمانی لازم در این زمینه صورت نپذیرد فشار عروق ریوی سبب تضعیف بطن های قلب و از کار افتادن قلب خواهد شد .بنابراین در پاسخ به این سوال که آب آوردن ریه باعث مرگ می شود باید گفت تورم ریتین و تجمع مایعات در آن سبب تورم اندام تحتانی،گرفتگی و تورم کبد و از کار افتادن قلب خواهد شد و بدین طریق این عارضه خطر مرگ را به همراه خواهد داشت .به همین علت مراجعه سریع به مراکز درمانی در این عارضه از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد.

درمان خانگی آب ریه

 


چگونه از بروز این عارضه پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از تجمع آب در ریه ها به نکات زیر توجه نموده و از سلامتی قلب و ریه های خود غافل نشوید:

  1. در صورت بالا بودن سن حتما واکسیناسیون های مربوط به بیماری های عفونی هم چون پنومونی و آنفولانزا را به صورت مرتب انجام دهید .
  2. سیگار نکشید.
  3. کلسترول و فشار خونتان را مرتب کنترل کنید .
  4. وزنتان را کنترل کنید .
  5. تغذیه سالمی داشته باشید و از مصرف غذاهای چرب و پر نمک جدا خودداری کنید .
  6. ورزش کردن را فراموش نکنید.
  7. در صورت ابتلا به سرطان ها حتما به توصیه های پزشک معالجتان عمل نموده و شیمی درمانی و یا سایر روش های درمانی را به صورت مداوم و منظم انجام دهید.

پیشگیری از آب آوردن ریه

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top